Lite ledighet till ♥

Har varit sjukt mycket att göra i mellandagarna på jobb. Har knappt hunnit att andas mellan varven, och trots att jag slitit som ett djur dessa tre dagar känner jag mig ändå inte lugn och nöjd nu inför nyårsledigheten. Har en deadline på måndag kl.12 som jag måste hålla. Ah..ska försöka släppa det nu för några dagar och bara njuta. Försöka..

Imorgon blir nog super. Blunder och jag ska ha nyårsmiddag hemma med bästa vännerna. Finns det ett bättre sätt att fira in det nya året på?:) Och när jag slitit mig i håret på jobbet idag har Blunder varit såååå duktig hemma på sin lediga dag. Han har städat och fixat hela lägenheten inför imorgon så att vi båda bara kan njuta och ha det mysigt HELA dagen och kvällen. No stress typ:) SötBlunder..hade lätt kunnat vänja mig vid att ha honom som hemmafru härhemma:) Skämt åsido:)

Ikväll har vi spelat Bingolotto med min bror och hans flickvän. Snacka om sunkig Bingokväll då, var bara ett spel där man fick kryssa (!) Vi kände oss lurade när vi öppnade lotterna..Låter som värsta pensionärerna nu:) Men vi trodde att Bingot skulle vara något i stil med förra veckan när det var uppesittarkväll och 4 spelbrickor. Aja, så kan det gå när man inte läser på.

Nu ska Blunder och jag kolla färdigt på 2012 sen blir zzzzzz och sova länge imorgon! ♥ Som jag kan sakna skoltiden med jullov, sommarlov, höstlov påsklov och all annan ledighet som man aldrig riktigt uppskattade då utan bara tog för givet. Det är tufft att växa upp och bli vuxen, faktiskt:)

Vad ska Du förresten göra på nyårsafton?

Sov gott ♥


Holiday greetings from moi ♥

Nu har jag skapat en egen musikvideo också. Finns inget stopp på mig just nu!
LucyVida is heading for the stars!;) Kom ihåg var ni såg mig först..:)


Madonna vs. LucyVida

Så fick vi det konstaterat. Jag ska ALDRIG klippa mig kort och permanenta håret. Jag lovar:)  Lustigt att något som ser så RÄTT ut på Madonna kan bli lika FEL på en annan. Ok, det finns en "hårfin" skillnad hehe..Madonna är superstjärna och kan köpa sig till vilket utseende som helst och få det att se coolt ut. Såna som jag får nöja sig med att kopiera hennes stil och i bästa fall få ett resultat som nedan, en töntig tant med krulligt hår som snarare för tankarna till Susan Boyle än the Queen of Pop:)


Vem föredrar du, kopian eller originalet?
;)




Ola Salo + Tretorn = ♥

Det här är ganska kul. Vanligtvis är det Malin Baryard som förknippas med Tretorns ridstövel. Men vem behöver Malin när Ola Salo gör succé på scen i samma stövel?;) Själv är jag galet förtjust i Tretorns senaste ridstövel, i svart och guld, som tillhör vårkollektionen 2010. Som den hästtjej jag inte är kanske jag borde följa Salos spår och testa nya användningsområden för stöveln?

Som att tänka utanför boxen typ, det gillar vi!:)

Old thinking                                                     My thinking

New thinking

 

 




Alvin and the Chipmunks 2

Såg Alvin and the Chipmunks i veckan. Den var så söt att jag grät på ett par ställen. Vem faller inte för tre små jordekorrar som söker efter kärlek och en familj?:) Uppföljaren hade premiär på juldagen och jag har en ganska stark känsla av att Blunder, jag och Dancing Queen (som för övrigt tipsade mig om den första filmen, tack!:) kommer att gå och se den inom de närmsta dagarna..:)

Har Du också fallit för de söta jordekorrarna? ♥


Stickat x 2

Åh, hade kunnat gå i timmar och shoppa upp hela lönen på NoaNoas rea ♥ Men hur skulle det se ut? Och även fast de har en grym rea så har jag en mindre grym månadslön så det hade liksom inte blivit så många plagg som jag önskat trots att det var 50% på det mesta i butiken..:) Jag var duktig idag, det blev bara två stickade koftor som jag faktiskt behöver dessutom. En vit jättesöt stickad kofta med massa fina detaljer och en grå stickad poncho som kan göra en och annan vinteroutfit lite roligare. Jag är sjukt nöjd med mina inköp!:)



