Livsviktigt

Äntligen är långhelgen nära, så efterlängtat:) Utöver tid för familj och vänner har jag även avsatt tid för mig själv under den kommande ledigheten. Ska försöka komma ikapp med min läsning. Bli klar med Hypnotisören som jag påbörjade när vi var i Egypten men som jag direkt la ifrån mig så fort jag hem och in i vardagen igen. Jag ska även börja räkna ned dagarna tills vi alla är återförenade igen. Nästa vecka kommer Mr. Strong och Jovigirl hem från sin långresa i Thailand. De har varit borta i 3 månader nu (!) När jag tänker på det känns det som en evighet men ändå inte. Hur kan tiden gå fort och långsamt på en och samma gång? Det övergår mitt förstånd.

Det är inte kärlek förrän vi alla är tillsammans igen. Jag längtar efter kärleken!!♥

29 juni 2003

Ur "Kära Dagbok":

29 juni 2003,

Jag har inget liv för tillfället. Bara jobbar och jobbar..
Känner mig ensam men ändå inte.
Fokuserar på mig själv just nu. Jag ska nå mitt mål..
Midsommar bekräftade än en gång min dåliga självkänsla, brist på självrespekt och hur ytligt vårt
samhälle är. Som om jag inte visste det redan.
Men allvarligt talat. Jag är 23 år, när ska jag växa upp? Och framförallt, kommer jag någonsin att sluta
förvåna mig själv? Tror inte det.
Kan inte radion bara sluta spela Kent? Ska jag ständigt och för alltid behöva bli påmind om mitt förra liv?
Ska han alltid spöka där? Jag ber för att det inte är så.
Jag kommer att bli sjuk isåfall.

Lucy

Tycker att vi ändrar rubriken till: "Idiotens moder är alltid gravid"

Sv Börsen:
Jag börjar bli ganska trött på dina kommentarer. Eftersom du väljer att dissa det mesta i min blogg så är du bara ute efter att provocera. Jag ber dig att göra det någon annanstans istället. Hittills har jag valt att ignorera dina kommentarer. Fortsätter du köra den stilen som du gör så blir det delete hädanefter. Det har ingenting med klädsmak att göra. Alla kan inte gilla eller förstå Keith Harings konst (tror dock att barnkanalen är det sista forum som den platsar på..) men jag börjar ledsna på din attityd. Så please, Börsen, Hermes eller vad du väljer att kalla dig just nu. Sluta lägg energi på min blogg.

Tack!

/Lucy

Vad är det för en dag (imorgon)?

Imorgon är ingen vanlig dag..det är Blunders födelsedag ♥ Inte nog med det, min älskling har flow just nu. Han ska på en superspännande jobbintervju nästa vecka:) Det ska givetvis firas! Imorgon bjuder jag min rockstjärna på restaurang och håller tummarna för att han gillar överraskningarna i paketen..Grattis i förskott baby

29 april 2003

Ur "Kära Dagbok":

29 april 2003,

Det har varit slut en månad drygt. När ska jag sluta sakna? Det är svårt för nu minns jag bara det som var bra.
Sjukt nog.
JÄVLA SKIT. ALLA KILLAR ÄR SKIT. JAG TÄNKER INTE FALLA IGEN..Jag litar inte längre. Tilltron är borta.

VÄNTA!

Allt det där om att han var min ghostvoice? Vi var ju menade. Han var ju den jag väntat på..
Den som hjälpte mig ur mitt tragiska liv. Jag trodde naivt på att det var vi för evigt,
in i döden åtminstone..

Jag är så ledsen. Så otroligt ledsen, och jag mår så dåligt över detta. Men det är ingen som ser det,
för jag visar det inte. Det skulle jag aldrig göra. För alla är så trötta på att höra om det nu
och jag förstår det.

Inside I'm screaming though..

