Kvällens

Segare måndag får man leta efter. För att väga upp en tråkig dag på jobbet unnar vi oss lite vardagslyx såhär på kvällen. Vi skippade nötfärsen och gjorde bakad potatis med hemmagjord skagenröra och massa grönt istället. Pricken över i:et är den skivade AVOCADON. Funkar som tillbehör till allt jag äter för tillfället.

Efterrätt? Tja varför inte. Baby och jag tuggar i oss Dumlekola/gingerbread just nu. Smak och konsistens påminner vääldigt mycket om pepparkaksdeg. Alex, du kommer att älska dem..
Överraskande goda!:)


Hon säger att jag är bildskön men att jag inte bara är sjukt vacker på utsidan, utan att jag har en insida som är så vacker att det lyser om mig.

Jag står inne på tjejtoan på ett stökigt och högljutt Tivoli. Jag är inte ensam. Framför mig står världens bästa tjej och ger mig en kärleksförklaring som inte är av denna värld. Hon tar tag i min arm och håller den hårt, som att det ger extra tyngd till varje ord som kommer ur henne. Som för att jag verkligen ska förstå hur viktigt det är, det hon säger. Jag blir helt mållös. Tagen. Alla ljud och röster utanför toalettdörren domnar bort till ett blekt och dimmigt bakgrundsblurr. Det snurrar i mitt huvud och det känns som att jag står bredvid och utanför min kropp och betraktar hela samtalet.
Varför är jag så dålig på att ta emot hyllningar och fina ord? Jag önskar att jag var bättre på det.
Men tyst står jag där med flackande blick och glansiga ögon. Generad och smickrad. Stum och rörd.

Plötsligt börjar någon banka hårt på dörren. Brandlarmet har gått och lokalen måste utrymmas.
Vår stund kommer till ett abrupt slut men hon hade fått sagt allt hon ville.
Och jag glömmer aldrig.

Se vad kärlek kan göra. Det finns ingen större makt i världen än kärleken.

Så mycket bättre

Den här lilla hösthälsningen värmer i hjärtat. Och som Laleh lyser i Så mycket bättre. Ett musikaliskt geni.
Jag är kär igen ♥


I can see that you're strong, but your feelings for her is stronger.

Idag händer det.
Idag har de här sockerbitarna varit tillsammans i elva år. Det är hur stort som helst. En hel livstid. Och jag tänker skåla för turturduvorna konstant ikväll när jag rockar loss till Hardcore Superstar på The Tivoli!

För två år sedan skrev jag den här texten om våra älsklingar. Vi kör en favorit i repris tycker jag.

Det finns en kärlek som är starkare än starkast..som kan förflytta berg och som övervinner allt. Jag talar om kärleken mellan Mr.Strong och Jovigirl. Jovigirl och jag har hängt ihop sedan hon flyttade in med sin familj i lägenheten under min back in 1989. Vi har varit vapendragare i många år nu som ni förstår..allt har vi gjort och gått igenom tillsammans och ännu mer har vi framför oss.

Jovigirls allra största kärlek, Mr.Strong, kom in i hennes liv för nästan 10 år sedan, under hösten år 2000 om jag inte minns helt galet.  En kärlek så stor som de två delar, mina allra bästa vänner, är unik och händer once in a lifetime OM MAN HAR TUR. Vi snackar true love...THE ONE...villkorslös kärlek...i med och motgång..in sickness and in health. De har hela kärleksregistret skrivet i stjärnorna och jag är så lycklig och glad för deras skull. Under dessa tio år, när pojkvänner i mitt liv kommit och gått...byggt upp, rivit ner och förstört har Jovigirl och Mr.Strong VARJE GÅNG varit där och samlat upp bitarna som lämnats kvar och hjälpt mig på fötter igen. Många gånger, när allting varit upp och ner och allt bara snurrat och gjort mig vilsen, har dom varit en av få fasta och stabila punkter i min tillvaro. Det gör dom till en stor trygghet för mig som jag varken skulle kunna eller skulle vilja leva utan.