I ♥ NoaNoa


Mellandagsrea

Så var det dags för den årliga mellandagsrean. Förr tyckte jag att det var "jättekul" att springa runt och fynda, trängas bland folk i butikerna och stå och köa i timmar för att komma hem med kläder som jag egentligen inte behövde. Nu har jag inte tålamod till det längre, tycker dessutom att det förlorat sin charm helt. Många butiker hänger fram gammalt skräp och sätter röda lappar på istället för att rea ut höst och vinterkollektionen till bra priser. I år ska jag dock göra ett försök igen och gå på rean, men tänker bara besöka en butik, NoaNoa. De brukar rea ut i stort sett hela vintersortimentet till 30-50%. Kan tänka mig en söt vardagsklänning eller ett par schyssta sjalar. Får se vad jag kommer över:)

Går Du på mellandagsrean?
 


♥ God Jul ♥

Hade en stämningsfull uppesittarkväll igår med familj och i bästa vänners sällskap. Det delades ut massor av fina klappar. Vi måste alla varit mycket snälla 2009 eftersom tomten var så generös?:) Lyckades även hitta en bra julklapp igår till min bror efter fiaskot med Cdwow. Blir nog en bra julafton har jag på känn..:)

God Jul önskar jag till alla mina söta läsare!♥
Kramar Lucy





Hata Cdwow!

Här har jag gått och väntat i dagar, dryga veckan nu faktiskt på min brors julklapp. Beställde den från Cdwow den 16 december och den skulle levereras samma vecka. När det inte kom någonting i slutet av förra veckan skickade jag ett mail och efterlyste min order. Fick inget svar..inget nummer finns det att ringa heller. Så vaknar jag upp idag, dagen före julafton till ett mail från Företaget-med-nollkoll-på-service-och-sunt-förnuft där det heter att de fått AVBESTÄLLA min order då varan is temporarly out of stock (!) Det visste man inte den 16-17:e december eller?? Surt att behöva ut och leta idag efter en likvärdig julklapp. Ett och annat har jag lärt mig iaf, kommer aldrig mer att chansa på en beställning från Cdwow.

Blä för dem!:(





Jullov!♥:)

Så var arbetsdagen för den här veckan avklarad. Äntligen kan jag fira jullov, även om det så bara varar till måndag så är det absolut bättre än inget. Tänk, att jag har fem härliga lata dagar framför mig som innefattar en massa god mat och bästa sällskapet med nära och kära. ♥ Julen är verkligen min favorithögtid, eller  favorittid på året överhuvudtaget faktiskt..och då syftar jag inte enbart på alla roliga julklappar som väntar:) Jag erkänner att jag är ett julklappsfreak, älskar att få men har mer och mer kommit underfund med att det faktiskt är ännu roligare att ge. (Vuxenpoäng till mig tack!:) Utöver ytligheter som klappar och god mat innebär julen för mig även tid för eftertanke och reflektion. Man ges tillfälle att summera året på något vis, och fundera över om eventuella förväntningar infriats och om jag levt upp till kraven som jag har på mig själv. Låter kanske hårt men så funderar jag:) Och kan säga att 2009 har varit ett mycket bra år hittills på alla plan, förutom att jag tappat ännu mer vad gäller träning och sund kost. Får kanske lov att skylla på att jag och Blunder har haft vårt första "nykära" år tillsammans då vi unnat oss en massa gott och träningen har liksom hamnat lite i skymundan, förlorat sin charm och bleknat i jämförelse med att mysa med Blunder:) Det gör iof inget att jag haft lite dålig karaktär gällande de här bitarna. Nu ges jag ju ännu större chans till att sätta förstärkta mål och krav på mig själv inför 2010;)

Hur gör Du? Avlägger Du några "nyårslöften" inför det kommande året?

Åh, shoppingen igår gick över förväntan också! Var inte hemma förrän vid 23, och då stupade mina fossingar i säng kan jag säga. Det blev två par stövlar till mig, ett par varmare och ett par snyggare att ha till vardags och fest, funkar nog till både och. Sedan hittade jag ett par klappar till också men kan ju tyvärr inte lägga upp några bilder här eftersom jag inte riktigt vet vilka av mina nära och kära som kikar in och läser min blogg;) Är iaf sjukt nöjd med både shoppingen i Köpenhamn och sedan julmarknaden inne på Tivoli. Julstämningen var på topp!:)

Idag var som sagt sista dagen för denna veckan på jobb, och en av mina söta kollegor hade köpt en julklapp till mig. Har inte öppnat den än..undrar vad det kan vara? Känner jag mig själv rätt lär jag ju INTE kunna hålla mig till julafton med att öppna paketet heller;)




