Who killed Laura Palmer?

Det var den stora frågan somrarna 1990-91. Glömmer aldrig sommarlovskvällarna i brorsans rum, när vi satt uppe och kollade på Twin Peaks. Denna kultserie har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Jag var som besatt av Laura Palmer och mystiken kring hennes mörka livsöde. Efter seriens slut kunde jag inte släppa tanken om Laura vilket resulterade i att jag givetvis slukade Laura Palmers dagbok, allt för att hålla henne vid liv och för att söka mer tillfredsställande svar på alla de frågor som lämnades obesvarade.


Nostalgi är ordet som kommer upp i mitt huvud nu när serien med start ikväll ska visas i repris hela sommaren. Kommer dagens kids att finna den lika förtrollande som jag gjorde under mina mellanstadieår? Kommer sommaren 2010 för alltid att ha en speciell plats i deras hjärtan? Förmodligen inte (inte tack vare Twin Peaks iallafall..;). Var sak har sin tid, as usual. Men det kommer garanterat att sitta flera 70- och 80-talister bänkade framför tvn kommande onsdagar och torsdagar, trots att de som bryr sig såklart har den på dvd. Vi har den också på dvd, men det är ju något visst med att se serien när den visas på tv, en ljummen sommarkväll..För kanske, kan den där speciella känslan som ligger där gömd i våra barndomshjärtan infinna sig igen, såhär 20 år senare..
Hade inte det varit fantastiskt?

Att soundtracket är sjukt vackert och tidlöst gör ju inte serien sämre direkt.
Vem kunde, nej..VEM KAN motstå Julee Cruise och Falling?

 

 

 


I den här stolen blir jag aldrig vuxen

Så var domedagen kommen. En sömnlös natt var över och en ny måndag tog vid imorse när jag slog upp mina blå (-grå). Kl. 12.40 var den tid jag fått till mitt årliga besök. Riktigt dålig tid, som jag såklart försökte ringa och ändra, helst till kl. 8 eller tidigast möjligast. Saker som jag våndas och har ångest inför, exempelvis en tenta, uppkörning, eller något så trevligt som ett gynbesök vill jag helst ha undanstökat så fort som möjligt. Ser ingen anledning att dra ut på obehagligheter. Jag vandrar ändå bara omkring som en zombie fram tills eländet är överstökat. Då alternativet till att ta 12.40-tiden idag var att vänta till augusti efter semestern var det dock inget snack om saken. Självklart behöll jag den tid jag fått på vykortet som damp ner i brevlådan förra veckan. Att våndas hela juli och därmed under min semester är nämligen inget alternativ. Inget tilltalande iallafall. Kl. 12.35 knackade jag således på hos herr tandläkare, tätt följd av min kära mor. Jag skojar inte. Jag är 30 år och behöver fortfarande ha mamma vid min sida när jag går till tandläkaren. Urlöjligt jag vet. Men som tur är så har jag världens bästa tandläkare (OCH mamma givetvis:) som är medveten om min nästintill maniska tandläkarskräck. Och vet ni vad det bästa är med honom? Han tycker inte alls att jag är fånig. Han ifrågasätter inte mina nojor överhuvudtaget. Han bara är. Lugnet själv. Precis vad jag behöver, när jag ligger helt utlämnad och bortom kontroll i den förbannade stolen. Det spelar ingen roll att jag fyllt 30 på papperet, i den här stolen blir jag aldrig vuxen, bekände jag för min tandläkare idag. Och han bara ler och fortsätter kleta banan på mina tänder, tryggheten själv. Min hjälte. Idag var andra året i rad som jag inte hade något hål eller andra hemskheter att rätta till. Bra jobbat för att vara mig, äntligen är våndorna slut för den här gången. Ha det gott och ha en skön semester så ses vi nästa år! säger jag med största leendet när jag går därifrån. Aldrig går väl ett år så fort som när det kommer till hemskheter som tandläkarbesök? Nåväl, det får bli en annan dags huvudbry.


Ovan visas exempel på förra helgens huvudbry,
eller åtminstone huvudbonad..


Scream!

Det här fotot sammanfattar min midsommarafton ganska så bra. Jag, Blunder, Mr.Strong, Jovigirl och hennes bedårande systrar valde att bojkotta allt vad traditionellt midsommarfirande heter. Vi har hängt och slängt i de roligaste attraktioner, ätit glass med sylt, grädde och gräddbullar, plockat hem en söt delfin, skålat med gräsänder och svanar, spunnit ljuva candyflossdrömmar, blivit dränkta i vattenrutschbanan, frossat i spareribs..rödspätta..hamburgare.. räkor..vitlöksbiffar och tzatziki. En helt underbar dag, kväll och midsommarnatt med bästa sällskapet och utan minsta tillstymmelse till baksmälla idag. Det var längesen jag hade så roligt så många timmar i sträck.

