En annan hjältinna

Vi börjar närma oss Melodifestivalstider..och när jag sitter här i min sömnlöshet denna sena lördagsnatt eller snarare tidiga söndagsmorgon kommer jag på mig själv med att drömma mig tillbaka till 2008 och Sibels bidrag det året. Får fortfarande goosebumps när jag hör "That is where I'll go" och tycker att söta Sibel har en innerlighet och röst som inte är av denna värld. Jag gillade 2008 års vinnare starkt, var ju Perelli med "Hero" och man visste väl egentligen hela vägen att hon skulle ta hem det. Men innerst satt jag och hoppades och drömde om en vinst för Sibel. Balladen är grym, faktiskt den bästa tycker jag i "modern" tids Melodifestival. Vem vet, kanske kommer Sibel tillbaka ännu starkare i årets tävling. Jag hoppas på henne, hon är en pärla!:)


♥ = Toyota

Nu kanske jag överdrev lite..:) Jag är egentligen allt annat än bilintresserad och kärlek är egentligen inte alls synonymt med bilar för mig. Men just nu ÄLSKAR jag Blunders nya bil! Och det är just vad den är. SPLITTERNY så att säga. Vi var och hämtade den på Toyota efter jobb idag, en Yaris är det, och nu har vi cruisat runt lite. Känns sjukt fräsch och skön att åka i. Undrar när/om jag får köra den hehe..:) Himla gullig personal och bra service har vi också fått uppleva när vi sprungit på Toyota Center de senaste veckorna. Billånet är skrivet på 4 år, därefter är den betald. Perfekt säger jag, 4 år..då är det nog lagom tid för att byta upp den till en större och BARNVÄNLIGARE modell:) Jajajajaaaa..jag erkänner I'm in love with Toyota för tillfället!:)♥

Vad har alla mina söta läsare för sig nuförtiden? Ni kommenterar inget, men jag ser att ni går in och läser.
Lämna gärna en rad i kommentarfältet och berätta vad Du har för Dig!

Ha en underbar fredagkväll!:)



Såhär ser den ut, en svart Yaris som rockar fett!
Passar Blunders stil och image till max;)

Today
Tomorrow
Toyota
:)


7 dagar kvar...

..till värme, sol och bad ♥ Inte konstigt att man längtar extra mycket när man sitter insnöad i kalla Södern.

Sitter och surfar runt på lite spahotellsidor tillsammans med Blunder. Det är ju vår grej kom vi på när vi testade  Torekovs hotell och spa i höstas (läs mer här). Blunder har också en födelsedag som ska firas snart och finns det något mer romantiskt och mysigt än att åka iväg på en spahelg tillsammans? Finns det säkert, men jag kommer inte på något som klingar bättre i mina öron just nu:)


Finns det en, eller finns det tusen?

Jag känner mig något disträ och splittrad just nu, svårt att samla tankarna och få ner något vettigt i bloggen...men jag gör ett försök:) Ska hem till kära mamsen om en timme och äta gott och titta på G-force:) Kunde inte motstå mina söta marsvinsvänner när jag var på Maxi i lördags och såg att filmen var släppt på dvd. Väl hemma i min egen tvsoffa igen räknar jag med ännu ett hisnande avsnitt av Paradise Hotel. Vem åker ut ikväll? Jackie? Pontus? Luiza? Själv hoppas jag på nervvraket Jackie..börjar bli trött på hennes lipande och pinsamma fyllor nu.

En sak till.
Sänder all min kärlek till mina vänner Jovigirl och Mr.Strong som är i Thailand nu♥
Saknar.

Columbus passar bra en kall januarikväll som denna..


Laleh spelar för Haiti

Fantastiska Laleh..♥
I believe I could be one of them,
no matter the beginning,
happy in the end
...