Indian

Då bär det snart iväg till Köpenhamn!:) Är riktigt shoppingsugen så hoppas att jag hittar en massa fina grejer. Kanske en och annan extra julklapp också? Jag är egentligen klar med mina julklappar men trillar jag över något klockrent idag som skulle passa någon av mina nära och kära så lär jag falla för frestelsen och slå till:)

Lägger upp ett klipp nedan från konserten i lördags som Blunder filmade. Det är nytt material från Laleh som lär vara med på nästa skiva, "Indian" heter låten. Alla söta läsare som inte diggar Laleh så som jag gör, jag hoppas att ni står ut med mina inlägg just nu. Jag kan inte hålla tillbaka när det gäller henne:)

Hoppas att Du får en lika underbar måndag som jag räknar med att jag kommer att få!:)♥



Copenhagen, here we come!:)

Jag har tagit ledigt från jobb imorgon. Mamma och jag ska traditionsenligt göra vår årliga jultripp till Köpenhamn. Blir en shoppingrunda på den stora gågatan Ströget. Brukar ta några timmar...och när vi därefter är mer eller mindre helt slut trotsar vi våra trötta ben och armar fulla av shoppingkassar och avslutar inne på Tivoli som är så vackert pyntat med alla ljus och lampor såhär vid jul. Längtar tills imorgon:) Och oj vad jag ska somna om skönt, åtminstone ett par timmar till, när Blunder måste gå upp vid halv sex för att fixa i ordning sig och köra till jobbet....mmmmmmm..:)

Sov gott!♥

Tivoli i Köpenhamn

"Du är en ängel. Fortsätt vara god."

Åh, jag går fortfarande på små moln efter gårdagens konsert. Blir som fjortis på nytt när det kommer till Laleh och hennes musik. Att uppleva Laleh live och småsnacka efteråt tar mig direkt tillbaka till mina "riktiga" fjortisdagar när jag hängde utanför KB i Malmö i hopp om att få träffa Skunk Anansie och få en autograf. Eller när jag gjorde bort mig inför Jocke Berg efter en Kentkonsert på The Tivoli i Hbg, vi snackar då tidigt 2000-tal, vilket knappast gör saken bättre, och jag är dig evigt tacksam CARRO för att du pushade mig att gå fram:) INTE. Att stanna kvar efter en konsert i väntan på lite gott snack eller annat är inget som jag direkt roar mig med idag. Det tilltalar mig inte längre, med undantag för söta Laleh då. Att Laleh blir av intresse har inte bara att göra med att hon enligt mig är Sveriges bästa liveartist som vi skådat under 00-talets senare hälft, det är inte heller enbart hennes härliga personlighet och uppenbara kärlek till det hon gör. Det handlar om MUSIKEN. Många av hennes sånger är så lätta att relatera till och hon levererar dem ALLTID med sådan innerlighet att stora delar av kvällen igår blev en enda stor cryfest för mig.♥  Efter ett fint samtal och massa kramar skrev Laleh ännu finare ord på postern vi hade med oss: "Du är en ängel. Fortsätt vara god."  Oh yes, Laleh lockar fram fjortisen i mig men det gör inget. Jag känner iallafall att jag lever.



Lund 19.32

Jag är lycklig. Kvällen blev helt perfekt. Jag och Blunder myste ikapp på Lunds stadsteater till Lalehs skönsång. Ord blir alltid otillräckliga för mig när det kommer till Laleh och jag är, som alltid efter hennes konserter, fortfarande i min bubbla av lyckorus så skriver mer imorgon. Nedan ges ett smakprov på hur kvällen såg ut precis innan Miss Laleh entrade scenen..



Insnöad eller vad?

Kolla in vår balkong. Snacka om insnöad:)
Inte ofta det händer här nere i Södern.



Vet ni, det gick förresten jättebra med vaccinet, kändes knappt alls:) Och nu väntar Laleh!
Ska försöka ta lite fina bilder och lägga upp ♥

Aj aj aj..

Den här lördagen känns nästan helt fullkomlig att vakna upp till. Men bara nästan..