Lucy


Saknar

I miss the gang..Remember me

Jag är galet mållös. Har just kommit hem från bion. Remember me är så mycket mer än en simpel kärlekshistoria. Där fick jag för att jag inte läst på och är glad för det! Filmen är större än Rob Pattinson, dock var det väldigt befriande att se att Rob är så mycket mer än en vampyr.. Det kommer att gå bra för honom, även efter Twilighthypen.

Lägger upp trailern här, trots att den egentligen inte ger storyn särskilt mycket rättvisa..
Åh, bara se den!Fan av påsken

Jag erkänner, jag har gått och blivit ett fan av påsken... Var faktiskt överraskande roligt att köpa hem och pynta påskriset med diverse attiraljer:) Sen huruvida snyggt det är jag mer tveksam till..men det ger en skön påskfeeling inför den stundade långhelgen nästa vecka. Fyra dagars ledighet, så efterlängtat!:)

Ikväll blir det bio. Ska se Remember me med Twilight-Edward i huvudrollen. Är förmodligen inget biomaterial men kan vara mysigt med lite romance.. Jobbigare blir det att sitta med en massa trånande UNGDOMAR som enbart är där för att dregla över Rob i väntan på tredje Twilight-filmen.
Jag  är självklart inte en av dom.
;)


Stay

90-tals nostalgi...♥

Lustigt nog så uppskattade jag inte Shakespears Sister lika mycket då som jag gör nu.
Stay äger som smäktande ballad.En vecka kvar

En vecka kvar nu till påsk..men jag förlänger säsongen och tar fram påskpyntet redan nu. Det var varken ansträngande eller tidskrävande med tanke på att vårt påskpynt enbart består av två ägg med fötter. Fattigt kanske man kan tycka men nu är påskpyntet framme iallafall och jag kan således bidra med något i diskussionen vid 10-fikan imorgon med damerna på jobbet.

:)Drip Drop

5 dagar kvar sen är jag helt och fullt tillbaka i verkligheten igen..

Tänkte bara lägga upp årets mest segertippade bidrag so far i Eurovision 2010. Söta  och blott 17-åriga Safura framför Azerbaijans bidrag Drip Drop. Cowriter är ingen mindre än Anders Bagge.. Det här är faktiskt riktigt bra. Jag kan inte låta bli att undra, varför skriver inte Bagge låtar till svenska uttagningen först och främst? Eller vänta..det kanske han gör, men förmodligen kliar han inte Christer Björkman tillräckligt mycket på ryggen.

Tyvärr fröken Bergendahl, trots all utstrålning så bleknar This is my life till en intetsägande historia när jag hör Drip Drop. Än är det kanske för tidigt att säga Grattis Azerbaijan! men ett riktigt stort lycka till i finalen iallafall!:)

Vad tycker du? Flip eller flop till Drip Drop?;)"Ingen vaknar upp och säger; nu beslutar jag mig för att bli olycklig"

Laleh har gästbloggat på tjejjouren.se
Jag vet att jag har en del yngre läsare som kan behöva den här sortens vägledning och peptalk och det här var bara så jäkla rätt och tänkvärt att jag stjäl det direkt till min blogg:

<

08/03 2010

Laleh Pourkarim:
”Ingen vaknar upp och säger; nu beslutar jag mig för att bli olycklig"

Jag känner mig fortfarande lite som en tonåring och det är för att jag fortfarande inte riktigt bestämt mig för vem jag är ännu.

Att inte bestämma sig allt för tidigt om exakt vem jag vill vara har faktiskt hjälp mig mycket i mitt liv och när jag skriver musik. Det gör att jag ständigt kan vara föränderlig och fri på ett sätt, vara någon som söker kunskap, upptäcker nya känslor hela tiden och låter sig förändras efter dom. Så en tonåring är inget specifikt sätt att vara på, det betyder helt enkelt att man "är i en process" eller en övergångsperiod med ångerrätt och frihet, så njut av detta.

Ingen vuxen i din omgivning eller dina kompisar kan tala om för dig exakt vem du är eller hur du ska leva ditt liv, men ett litet råd som jag kan ge till dig är samma råd som jag alltid gett mig själv och det är att jag aldrig ska glömma att livet består av små små val som man gör, små små omedvetna beslut man tar som sedan leder till stora förändringar i livet.