Vårnytt

Blunder och jag gjorde stan igår. Låter dyrare än vad det blev:) Vi var på jakt efter lite prylar som vi behöver till resan ( 1 vecka och 4 dagar kvar nu!:) Och så passade vi på att dofta på lite parfymer. Har jämfört priserna med Kicks och Åhléns och det är faktiskt några hundralappar billigare att köpa parfym i förbeställningskatalogen så blir nog Beckhams nya till Blunder och Hugo Boss senaste till mig. Fast jag har inte riktigt bestämt mig..Min favorit, Karl Lagerfelds Chloé är slut så egentligen vill jag ha en ny av den..Får se hur spontan jag vågar vara när det väl gäller, om jag vågar testa nytt eller kör på gammalt och tryggt:) Jag tittade även in på Gina Tricot. Skulle jag kanske inte gjort..kom hem med början till en ny vårgarderob.. Gina har ju fått in så himla mycket fint och fräscht nu och så är det så sjukt billigt, det är svårt att låta bli att shoppa när man är där:) Sen kommer jag att kunna använda i princip alla plagg jag köpte redan i Egypten, så behöver inte vänta tills det blir varmare grader härhemma, me like:) Är även nöjd när det kommer till färgvalen på plaggen. Inte ett enda helsvart plagg plockade jag på mig. Duktigt och vågat för att vara mig. Jag som annars går väldigt mycket i svart försöker tänka om lite:)

Här är min nya garderob som gick på en 1000-lapp. Känns helt ok för plånboken:)


Kvällens måltid

En lördagkväll kan det kanske verka fattigt att äta soppa..så tänkte iallafall jag när jag började förbereda kvällens måltid. Så fel jag hade:) Jag och Blunder har just mumsat i oss vars två portioner av en helt fantastisk thaisoppa med kyckling. Syrlig, sötsur och lagom stark på en och samma gång, gott!:)  Precis som med fisksoppan med saffran som jag lagade för ett par veckor sedan är jag även nybörjare på thaisoppa och börjar känna att soppa is the shit när det kommer till mig och matlagning. Härligt att få känna sig hemma och bra på någonting i det annars ganska så främmande köket:)



Hope For Haiti Now

Ett historiskt tv-arrangemang redan innan det kommit igång, står det på Expressens hemsida idag. Man talar om nattens direktsända musikgala som samlade världens största artister och skådespelare samtidigt och över hela världen för att samla in pengar till Haiti, allt på George Clooneys initiativ. Tänk så mycket inflytande och makt kändiseliten faktiskt har när det kommer till att bekämpa världsproblem. Mer och mer känns det som att det börjar utnyttjas på rätt sätt också. Vill man locka till sig den stora massan och få folk att vakna, agera och bidra med pengar och andra förnödenheter tror jag inte att det finns en mer effektiv kommunikationsväg att tillgå, än genom musik. Musiken är universell och något som alla, i alla världens hörn kan relatera till. Politik och religion agerar också världsomspännade men lyfter i krisdrabbade situationer tyvärr snarare fram oliktänkande och olikheter som gör att vi glider isär medan musiken FÖRENAR, berör och trycker på knappar som lockar fram våra emotionella sidor. Musik är kärlek och vem älskar inte musik? En mer villkorslös och okomplicerad kärlek kan omöjligt finnas. Smart och framförallt BRA jobbat igår!:)

Madonna gjorde en LYSANDE version av Like a prayer i New York igår som jag självklart lägger upp här.


Äntligen fredag!

Och vad är det då som gäller.? Jo, FREDAGSMYS:) Ska direkt till Hemköp efter jobb och handla hem godsaker inför myskvällen, sen ska jag och Blunder göra vår egen pizza:)

Hur firar du denna fredag? Fest eller hemmakväll?



Nu är det fredagsmys..


Och Förloraren Är..