Tack söta gullungar för igår!:)♥


Min midsommarnattsdröm

Imorgon är det midsommar. För många innebär det drömmar om vackert väder, trevligt umgänge, sill, jordgubbar och nubbe. Romantikern plockar sju sorters blommor och lägger under huvudkudden med förhoppningen om att den stora kärleken ska uppenbara sig i midsommarnattsdrömmen. Precis som alla andra år när det närmar sig denna högtid har veckans snackis dock varken handlat om sill, jordgubbar eller potentiella kärlekar. Nej, frågan som alla ställer sig och undrar in i det sista är såklart: HUR BLIR VÄDRET? Jag säger inte att jag är annorlunda. Jag vill också ha sol, blå himmel och värme när det vankas midsommar. Så dumt egentligen. Som om vädret utomhus spelar någon som helst roll. Med min älskling och i bästa vännernas sällskap är det alltid sol, blå himmel och värme oavsett hur mycket sol eller regn vi får till midsommar. Det finns ingen vädergud i universum som kan ändra på det. Störst av allt är kärleken och så länge jag har kärlek omkring mig imorgon är min dröm om en perfekt midsommar uppfylld.

Vad drömmer du om till midsommar?


20 juli 2002

Ur "Kära Dagbok":

20 juli, 2002:

Det finns ingen anledning att förneka det längre.
Det är slut mellan mig och J, och har varit så i tre veckor nu.
Trots att ingen någonsin kommer att förstå så älskar jag
honom och kommer alltid att göra det.
Vi hör ihop, jag är inte dum.
Men det fungerar inte.
Låter säkerligen motsägelsefullt men som jag
konstaterat tidigare så vet jag att han älskar
mig innerligt men han har och har under hela
vårt förhållande haft problem med sig själv.
Problem som inte går att blunda för om det ska fungera.
Jag vet att jag har varit elak, det ligger i min natur.
Men min kärlek har jag aldrig varit snål med.
J har varit riktigt elak, gång på gång.
Och nu väljer han att lämna mig ifred.
Så nobelt av honom.

(JAG HAR SKAKAT HAND MED JOCKE BERG:))

Kram Lucy


För kärlekens skull

Har just lyssnat på Daniels tal till Victoria. Det här är fan i mig det vackraste tal jag någonsin hört. Det har ingenting med klasser, kungligheter eller etikett att göra. Det här är ren och skär kärlek och det går inte att fejka. Så jävla underbart!! Länge leve kärleken!!

Kärlek finns det gott om hemma hos oss också.
We love you!!!!♥


The Wedding

Det är ju kungligt bröllop på gång idag. Och för drygt två veckor sedan var jag och Blunder på Årets bröllop när Celine och Henrik sa ja till varandra på Sofiero. Inte konstigt att man själv blir inspirerad med all kärlek och romantik runtomkring sig:)

För ungefär ett år sedan skrev Blunder "The Wedding". En sång som från början var tillägnad till oss och vår kärlek men då Celine och Henrik blev först ut, och med en låttext som är lika klockren för dem som för oss, fanns det inget annat alternativ än att självklart inkludera denna sång i deras bröllopsyra ♥
Kan tillägga att den blev en succé på dansgolvet...:)

Ett klick på länken tar dig direkt till bröllopshiten!
♥ The Wedding ♥


God Gave Rock and Roll to You †

Igår gjorde jag upp med min barndom och mitt förflutna. Låter megadramatiskt men det var det inte. Inte på något sätt. Men äntligen har jag ro i min själ. Jag kan nu luta mig tillbaka och lugnt konstatera att mina barndomsdrömmar är fullbordade och uppfyllda. Jag har sett Madonna live, jag har nu även upplevt Kiss live. Vi snackar då old school Kiss med smink, bomber, sönderslagna gitarrer etc. etc. Hela kitet bjöds det generöst på igår. Ja, jag har funnit ro. Jag har upplevt samtliga förebilder och vägvisare från barndomen live, på riktigt. Vi har  nu åtminstone vid ett tillfälle (vad gäller Madonna även två..) andats samma luft på ett och samma ställe, vid en och samma tidpunkt. Det är verkligt nog för mig, fastän det samtidigt känns overkligt att det faktiskt har hänt, på riktigt. Vilken nostalgitripp jag gjorde igår, vilken resa! Jag är så sjukt tacksam och glad för min uppväxt och min barndom som i alla tider, så långt tillbaka jag kan minnas, har varit fylld av ovannämnda musikaliska fenomen. Ingenting hade jag önskat annorlunda, ingenting hade jag bytt bort denna tid mot även om jag så haft möjligheten. Cirkeln är sluten. I feel complete.