Det är aldrig någon som medvetet en dag vaknar upp och säger "nu beslutar jag mig för att bli olycklig" nej, det är ingen som väljer det medvetet, däremot kan det vara händelser, olyckor, missöden och de pyttesmå valen som lett till att man till slut hamnar där utan att riktigt ha valt detta. Så mitt råd är att man ska vara noggrann och petig och inte glömma att det är de små vardagsbesluten som är de viktigaste besluten i livet. Med kunskap om samhället och politik lär vi oss att se sambanden mellan saker och ting, med kunskap kan man enklare hitta förklaringar till mycket i livet och få en överblick över verkligheten istället för att bara klandra sig själv, som många tjejer gör.

Och är inte detta en del av livet, att lära sig nya saker och utvecklas av missöden och misstag för att sedan göra bättre nästa gång. Kom ihåg att detta är det bästa med att vara tonåring, att du har rätten att utbilda dig själv och förändra inte bara dig, utan hela samhället.

All kärlek och motivation, Laleh.

 


Bloggpaus

Medan jag läser, skriver, drömmer och planerar inför framtiden blir jag tvungen att ta en bloggpaus ett tag. Har inte mycket vardagstid och fritid över just nu till annat men det vänder igen efter min deadline.

Hoppas att du som läser min blogg har tålamod med mig.

Kram Lucy

Anna + Alice = Recept på en bra helg!

Det blir bio ikväll! På tiden att vi kommer iväg och får se "Alice in Wonderland". Mina skyhöga förväntningar har plockats ned något då jag på olika håll fått höra ganska blandad kritik. Oavsett är det alltid kul att se Johnny på bioduken, det blir nog en bra kväll:) ♥

Och en bra kväll blev det igår också. Självklart var jag en av dom som hejade fram Anna till vinnare i Globen!:)  "This is my life" gick rakt in i hjärtat och genom tv-rutan även igår. Skönt att svenska schlagerjippot är över för den här gången. Kan inte låta bli att tycka att det varit en minst sagt ljummen schlagersäsong. Nåväl, kanske blir det bättre nästa år. Är det inte så man brukar säga?:)

Nu blir det tvättstugan fyra timmar framåt..suck.


It Must Have Been Cold There In My Shadow..

Jag älskar den här filmen och låten. Efter "Dirty Dancing" så är "Beaches" lätt den videokassett som spelades om och om igen tills den gick sönder när jag växte upp. Nu är det ganska många år sedan jag såg filmen i sin helhet men bara jag ser det här klippet så vill tårarna fram igen. Den är klyschig, den är sentimental, den är amerikansk. Och så jävla bra.

Se den.

DID YOU EVER KNOW THAT YOU'RE MY HERO?


Ännu mer Laleh!

Efter att ha turnerat ungefär konstant hela 2009 och fram till februari i år meddelar Laleh att hon tänker fortsätta turnera i sommar och ni förstår ju själva vad det betyder.. att min sommar är räddad:) ♥ Efter denna snöiga vinter spår alla hobbymeterologer att vi ska få en såå fin och rejäl sommar. Well, om regnet mot alla odds (?) forsätter att strila även denna juli så lär det alltså inte bekomma mig ett dugg då jag kommer att ha SOL I SINNE hela sommaren oavsett väderlek. Tack för det Laleh!:)

Äntligen fredag förresten! Ikväll har jag och Blunder gjort hemmalagade hamburgare och nu ska vi  mysa i soffan resten av kvällen..:) ♥


Såhär glad var Laleh när vi såg henne i Lund
några dagar innan jul förra året

(läs mer om det här)