Jag är sjukt besviken på mig själv just nu. Jag har fastnat i Paradise Hotelträsket. Ni vet, B-såpan...nej, den är mer än B, C- eller D-såpan klingar bättre..på Tv6. Fånig kanal och såpa utan någon form av värdighet:) Det räcker ju också att man ser ett par avsnitt, sedan är man fast i intrigerna. Helt onödiga intriger dessutom som skapas av deltagarna i total brist på annan sysselsättning. Det händer ju inte alltför mycket i det där huset egentligen, mer än att alla går runt och försöker psyka varandra genom att snacka pakter och hitta på lögner. Trots att jag verkligen totalsågar Paradiset så har jag givetvis gått och skaffat mig en favorit som jag tycker ska vinna pengarna. (250 000 SEK förresten..även vinstsumman är ju ett hån..) Självklart har jag det. Det hör ju till. Min favorit är killen som man nog antingen älskar eller hatar, men jag tycker han är cool. Han spelar "spelet" hyfsat bra i förhållande till de andra deltagarna. Han vet vem han ska ty sig lite mer till och vem han ska hålla på avstånd, utan att någonsin visa det såklart. För han spelar ju bästa polare med alla och det är ju så man måste göra om man vill hålla sig kvar. Och så är han bra på att snacka, självklart. Om jag får välja så är Cimon vinnaren. Eller vinnare och vinnare, det beror på hur man ser det. Att vinna Paradise Hotel innebär ju samtidigt att man är en av få som är kvar längst i tävlingen och frågan är väl hur mycket värdighet man förlorat eller har kvar vid det laget. Men man kan ju inte få allt och vad gör man inte för 250 000 kr...?;)

Har du också fastnat i Paradiset? Vem håller du på?



The winner takes it all..NOTHING!
;)

Det här känns ju sådär..

Har just kommit hem från en mysig fika och massa bröllopssnack med Miss Dion. Slår mig ner i soffan för att surfa runt lite och se vad som hänt i världen de senaste timmarna och möts bl.a. av denna rubriken på Aftonbladets hemsida. Känns ju minst sagt SÅDÄR att åka till Egypten nu, eller vad säger ni? Två veckor är det kvar till vår avresa nu..om det blir någon.. Blåser kvällstidningarna bara upp det? En översvämning är ju ändå en översvämning..och människor dör. Helt plötsligt känns inte filmen 2012 så himla overklig längre..Det här blev verkligen inget bra slut på den här tisdagen:(




Svensk film när den är som bäst

Idag har jag och Blunder varit på eftermiddagsbio. Hade inga som helst förväntningar på "Snabba cash" och har inte läst boken av den enkla anledningen att stockholmspuls och svensk maffia intresserar mig inte överhuvudtaget. Blunder har dock läst boken och gillade den starkt så jag tänkte att jag kan väl hänga med och se historian på film då. Med dåliga bioupplevelser i bagaget när det kommer till filmatiseringen av Milleniumtrilogin  (läs mer här, och här) var jag rädd att en film som "Snabba cash" vars syfte är att återspegla Stockholms mörka baksida skulle bli lika töntig om inte ännu fånigare på film. Oj, vad jag blev positivt överraskad då, faktiskt! Lika B som Milleniumfilmerna är, lika äkta och trovärdig känns "Snabba cash" vilket självklart har att göra med att skådespelarna valts ut med större omsorg till den senare. Här kände man ju något för karaktärerna thank god! Nu har jag som sagt inte läst boken och kan inte jämföra den med filmen men det är nog bara en fördel för mig i det här fallet. Känns bra på insidan att lämna biosalongen och känna att för första gången på väldigt länge har jag sett en jäkligt bra film som inte lämnade mig oberörd för 1 sekund. Det kan man kalla valuta för pengarna det:)

 


Speechless

..Är precis vad jag blir när jag (förmodligen 1000 år efter alla andra..) för första gången hör en ballad med Lady Gaga. Hon har ju redan med sina snabba hits övertygat mig om att hon är 2000-talets första och absoluta popstjärna no.1. Att hon även kan ta ton i en bittersöt ballad och göra den intressant gör ju knappast att jag älskar henne mindre:) Och allt paketerat i ännu ett snyggt framträdande som nedan.. Finns det några begränsningar alls när det kommer till Lady Gaga? Tror faktiskt inte det, HÄRLIGT!!!!:)♥

I can't believe how you looked at me with your
Johnnie Walker eyes..