Blunder och jag ska göra lite mer julshopping i eftermiddag, fixa de sista klapparna. Sedan tänkte jag göra en ny sats knäck eftersom min debut hemma hos kollegan i tisdags verkligen blev en succé (!) och knäcken som jag fick med mig hem då är redan slut:) Har även fått ett recept på lussebullar av en annan kollega. Ni vet, den nya varianten man gör med kesella för att de ska bli saftigare. Har aldrig testat att baka lussebullar förut så det känns som en spännande utmaning. Låter som värsta bullmamman nu, men det är faktiskt ganska kul att baka:) Särskilt såhär inför jul. Iallafall, efter shopping och julbak ska vi se Laleh ikväll i Lund ♥. Ser verkligen framemot det, känns som att det kommer att bli en grym konsert som alltid när det gäller söta Laleh. Hon har inte gjort mig besviken hittills så. MEN INNAN allt det här roliga händer i eftermiddag och ikväll är det dags att ta spruta igen:( Nej, inte mot svinis. Den är redan avklarad. Men Blunder och jag drar ju till Egypten i februari och då är det nog så förnuftigt att vara vaccinerad mot Hepatit A, plus att vi ska få det här drickbara vaccinet mot magsjuka som tydligen ska smaka..ja uh.. Så Havrix och Dukoral är det som gäller om ett par timmar. Tycker verkligen att det är obehagligt med sprutor men klarade jag av svinis-sprutan så ska jag väl fixa det här med. Kommer att kännas skönt när det är över dock.

Vad gör Du idag? Klar med julkapparna?


Me NOT like:(



Snart helg!

Åh efterlängtade ledighet, nu är det bara dryga timmen kvar tills jag kan fira helg! Har bara en arbetsdag nästa vecka också, ska nog överleva det:) Efter jobb blir det ett besök hos min kära frisör. Dags att fixa frillan inför jul och nyårsfirande. Kan behövas, eller hur?;)



You die when you're young

Ibland blir jag bara så less på allt. Idag är en sån dag..Jag orkar inte skriva mer. Anna Ternheim förklarar bättre hur jag känner mig just nu. Verkligen tur att man har musiken att söka tröst hos ibland, när man känner sig låg. Vad vore vi utan musik? Vad vore JAG utan musiken?

Att vara deppig tar verkligen all kraft och energi ur mig. Tur att jag inte är det alltför ofta, nuförtiden.

Godnatt, BloggSverige
:)



Plötsligt igen

Ikväll tittar vi på "Plötsligt igen" på SVT2, uppföljaren till dokumentären "Plötsligt i Vinslöv". Det känns som att alla har en åsikt om denna kultfilm. En del tycker att den är urtråkig, andra tycker synd om karaktärerna och hur de framställs i filmen och sedan finns det dom som jag som tycker att den är ASROLIG:) Visst, även jag kan väl tycka att den är tragiskt underhållande på något vis men tycker synd om de som medverkar, det gör jag inte. De har ju lyckats med att sätta Vinslöv på kartan och t.o.m. få tåget mellan Hässleholm och Kristianstad att stanna upp. En egen hållplats! Folk vallfärdar till Vinslövs Bangolf och jag kan bara gissa att tillströmningen av turister till den lilla orten blomstrar som ALDRIG förr. Sedan tror jag inte att karaktärerna i filmen hade ställt upp på en uppföljare om de känt att första filmen gjort dem alltför mycket orättvisa. Det tragiska som jag känner när jag ser filmen handlar mer om atmosfären och andan i orten. Det känns som en spökstad som stannat i sin tid. Byn som Gud glömde typ. Men uppenbarligen finns det människor som vill bo där också och tur är det, annars hade ju dokumentären aldrig kommit till:)

Hittade en mix av några grymma scener från första filmen på YouTube ♥


Jag SKA klara det, jag KAN klara det..;)


Snö

Idag vaknade jag upp till snöflingor utanför mitt fönster och en början till vittäckta gator och tak. Så mysigt!♥ Jag ska ju se Laleh på lördag, då blir det garanterat "Snö-garanti". Denna snöiga morgon vill jag dock inget hellre än att lyssna till just "Snö" så tjuvstartar med den redan idag:)

Så vackert!


Ännu mer julbak!

Ikväll ska det bakas julgodis. Det är jag och ett par kollegor som höjer julstämningsfaktorn ytterligare ett snäpp genom att styra upp en julbakskväll. Vi har alla ett par recept på gång så kommer att bli massor med smarriga varianter vill jag tro:) Själv kommer jag att bidra med en klassiker, KNÄCK:) Har fått ett finfint recept av mamma som är supergott. Hoppas att jag också lyckas med det bara!:)

Nu ska det jobbas en timme till sen kör vi igång!:)
Har Du bakat något julgodis än? Bidra gärna med inspiration i en kommentar!