Jag är inte religiös, inte på långa vägar. Men när Paul sjunger Gave Rock and Roll to You så tror jag på vartenda ord han säger.Kiss

Oj oj en sån helkväll vi hade igår! Lätt bästa festen 2010, ska mycket till för att toppa det här:) Och jag mår oförskämt bra idag, går fortfarande och väntar på baksmällan..men den verkar inte vilja infinna sig. Jag klagar inte utan ser istället framemot kvällen som kommer att spenderas i Malmö. Min kära mamma har gått och vunnit biljetter till Kiss konserten ikväll och jag får äran att följa med!:) Det här är riktigt stort för mig, större än vad man kan tro. Jag ska gå in ytterligare på det här lite senare men nu ska jag njuta av min QP & co som sötaste Blunder varit och hämtat på donken. Kan ju inte vara utan bakismaten bara för att jag inte känner mig bakis;)

Sköna söndag...:)


Mina tidiga barndomsår fångas perfekt i den här bilden
Nostalgi..storebror..1980..Närlunda..ShandiMr.Strong 30 år!

Idag gratulerar vi Mr. Strong på sin födelsedag!

Stort grattis till dig min vän:) 10 år har flugit förbi sedan du kom in i Jovigirls liv och lika länge har du varit min bästa killkompis ♥ Det tycker jag att vi firar med ett bildkollage från en massa roliga stunder tillsammans. Nu ger vi järnet ikväll och blickar framåt mot de nästa 10..:)

Grattis vännen!
All kärlek till Dig från oss!Oskar Linnros

Det här är svensk sommar och bitterljuv kärlek för mig. Oskar är sjukt begåvad och så 2010. Jag känner så starkt för den här kärlekssången. Visst vill man bara att det ska bli Oskar och Veronica igen när man lyssnar på den?
Kom igen Veronica..

...och i din port har ingenting
förändrats utom just på din
för bredvid ditt namn står ett namn till...

Alejandro

Såväl Gagas hemsida som YouTube har varit sjukt överbelastat de senaste dagarna tack vare världspremiären av videon till "Alejandro". Så efterlängtad och nu när jag äntligen sett resultatet kan jag inte säga annat än att hon (som vanligt) infriar alla mina förväntningar och mer därtill. Som Gaga själv uttrycker det så är videon en hyllning till Madonna och "Vogue" och jag kan ju inte annat än älska henne och hennes artisteri ännu mer för det. Så proffsigt, så snyggt, så sexigt. Timingen är perfekt. Går verkligen inte att undgå flirten med Madonnas image och moves från 89-90. Och sen är det ju bara så underbart med påkostade musikvideos..hur många av dagens artister lägger ner sin själ och energi på det?

Självklart visas här den förlängda versionen...Enjoy!


Mina nya älsklingar

Egentligen är jag inte på jakt efter någon särskild typ av sko just nu. Drunknar nästintill i alla Puma och Tretorn sneakers som jag ständigt samlar på mig genom jobbet, hinner ju aldrig använda allt! I-landsproblem..jag vet. Ett par sandaler hade kanske ändå varit fint, man vet ju aldrig när (om..) sommaren bestämmer sig för att visa sig men tänker ändå vänta med att satsa på det tills vi är i Skiathos. Minns alla fina sandaler som jag såg i butikerna förra sommaren när vi var där och räknar kallt med att utbudet är lika bra även detta år. Är det något som jag ändå tittar lite efter så är det ballerinaskor. Min hjärna försöker tänka praktiskt och säger till mig att det är ett par enfärgade jag borde satsa på, i svart, silver eller guld kanske..som passar till allt. Mitt hjärta är dock inte lika förnuftigt utan föll direkt för dessa älsklingar som givetvis fick följa med mig hem idag. Om man vänder på det så funkar ju dessa blommiga sötsaker å andra sidan perfekt till alla enfärgade kläder jag har:)Living in a box

Vi har ännu en födelsedagsgris på gång som ska fylla sina 30, och det är inte vilken gris som helst. På lördag firar vi Mr. Strong och hans första stapplande steg in i vuxenvärlden:) Det var inte det lättaste att slå in det här paketet kan jag tala om, nära på att jag snurrade in mig själv som en del av paketet bland allt papper, tejp och snöre. Men jag hittade ut ur lådan till slut och såhär bra blev resultatet.