Grammisgalan 2010

Någon som såg Grammisgalan 2010 igår? Förmodligen inte.. Denna pristävling i musik som var Sveriges viktigaste (yes alla kids, t.o.m. viktigare än MELODIFESTIVALEN en gång i tiden!) fram till 90-talet någon gång har för längesedan tappat bort sig själv i pinsamma fyllor och förlorat all form av värdighet att man inte ens vill visa den på tv längre. Blunder och jag kollade dock in den "anrika" galan på aftonbladet.se (halleluja för webb-tv?) Inga överraskningar på prisfronten i år heller. De som tog hem priserna igår var framförallt Amanda Jenssen, Lars Winnerbäck och Kent. Fy vad mellanmjölkSverige är tråkigt och förutsägbart! Ok, roligt för Amanda att hon är en av få Idoldeltagare som verkligen lyckats putsa bort sin stämpel och gå sin egen väg, men är "Happyland" tillräckligt bra för att erhålla priser som Årets kompositör och Årets kvinnliga artist? Tveksamt. Hade ju hellre sett antingen Laleh eller Melissa Horn som värdigare vinnare i bägge kategorier ovan. Sveriges skyggaste man, Lars Winnerbäck har jag inte så mycket att säga om. Han är så tråkig att klockorna stannar och han uttrycker väl det bäst själv genom att kommentera sina priser igår med att: Det är väl kul att vinna men allra helst hade jag varit hemma en kväll som denna och tagit det lugnt. Nu när det är nytt år sysslar jag ju inte så mycket med musik utan är mest ledig. En sann kulturarbetare har talat, NOT. Nuförtiden behöver Kent bara släppa en fis och tonsätta den så har de sina priser säkrade.

Jag bitter? Vad får dig att tro det...?:)


MusikSverige 2010
Grattis eller nåt..
;)

Salutations!

Nedräkningen har börjat. Idag är det exakt tre veckor kvar tills vi åker till solen. Längtar ihjäl mig. Känns som att det är det enda man gör i januarimånad..LÄNGTAR efter något annat.. Tänk om vi kunde stryka januari helt i kalendern. Sweet...:) Fast det hade varit ganska taskigt mot Jovigirl som firar sin födelsedag i januari, och just idag faktiskt! Hon är först ut att knäcka the BIG 30. Därefter är det jag som står på tur..

Grattis STUMPAN på din dag!♥
Hoppas att du njuter till max i Thailand!

Har letat mig tokig efter en passande födelsedagsbild
och det närmsta jag kunde komma var den här från vår
kräftskiva förra året. Aja, partyhatten är på iaf!:)



I väntan på "riktiga" födelsedagsgåvor är detta
min avståndspresent till Dig..

Lyssna, minns och njut!:)


Whatever happened to the funky race?

När jag blir statsminister ska jag göra "It takes a fool" till Sveriges nationalsång.
Ser även sjukt mycket framemot det nya studiomaterialet från Arken!:)


Let your heart decide what you have to do
That's all there is to find

Beautiful ♥

Att säga att dessa bilder är vackra är minst sagt en underdrift. Men jag säger det iallafall..
VACKERT!!!




I ♥ Dolce & Gabbana's  Spring 2010 Ad campaign

Re:Invention

Så har jag äntligen fått ihop ett kollage av hur vårt förnyade vardagsrum ser ut, nu med vita väggar och allt:) Blunder och jag bestämde oss igår (egentligen sent lördagkväll när nya möblerna var på plats..) för att ta tag i väggarna direkt och måla dem vita. Det tog ungefär hela eftermiddagen och en bit in på kvällen och sedan var det klart. Som "tur" är så var ju väggarna beiga från början och krävde bara två strykningar av vit färg. Annat var det när vi målade över den RÖDA fondväggen i sovrummet, krävdes något mer jobb.. Kommer aldrig att fatta grejen med fondväggar. Vad är det för fel på vitt?? Det är ju ljust och fräscht och man tröttnar inte! Bättre att ha starka färger och mönster om man så vill på detaljer i rummet som går att byta ut. Men men..smaken är som...ja ni vet:) Vi valde även att behålla den mörkbruna väggen i vardagsrummet. Inte för att vi är superförtjusta i den, absolut inte. Men för att det som sagt krävs så mycket mer jobb och färg att måla över en så mörk vägg. Den funkar ju ok till vår inredning..och kändes som sagt att det var mer akut att få bort de beiga nyanserna. Tänk ändå, när vi förhoppningsvis i framtiden får flytta till vår drömlägenhet. Den ska målas VIT innan en enda pinal flyttas in!:)


Väggarna ser ju lite kala ut men vi har inte hunnit få upp
Blunders "Back to the future"-tavla och klockan än.