You Got The Love

Har just kommit hem från en trevlig kväll med mina kollegor. Det bjöds på god mat och dricka men jag drack ingen alkohol så kan inte skylla på det när min hjärna snurrar och tänker för mycket, vilket den gör just nu. Mitt i allt sorl och skratt kom jag ikväll på mig själv med att sitta och tänka på vänskap, äkthet, kärlek..allt och det enda som egentligen betyder något. Omgiven av goda arbetskamrater och vänner bara kom det över mig som en våg hur mycket jag saknar mina RIKTIGA vänner. Ni vet alla vilka ni är så namn är överflödiga, och jag kanske får det att framstå som att vi aldrig ses. Det gör vi ju, men inte på samma sätt, inte just nu och inte alla tillsammans. Men det kommer tid för det med, det är min tröst. Men varför känner jag mig då så ensam? När jag betraktar Carrie & co i SATC saknar jag bara ännu mer. Jag vet att det bara är på låtsas men sådan vänskap existerar faktiskt i verkligheten också.  YOU'VE GOT THE LOVE I NEED TO SEE ME THROUGH!!!!!!!


I ♥ Music!!

Jag har gått och blivit tokkär i Marina and the diamonds! "Hollywood" spelas flitigt just nu på P3 och jag blir lika glad varje gång:) Självklart delar jag med mig av denna catchiga melodi som hade funkat i vilken sötsliskig 80tals klassiker som helst. Härligt att det fortfarande görs sådan musik!:)


Har DU blivit gratulerad idag?

Det har jag, en liten eftersläntrande födelsedagspresent väntade på mig när jag kom hem, gulligt:)
Men givetvis syftar jag i första hand på att det är Internationella kvinnodagen idag. Jag kommer säkert att få många sura miner för det jag tänker skriva nu, men jag fattar inte riktigt poängen med att ha EN sådan dag. Jag är förmodligen för lite feminist och för mycket humanist för att förstå mig på meningen med att uppmärksamma en dag och kalla den kvinnornas dag. Ärligt talat, söndrar det inte mer och får oss kvinnor att framstå som ännu svagare och ojämställda genom att lyfta fram en sådan dag? Är inte ojämställdhet ett ämne som förtjänar att uppmärksammas 365 dagar om året istället för 1? Som sagt, jag förstår inte grejen med det och väljer hellre att fira livet och MÄNNISKAN, inte KÖNET, varje dag året om. ♥

Nu ska jag kolla på "I taket lyser stjärnorna". Fick den för en billig peng när jag var i Ullared..:)
Hoppas att Du har en skön måndagkväll!

Kärlek,
Lucy


Söndag

Kom hem från Malmö för ett par timmar sedan..Blunder och jag mår verkligen som vi förtjänar idag. Men vi hade sjukt kul igår tillsammans med Carro och Lina så det är värt varenda huvudvärkstablett!;) Efter att vi tagit oss igenom PARTYDÖDAREN andra chansen så fortsatte kvällen hemma hos Carro i schlagerns tecken och ett  par timmar efter midnatt hamnade vi på Babel. Idag käkade vi brunch i Vinylbaren (helt gudomligt god!:) innan jag och Blunder begav oss hemåt igen. En väldigt lyckad helg! Tack Carro!♥

Nu...är det riktig degsöndag i soffan. Vi halvsover till en Vampyrs bekännelse..Kan inte bestämma mig för om den fortfarande håller, den har ju nästan 20 år på nacken nu och det görs ju betydligt bättre filmer och tvserier inom samma genre idag. Äh, den är ganska charmig ändå..:)


Det finns inga vinnare ikväll

Så är det. Ikväll är det Förlorarnas tävling. Jag talar givetvis om andra chansen, det onödigaste momentet i Melodifestivalen ever. Ikväll "tävlar" några av förlorarna som inte gick direkt till finalen i Globen om just en andra chans att ta sig dit. Lycka till säger jag, det kan alla kvällens deltagare behöva..Jag och Blunder drar till Malmö och Carro för att umgås, partaja och skaka loss! Jag räknar med en trevlig kväll!:)♥

Tittar du på andra chansen ikväll?

May the best loser win!