Kan du gissa vad det är? Tror inte det va..:)Att bli älskad är stort

Jag avundas dig inte, inte på långa vägar.
Men jag beundrar dig för den du är och det du gör.
Din styrka och drivkraft, hur orkar du?
Jag vet att du är allergisk mot människors medlidande, men ärligt talat..
HUR ORKAR DU?
Jag vet varför du orkar, för att du är så jäkla fantastisk!
Du är resultatet av en oändlig massa kärlek två människor emellan.
Jag har sagt det förut men det tål att sägas tusen gånger,
i din familj, under hela vår uppväxt, har det alltid funnits en unik värme och ett lugn
Det är vad jag minns mest när jag tänker på dig, på oss, i ditt barndomshem
Dina föräldrar såg fortfarande kära ut på den tiden, de var kära, när vi var barn
Man ser det i ögonen, i blickarna som utbyts
Och det var unikt för en tid som vår,
där flera av oss var skilsmässobarn med tveksam tilltro till kärlek och tvåsamhet
En del växte upp i stökiga hem med bråkiga föräldrar och tog sin tillflykt till tryggare vänners
hem så ofta det var möjligt
Andra kom från hemmiljöer där det varken var skilsmässor, bråk eller kärlek
De osynliga barnen
Men du min älskade vän, var aldrig osynlig som barn
Som våld föder våld menar jag att kärlek föder kärlek
Det du gör just nu för din familj är ingen självklarhet
Alla och var och en har det inte i sig
Men du har det i dig
Dina handlingar, det du gör, gör du utav kärlek
Och jag vet att din mamma ser dig just nu och är stolt,
stoltare än den stoltaste mamma
Allt gott hon har velat förmedla till dig, den person hon önskat och önskar att du ska vara
Den personen är Du
Förmodligen just för att hon alltid låtit dig vara fri och drömma och leva fritt
Det är inte en självklarhet för alla föräldrar..
Det har kommit till min insikt att du, sedan en tid tillbaka, har och har haft det överjävligt
Jag lovar dig, det här är inget medlidande..bara ren fakta
Men det finns hopp
Kärleken har kommit till dig igen
Varför?
Jo, för att kärlek föder kärlek
och för att kärleken kommer till den som tror på den
Mycket har jag kvar att lära men en sak har jag lärt mig
sedan du kom in i mitt liv igen
Jag har äntligen börjat förstå vad det handlar om
Vad riktig och villkorslös kärlek är
Hoppas bara att det inte är försent för mig
Att bli älskad är stort, bara att älska är större


Time always kills the pain

Cool med Gwen Stefani för alltid mina tankar till bitterljuva sommarromanser, ljumma kvällar, young love och Medelhavet. Nu verkar det som att sommaren äntligen är här, har nog aldrig varit så efterlängtad, inte vad jag kan minnas iallafall. Undrar vad sommaren 2010 har att bjuda på för äventyr. Jag hoppas på stjärnfall och magi, precis som den där sommaren för nästan 10 år sedan...♥


Att njuta

Vilken härlig start den här helgen har fått. Inledde lördagen med att träffa sötaste Jovigirl för att gå på spa tillsammans, supermysigt:) Varför unnar man sig inte en ansiktsbehandling lite oftare? Måste bli bättre på det, dessutom är det ett perfekt sätt att få lite kvalitetstid med bästa kompisen:) När vi var klara skulle Jovigirl springa iväg på studentfest och Blunder och jag stack ut till Råå och åt godaste lunchen i hamnen. Självklart blev det en glass på det i det fina vädret.

Slappar i soffan nu..sen blir det rensa jordgubbar:)
Hääääärlig helg!!!!


Det här paketet kan jag lätt rekommendera

Which one of you bitches is my mother?

Lace, miniserien från 1984 har satt djupa spår i min själ och kommit att prägla mitt liv på sätt som jag aldrig kunnat drömma om när jag var liten och fick sitta uppe och se serien med mamma. Nej, jag skojar inte. Och självklart är inte de starkaste minnena från just 1984. Detta är en serie som setts om och om igen flera gånger, tillsammans med Törnfåglarna..Tillbaka till Eden..Master of the game och so on. Yes, jag har en svaghet för 80-tals klassiker inte bara när det kommer till film utan även tvserier. Men för att återgå till Lace så är det den serie som jag fortfarande ser om mest frekvent och som ligger mig varmast om hjärtat. Sjukt söta Lili (huvudrollen spelad av Phoebe Cates) har alltid varit en förebild, kan man säga så om en b:ig tvfilmskådis från 80-talet? Ja det kan man, karaktären är grym på alla sätt och så har hon världens vackraste namn också. Lili är namnet på min och Blunders ofödda dotter. Jaja, jag må verka smått galen ibland men jag bjuder iallafall allt som oftast på den oretuscherade sanningen. Detta klipp är från slutscenen av Lace när Lili just ställt sina tre potentiella mödrar mot väggen, utpressat dem och ställt frågan; "Which one of you bitches is my mother?"

Flawless!


RSS 2.0