Living and Room vol.2

Det blev bra shopping idag till vardagsrummet! Har länge haft tankar på att "ljusa upp" det lite. Vi har så mycket bruna nyanser vilket iof är mysigt men det behövs något som fräschar upp rummet. Så idag har det blivit både ett nytt soffbord, lampa och ett par detaljer som sätter pricket över i:et. Nästa plan är att behålla den mörkbruna väggen som fondvägg och måla över de övriga tre beiga väggarna med vitt. Det kommer att göra så mycket för rummet rent ljusmässigt plus att man "lurar" ögat att tro att rummet ser lite större ut. Det gäller att vara lite finurlig..:)

Nu är både jag och Blunder så trötta efter allt monterande och springande i källaren med gamla möbler och kartonger så vi slappar i soffan till den gamla godingen "Independence day". Mysigt:)


Thank You IKEA & ILVA!


23.10

Såhär såg det ut hemma hos oss igår kl.23.10. Eller rättare sagt, såhär såg Fröken C ut hemma hos igår kl.23.10:) Hon är såå söt i mina fjärilsstövlar:)♥
Både jag och Blunder mår bra idag, hurra!
Så nu ska vi ut och leta efter lite nytt till vardagsrummet.


Sista kvällen med Mr.Strong...på ett bra tag iaf!

Hinner egentligen inte blogga nu. Vi måste hoppa in i duschen för om en timme dyker Mr.Strong, Dancing Queen och Fröken C upp..Jovigirl jobbar tyvärr. Självklart tar vi hand om hennes gräsänkling då:) Det blir nog en och annan öl ikväll. Sötnosarna åker ju till Thailand nästa vecka så ikväll får vi festa järnet en sista gång...som om vi inte gjorde det förra lördagen..:) Ikväll skålar vi för KÄRLEKEN, bästa vännerna och Thailand!:) Bjuder på en favorit i repris, kollaget jag gjorde efter vår fantastiska bowlingkväll i höstas. Längtar tillbaks!♥

Hoppas att Du får en härlig fredag!:)


Älskar er!♥
(och Fröken C som dessvärre inte var med denna kväll!)

Fisksoppa med saffran

Jag kände mig kreativ i eftermiddags. Ville laga något gott till ikväll som jag inte brukar göra. Vad passar bättre än en varm soppa nu när det t.o.m. är minusgrader ute (!) Så jag googlade recept (ja, på arbetstid...host host!) och fastnade för ett med fisksoppa och saffran. Det blev en himla massa hackande av grönsaker men nu står soppan färdig och puttrar på spisen. Jag har provsmakat lite och den verkar inte alls särskilt tokig:) Snart väntar domen när Blunder kommer hem. Hans kommentar i telefonen förut var:
"Det låter jättegott med fisksoppa men kan du laga sånt?" Svar: JA, klart jag kan! Och jag ska minsann motbevisa Blunders tvivel så fort han kommit innanför dörren!
Jäkla mansgris...
:)

Mmmmmmmmmmmmmmmm...♥


Vi har haft besök

Vi har haft finbesök denna Trettondag. Min bror Ace och hans flickvän dök upp runt 15 med mumsiga pizzor. En timme senare joinade även Dancing Queen och därefter har vi kört en riktig speldag, kul!:) Först brädspel, Cluedo och sedan blev det Wii med både bowling och Bubble Bobble, gissa om jag var lyrisk:) Nu ska jag och Blunder mysa till den femte Harry Potterfilmen och sedan är det sova som gäller och ny tråkjobbdag väntar imorgon. Det går bara runt..runt..runt..

Såhär fint hade jag dukat i eftermidddags:)


It's a date!