Blunder bakar

Kolla in Blunders fina pepparkakshus! Skumtomten har fastnat i skorstenen:)




♥ 1 år ♥

Blunder och jag fyller ett år idag:) Inte klokt så fort tiden går..men jag är glad att jag delar min tid med Blunder:) Vid den här tiden förra året var vi på vår andra dejt. Inte hade jag kunnat ana att jag ett år senare skulle sitta i vårt gemensamma hem och spela Wii. Men jag älskar det:) Och jag älskar honom. Känner mig otroligt lyckligt lottad som funnit världens bästa kille. Alla sånger han skriver, all kärlek jag får..vet inte vad jag gjort för att förtjäna Blunder men hoppas att det aldrig tar slut. Aldrig. Här kan du lyssna på Blunders första kärleksförklaring till mig.


Julkort

Julstämningen är på TOPP hos oss just nu! Julmusiken strålar ur datorn, jag skriver julkort och Blunder fixar pepparkakshuset i köket. Undrar om det är för mycket begärt att få lite snö såhär till Lucia?♥ Hade varit klockrent..:)

Vad gör Du idag, tredje söndagen i advent?


Full circle

Nu har jag sett den, "Luftslottet som sprängdes". Den var vääääldigt lång, fast så upplevde jag i och för sig boken också. Av dessa 2,5 timmar film var den sista timmen den största behållningen. Jag pratar ju såklart om rättegångsdelen när Lisbeth Salander får sin upprättelse. Vägen dit känns som en enda lång och seg transportsträcka. Nu när den tredje filmen är sedd och cirkeln är sluten kan jag, allt annat än överraskande nog, konstatera att böckerna är så mycket bättre än filmerna och att filmerna hade inte varit någonting utan Noomi Rapaces insats. Skönt att det är över och att jag äntligen kan lämna Milleniumtrilogin bakom mig:)

Nu blir det lite Super Mario innan det blir zzzzzzz....


Hård som sten - Vacker som få





Efterlängtad återträff

Jag överlevde gårdagen:) Julfesten blev hur bra som helst! Mycket bättre än förra året så att jag är lite "trött" idag är helt ok..Har säkert inget att göra med att jag, efter julfesten, mötte upp Blunder och Mr.Strong för lite mer party och alkohol på stan efter midnatt..Nä nä:)

En dusch fixar det mesta. Nu är jag nyduschad och på banan igen. Blunder och jag ska iväg och köpa ett Nintendo Wii nu. Man kan säga att det är vår 1års present till varandra:) Ska bli sååå roligt att få spela Super Mario Bros!:) Mario var min hjälte under 90-talet så ska bli trevligt att återförenas igen.♥





Julfest

Har just kommit hem och måste stressa! Ska på julfest med jobbet om ett par timmar och innan dess bjuds det på en fördrink hos en kollega. Nu blir det duschen och sen ska partydressen på:)

Önskar Dig en härlig fredagskväll!♥


Öken

Jag har lite bloggtorka just nu, kombinerat med fullspäckade kvällar efter jobb. Det är därför uppdateringen blir lite dålig för tillfället. Har shoppat julklappar och lite annat idag (också..) efter jobb, sedan kom Blunder och hämtade mig och vi köpte bästa thaimaten med oss hem. Nu sitter vi båda framför varsin dator..och stirrar in i skärmen. Tror att vi ska ägna oss åt varandra istället:)

Vad hittar du på ikväll? Please, lämna en kommentar och inspirera mig!♥




Dressed for success...?

Onsdagkväll, jag och Blunder är nyss hemkomna från en god middag hos mamma ♥. Hon hjälpte mig att lägga upp min klänning som jag ska ha på fredag när det vankas julfest med jobbet. En svart satinklänning blir det, klassisk och enkel. För att göra outfiten lite roligare (rockigare?:) har jag köpt ett par svarta strumpbyxor med silvernitar på. Matchar dessutom skorna perfekt:)

Mycket möjligt att jag kör på denna kombination även till julafton. Men till nyår blir det nog andra bullar..
Har du investerat i en ny outfit inför skolavslutningen, julfesten och/eller julhelgen?



Den lilla svarta, en silvergrå bolero och partyväskan från PUMA


Rosa eller svart på fötterna?

Kan ju avslöja att jag kör på de svarta på fredag, men tycker
att de rosa är söta som socker också..kanske gör sig bättre på ett par bruna fötter till sommaren dock:)




Nakenlekar

Har du 3 minuter över? Kolla då in denna kortfilm. Även om du inte har tid, så ta dig tid, för du vill inte missa den här:) Filmen har både en poäng (?) och är samtidigt väldigt, väldigt rolig!:) Blev en succé när vi visade den för våra vänner i lördags också.