Jag har blivit en av dom..

Tur att vi inte såg något filmteam från kanal 5 nu när vi var i Ullared. Jag hade INTE velat bli dokumenterad med min kundvagn fullproppad med grejer farandes runt inne i varuhuset. Jag har nämligen blivit en av dom..en av dom som shoppar på Gekås för att de låga priserna inte går att motstå..en av dom som handlar saker som jag i vanliga fall förmodligen hade valt bort men inte kunde låta bli i Ullared FÖR DET ÄR JU SÅ BILLIGT. Skäms på mig, men det är bara att gratulera chefen Boris. Jäklar vilket shoppingmekka han gör sig rik på däruppe i skogarna!


Här testar jag en jeansjacka till Blunder.  Han godkände den så jag slog till! Den var SJUKT prisvärd..
In action med våra vagnar på höger bild:)


Här njuter vi i solen, nöjda med våra inköp (ingen ångest än iaf..:) och Mamsen
gör sitt yttersta för att dölja sin cigarett i höger hand. Snyggt!:)Finns en massa butiker runtomkring varuhuset och vi kunde ju inte missa
Scoretts outlet nu när vi hade fått blodad tand efter alla våra fynd på Gekås,men där var
faktiskt mest skräp så vi sparade de sista slantarna.
Och nej, var aldrig inne på Erotik outleten, sparar den till nästa gång.
;)

Kl. 06.19

Idag är jag uppe med tuppen och det är inte för att jag ska vara i god tid på jobbet..Nej, jag är ledig idag och ska åka till ULLARED med mamma om knappt en timme. Galet va? Jag som egentligen dissar detta shoppingimperium. Men har inga större förväntningar på shoppingen, ser det mest som ett studiebesök faktiskt:) Får väl se vad det blir för skräp jag kommer hem med. Ska försöka att inte köpa på mig allltför många fryspåsar..
;)

Ha en skön fredag! Kanske ses vi i Ullared!


Jag med min kundvagn om några timmar..?;)

Dreams are coming true?

Jo, jag har precis som alla andra fått veta att Lady Gaga kommer till Sverige den 7 maj för att spela i Globen. Denna info har jag tagit in med blandade känslor. Jag som har tjatat i omgångar här på bloggen om hur gärna jag vill se henne live har kanske inte möjlighet att gå nu när tillfälle väl infinner sig:(  MEN jag ska göra mitt yttersta för att få se detta spektakel, det hade ju varit GRYMT och förmodligen årets främsta liveupplevelse, iallafall i min kalender:)


Want your bad romance...

Jag har förresten till 95% bestämt mig för vem jag kommer att rösta på i 2000-talets sämsta Melodifestival so far..
Vem lägger du din röst på?


Kan Fröken Bergendahl ha en chans i årets Eurovision song contest..?


Ode To My Family

Åh, känner mig sjukt taggad nu att söka mig till skolans värld igen. Det handlar inte om att påbörja en ny utbildning eller bygga på den jag redan har..Eller det beror förvisso på hur man ser det. Men jag berättar mer när tiden är mogen så slipper jag försöka förklara i gåtor nu. Känner mig så inspirerad idag! Det ger energi och självförtroende, idag känner jag att det finns ingenting som jag inte skulle klara av. Det finns möjligheter och only the sky is the limit. Härliga känslor!:) Särskilt med tanke på att det bara är ännu en vanlig och gråmulen mååååndag.

För att balansera min tiptop-feelgood-dans-på-rosa-moln och plocka ner mig själv lite på jorden igen väljer jag att lägga upp och dedikera vackra, tidlösa och lågmälda "Ode to my family" till min söta, stora, ordinära, udda och galna familj som i alla sammanhang, oavsett om det gäller en 30årskris, drömmar om karriärbyte eller kass tilltro till mig själv, ALLTID stöttar, pushar och lyfter mig när jag behöver det som mest.
I feel blessed ♥


Jag saknar The Cranberries och särskilt vackra Dolores..


RSS 2.0