Så var det lite helg igen. Ledig imorgon:) Det firar jag och Dancing Queen med en middag på stan ikväll ♥. Har varit två hektiska dagar på jobb nu. Känner mig helt matt. Varje år vid den här tiden lyckas min chef med att få mig att känna att jag gör ett dåligt jobb. Hur gör han? Jag VET att jag gör ett bra jobb och sliter häcken av mig periodvis för att få det att gå ihop. Skulle vi leva i en perfekt värld där allt flyter på klanderfritt med våra kunder hade jag nog fått jobba dygnet runt, om ens det hade räckt.. Det finns ju inte.. det som är perfekt. Men det är väldigt tråkigt att känna att man inte räcker till. Det är så lätt att belysa allt som är galet och fel hela tiden också, tänk om jag hade uppskattats för alla problem jag verkligen löser och allt det som jag faktiskt gör rätt. Men det "syns" ju inte på samma sätt, det tas bara för givet. Ah jag ger upp jobbet nu, åtminstone för ikväll:) 

En tupplur innan jag träffar min middagsdejt hade nog inte suttit helt fel..
:)


-Juldagen 2009-
Jag och Dancing Queen poserar innan det börjar bli alltför onyktert;)

Avkoppling

Som förväntat blev det en tuff dag på jobbet idag. Snart är det dock äntligen över. Imorgon går jag igenom det sista viktiga med chefen, därefter kan jag fira att det är nytt år även på jobb. Nytt år, nya tomma pärmar, nya månader att beta av. Låter inte särskilt upphetsande men är faktiskt skönt att få städat ut allt gammalt och börja på nytt. Som en nystart även på jobb på typ:)

I väntan på att Blunder ska komma hem kopplar jag av med Nintendo. I ♥ Bubble Bobble!

Vad har du gjort idag? Jobb? Eller har man fortfarande jullov?



♥ Sista natten med gänget ♥

Låter kanske lite väl dramatiskt. Men ikväll blir faktiskt sista natten på ett bra tag nu.. med alla tjejerna samlade. Om en vecka påbörjar Jovigirl och Mr.Strong sin långresa i Thailand. Har vi andra tur så kommer de hem framåt vårkanten igen, som iof känns vääääldigt avlägsen just nu. Men det kommer att gå fort, jag försöker övertyga mig själv om det. Jag och Blunder har vår resa att se framemot till i februari, i slutet av samma månad åker Dancing Queen också iväg till Thailand för att fira sin 30års dag, och däremellan ska vi väl försöka styra upp något sorts firande av våra födelsedagar på hemmaplan också. Och så har vi ju Miss Dions kommande sommarbröllop att planera inför. Sötnosen blir ju först ut i brudklänning i slutet av maj, härligt!:) Jo, vi lär som sagt ha att göra allihop, men det känns lite tråkigt att veta att ikväll är sista kvällen som vi alla ses samtidigt på några månader. Därför lägger vi alla gamla nyårsbaksmällor åt sidan och jag kommer att göra mitt bästa för att ignorera min magkatarr och ihärdiga trötthet som inte verkar vilja ta slut för ikväll är det den livslånga vänskapen och kärleken som det ska skålas för, i mängder!:) ♥



Välkommen 2010

Så lyckad kvällen blev igår! Blunder och jag hade nyårsmiddag hemma så det var fullt upp och fullt ös hela kvällen och sent in på januarimorgonen. Januari...känns alltid lika konstigt och framförallt TOMT när lovely december är över och januari knackar på. I december händer allt, i januari känns det som att staden och alla människorna sover.. Tuff kontrast minst sagt. Men ska väl lyckas ta mig igenom denna januarimånad också, för att sen välkomna februari och min 30års dag (!) Ångesten blir alltmer påtaglig nu..Tur att min dag firas in med sol och bad i Egypten ♥.

Gott Nytt År alla söta bloggare och läsare!
Och välkommen 2010, hoppas att Du kommer att vara lika bra och gärna ännu bättre än 2009 ♥



Sista måltiden 2009 delades med bästa vännerna
All min kärlek till er!♥



RSS 2.0