SPINKIG?? JAG ÄR FÖR FAN INTE SPINKIG??
;)

 


Dejt hos Ronald

God kväll!:)
Skyndade hem för ungefär en timme sedan. Har tvättid ikväll och ville komma igång så fort som möjligt. Väntar nu på att första maskinerna ska bli klara så det kan hängas på tork. Därefter ska jag träffa Dancing Queen hos Ronald McDonald. Är sjukt sugen på hamburgare! Blir antingen en QP eller en McFeast, har inte bestämt mig riktigt..
Vilken är din favorit på Donkken?

Ska springa ner och kolla om tvätten är klar nu..
Ha en mysig tisdagskväll!♥


Jag träffade Roland i Alanya 2007 och frågade lite blygt
om han ville vara med på foto med mig.
Det ville han;)

Förväntningarna som sprängdes

Jag har fortfarande inte varit och sett den tredje Stieg Larsson-filmen. Lika mycket som jag älskade och verkligen slukade böckerna för några år sedan, lika besviken blev jag när jag först såg "Män som hatar kvinnor" och därefter "Flickan som lekte med elden". Den senare var snäppet sämre än den första också, läs mer om vad jag tyckte om den andra filmen här. Storyn som är så makaber och storslagen i bokform blir så TÖNTIG på film, inte ens Paolo Roberto är övertygande i rollen som sig själv. Det säger en del.. Men jag ska inte dissa filmatiseringen av Milleniumtrilogin HELT förrän jag sett den tredje och avslutande filmen. Lär nog bli ett biobesök i veckan, Blunder vill också ha ett slut på eländet:)

Vad tycker du om filmerna?
Kommer jag att bli besviken en tredje gång eller blir det åtminstone en schysst avslutning?

Hiss eller Diss?


Tex Mex en måndag?

Just kommit hem från jobbet och satt igång datorn och vad väntar i mailboxen om inte ett mail från min kära exkollega som slutade för en vecka sedan. Blev så glad att höra från henne:) Jag har en massa goa kollegor att hänga med men det är inte riktigt detsamma utan henne. Hon verkar ha fått en tuff start på nya jobbet också och låter lite dämpad i mailet. Men allt faller säkert snart på plats, får ge det lite tid bara..Talar inte bara för henne nu utan faktiskt även mig själv.

Idag blir det tacos till middag! Kan man ha tacos en måndag? Är inte det fredagsmys-mat? Kanske är det så, men det är ju så gott och enkelt att få ihop. Dessutom kan denna alldagliga och tråkiga måndag behöva lite färg:)

I ♥ Tacos



21.53

Åh en sån mysig och slö söndag det har varit. Blunder och jag gick ett par timmar på Fredriksdals julmarknad i eftermiddags och nu slappar vi framför tv:n..Tror t.o.m. att Blunder har somnat..? Bara två hela veckor kvar att jobba nu, sedan blir det lite..inte mycket, men lite julledigt. Så efterlängtat!♥ Har kommit igång med min klappjakt till nära och kära också, men kan tyvärr inte avslöja några julklappsinköp här då de flesta av dem läser min blogg:) Men roligt är det, och jag är riktigt nöjd med mina klappar so far:) Nästa helg är det Lucia och även min och Blunders 1års dag.♥ Får se vad vi hittar på då:)

Nu ska jag slappa vidare, har på känn att det snart blir sängen för min del..är rätt slut faktiskt:)
Kram på er!
Lucy


Söndagsmys

2 advent

Blunder och jag har just vaknat och sitter nu i soffan och myser till andra advent. Jag drömde att det snöade inatt, men när jag vaknade och såg ut genom fönstret var det lika grått och regnigt som vanligt. Är för milt väder och vi bor för långt söderut för att få en vit jul verkar det som..men drömma kan man ju:) För att få lite julstämning trotsar vi det gråduggiga vädret och går på julmarknad på Fredriksdal i eftermiddag.
Blir nog mysigt. ♥

Ah..och kvällen igår blev helt fantastisk:) Tror att Mr. Strong har en hel del bildbevis på det i sin kamera, kommer kanske upp här senare:)

Vad ska Du göra idag?


Jul på Fredriksdal


Where's the PARTY??

Så duktiga vi har varit hela dagen, jag och Blunder. Städat och fixat, plockat och trixat i lägenheten. T.o.m. moppen åkte fram så golven är skurade. Kan säga att det händer inte alltför ofta att Lucy moppar golven men nu är det skinande rent:)

Festen kan börja..så Where's the party???
Hos Lucy och Blunder förstås:)

Vad ska Du göra ikväll?


På med dansskorna Dancing Queen, NU KÖR VI..!!!!!





Darling Tove ♥

Vad hände? Jag förstår inte. Är så besviken på utfallet i kvällens Idol. Bryr mig inte så mycket om att killarna gick till final egentligen, jättekul för dem. Men Tove... hon satte ju verkligen "Greatest love of all" och hon har varit stjärnan rakt igenom hela Idol 2009. Tycker verkligen att Tove var värd en finalplats, mest av alla faktiskt. Hon kanske inte alltid har den bästa rösten, men hon har innerligheten, utstrålningen, helt enkelt det som kallas just "DET" som bara finns där och som inte går att lära sig. Antingen har man det från start eller så har man det inte. Tove har det och jag är övertygad om att vi kommer att få se mer av henne i framtiden. Men det är en klen tröst just nu, när det enda rätta hade varit att se henne i finalen nästa fredag.

Tack för allt Tove!♥ Du förtjänade så mycket mer än en tredje plats..

Vem tycker Du ska vinna Idol 2009?

Vet inte vad ni känner, men den här gav iallafall mig gåshud ikväll..

 


♥ För kärleks skull ♥

Det finns en kärlek som är starkare än starkast..som kan förflytta berg och som övervinner allt. Jag talar om kärleken mellan Mr.Strong och Jovigirl. Jovigirl och jag har hängt ihop sedan hon flyttade in med sin familj i lägenheten under min back in 1989. Vi har varit vapendragare i många år nu som ni förstår..allt har vi gjort och gått igenom tillsammans och ännu mer har vi framför oss. Lite mer av vår historia får du om du klickar här.

Jovigirls allra största kärlek, Mr.Strong, kom in i hennes liv för nästan 10 år sedan, under hösten år 2000 om jag inte minns helt galet.  En kärlek så stor som de två delar, mina allra bästa vänner, är unik och händer once in a lifetime OM MAN HAR TUR. Vi snackar true love...THE ONE...villkorslös kärlek...i med och motgång..in sickness and in health. De har hela kärleksregistret skrivet i stjärnorna och jag är så lycklig och glad för deras skull. Under dessa tio år, när pojkvänner i mitt liv kommit och gått...byggt upp, rivit ner och förstört har Jovigirl och Mr.Strong VARJE GÅNG varit där och samlat upp bitarna som lämnats kvar och hjälpt mig på fötter igen. Många gånger, när allting varit upp och ner och allt bara snurrat och gjort mig vilsen, har dom varit en av få fasta och stabila punkter i min tillvaro. Det gör dom till en stor trygghet för mig som jag varken skulle kunna eller skulle vilja leva utan. Allt har vi som sagt gjort och mer har vi som väntar, och den vetskapen gör mig lycklig:) Därför är jag egoistisk när jag säger att jag hoppas att NI, Jovigirl och Mr.Strong, kommer hem fortare än planerat från er kommande långresa i Thailand..för jag klarar mig inte utan er två. Så enkelt är det.♥

Blunder som inte varit med så länge än, ganska så exakt ett år nu, har redan sin plats i gänget och har också kommit att bli ett stort fan av mina turturduvor till vänner. När Blunder vill säga något så händer det rätt ofta att han gör det genom sin musik. I det här fallet resulterade det i en sång skriven till the one and only Mr.Strong och hans kärlek.

Om du lyssnar riktigt noga kommer du faktiskt att upptäcka våra två vänners RIKTIGA namn..
Ett klick på länken tar dig direkt till låten.

♥Blunderhead-Strong♥




Lucy listar bästa julkalendrarna ever

Blev inspirerad av mitt eget föregående inlägg om julkalendern;) Så här listar jag mina absoluta fem favoriter som visats på SVT ääääända sedan jag var liten på 80-talet då tjocktv:n fortfarande var svartvit..
Den gick du inte på hoppas jag, isåfall känner jag mig väldigt gammal just nu.

Här är mina favoriter listade från 1-5:

 

Sunes Jul från 1991 är tveklöst favoriten. Älskade både böckerna och kassettbanden (!) om Sune (och senare även filmen Sunes Sommar). Att det blev en julkalender också var på något sätt pricken över i:et. Kalendern håller än idag faktiskt.

Mysteriet på Greveholm var en spännande och stämningsfull historia som bara blir bättre och bättre ju mer jag ser den. Gillade den inte så mycket just 1996, men då var jag ju 16 och "för cool" för att titta på julkalendern. Självklart kollade jag i smyg ändå;)

Trolltider visades (för andra gången) när jag var 5 år och har mest svaga minnen från den. Jag vill nog minnas den som bättre än vad den egentligen var. Men nostalgi är härligt, jag diggade den som liten. Och en kalender som innehåller både tomtar, troll, en häxa och en god fé har en given plats på min topplista.

Julpussar och stjärnsmällar, som visades året efter Trolltider, var en mysig och spännande historia med
massor av stämning och snö i det lilla samhället Busnäs. Jag ville vara huvudrollen Erika, och tyckte även att Erika var det finaste namnet som fanns just då:)

LasseMajas Detektivbyrå förtjänar en femte plats för att det är den bästa, egentligen den enda bra, julkalendern som visats än så länge på 2000-talet. Spänning och deckarmysterier har jag alltid varit väldigt svag för och jag är övertygad om att LasseMaja hade varit min absoluta no.1 på den här listan om jag var en sådär 15-20 år yngre än vad jag är idag:)




On the radio, uh oh!

Onsdagkväll, snart torsdag vilket betyder snart helg igen!:) Tiden går för fort just nu egentligen men jag kan inte låta bli att längta efter helgerna ändå! Skulle vara så skönt att ha ett JULLOV att se framemot men vuxen som jag nu är (?) eller räknas till iallafall så blir det inte många lediga dagar utöver julafton och juldagen. Säger bara blä för årsbokslut. I decembermånad (min favoritmånad ♥) är det som mest att göra på mitt jobb, vilket jag kommer att ha i åtanke när jag söker nya jobb. Blir nog inget som rör renodlad ekonomi nästa gång..känner att jag vill vidga mina vyer och testa något nytt.

Någon mer än jag som tycker att årets julkalender på SVT är sådär? Den är inte lika icke-julig som förra året, men det är ändå något som saknas.. Den kanske tar sig, vem vet. Jag kommer att ge den några avsnitt till men något som verkar riktigt underhållande i år är faktiskt radiokalendern, Nelly Rapp - en gastkramande jul. Julkalendern på radio har aldrig direkt fångat mitt intresse, har nog inte gett det någon riktig chans förut. Men igår gick jag in på SR för att lyssna och den kan nog bli spännande:)

Lyssnar du på radiokalendern?




Little girl...♥

Har just pratat med ♥A♥. Det känns så skönt att höra hennes röst, som jag har saknat den. Vart har alla år tagit vägen egentligen? Det är en trygg och skön känsla att vi pratar igen, verkligen. Men lyckan skiftar fort över i sorg och förtvivlan. Mina tankar är i princip hela tiden hos ♥A♥, hennes pappa och bror just nu.
Jag lider med dig ♥A♥, som jag lider med dig min vän..

Promise to Try†

Den här låten tar mig direkt tillbaka till vår historia,
och nu kan jag inget annat än förknippa den med Dig...



♥A♥, jag och Fröken C - Nya äventyr stundar..
Skolavslutning i 9:an, 1996

Sweet Alicia

I ♥ music! Och jag kan gilla ganska så varierande genrar. Men har aldrig riktigt fastnat för R&B och soul. Vet inte varför egentligen, men har inte blivit att jag lyssnar så mycket på det. Alicia Keys är dock undantaget. Jag föll direkt för henne och genombrottet "Fallin'" i början på 2000-talet och sedan dess har jag bara fortsatt att falla. Senaste hiten "Try sleeping with a broken heart" är lätt att bli kär i. Söthjärtat Alicia har lyckats igen ♥

Vackert! Eller hur?


1 december

God Morgon ♥
Jag bara älskar HELA decembermånad..Allt från jakten på julklappar till nedräkningen dag för dag fram till den 24 december. Jag är en tacksam konsument vid den här tiden på året för jag köper hela kitet;) Inleder just nu årets första decembermorgon med tända ljus och en god frukost bestående av bröd med gräddost och rökt korv, ett kokt ägg och ett glas O'boy samtidigt som jag ser första avsnittet av årets julkalender på SVT. Julgalen? Jag? Näääääää...:) Tror inte att min tisdagsmorgon skulle kunna bli mycket mysigare än såhär:) Det skulle vara att Blunder kunde göra mig sällskap, men han måste ju köra så tidigt  för att hinna till sitt jobb.. Aja, man kan inte få allt. Inte samtidigt iallafall:)
Nu ska jag mysa vidare innan jobbet kallar.

Vad gör du för att komma igång en tisdagsmorgon som den här?






RSS 2.0