Vi älskar er


Och här är er låt, en klassiker vid det här laget..

Mr. Strong by Blunderhead
Att skriva är att leva

Åh, det är så mycket roligt som är på gång just nu men jag vill inte avslöja något riktigt än.. Det är svårt, jag vill så gärna dela med mig men samtidigt vill jag vänta lite till.

Tålamod. Ge mig!


Från och med nu

Nu heter vi Jondalen i efternamn. Louise & Micke Jondalen. Det låter som musik..Only when I read

Idag har jag tagit mig i kragen och bokat en tid som är viktig för min framtid. Och så har jag varit i kontakt med PRV och till månadsskiftet kommer Micke och jag att ha ett nytt efternamn. Jag har även fått ett oväntat positivt besked som jag väldigt länge gått och väntat på nu. Så länge att jag nästan glömt bort själva drömmen.

Och så har jag kommit på att jag gråter inte längre när jag ser på film. Bara när jag läser och ibland gråter jag så mycket att jag inte kan läsa vidare utan måste ta en paus.


Är det det här som kallas personlig utveckling?

Systrar

Systrar.
Ni plockar upp mig när jag är deppig. Ni plockar ner mig när jag tappar fotfästet. Ni lyssnar. Ni stöttar. Ni bryr er. Och tillsammans brister vi ut i skrattanfall. Jag älskar er. Jag är lyckligt lottad.We went to a karaokebar. Maybe we went too far but that's ok cause we're in love. They could hear us from Kairo. Baby we're on fire! Singing Jon Bon Jovi, we're in love!

Ännu en bild att älska..


lisawikstrand.com

Ny hobby?

Och det är KUL!:)


Det är en skör balansgång

Jag och Micke har något väldigt speciellt och vi är så glada i varandra. Jag längtar efter honom hela tiden. Hur bra eller jävlig min dag än varit så blir jag alltid så starkt glad när jag ser honom cruisa fram till entrén vid jobb strax efter klockan fem. Det slutar inte. Mickes leende sträcker sig längre och förbi regnbågen och Micke ler (nästan) alltid. Det gör mig glad. Det gör allting så mycket lättare. Sen det här med att tvingas kämpa för kärleken. Jag har aldrig riktigt förstått det. Jag förstår att man gör det för utan kärleken är vi ingenting men jag tycker inte att någon, någonsin ska behöva göra det. Micke och jag har alltid fått kriga för vår kärlek. Enligt somliga har vi någonting att bevisa. Vi måste bevisa vår kärlek anser man. Jag vet, det låter underligt i mina öron också. Men så är det.

Det är inte lönt att jag skriver att det är över nu eller att det räcker nu. Jag har försökt trycka på delete-knappen i mitt huvud så många gånger vid det här laget utan framgång. De elaka rösterna ekar därinne fortfarande. Kommentarerna. Svalheten. Missunnsamheten. Ignorera och radera och att sluta ta åt mig har jag också provat åtskilliga gånger. Funkar inte. Det enda jag kan göra är att leva med Micke som jag älskar över allt annat OCH att leva med sorgen. Den sorg som bränner i mig för att inte alla unnar oss vår kärlek och lycka. Det är en skör balansgång men det ena går tyvärr tvunget hand i hand med det andra. Jag kan försöka övertyga mig själv i oändlighet att jag vet bättre än så och att jag kan stå över allt mörker. Men i slutändan kan jag inte det. Jag är inte så stark.

De flesta dagar går det bra. Övervägande går det såklart bra. Men det finns dagar när det inte går alls. När energitjuven knackar på. Då känns allt bara så fruktlöst och jag kommer aldrig att förstå varför vi och alla andra som älskar varandra ska behöva kriga så för kärlekens skull.

Det här inlägget blev en aning mer personligt än vad som kanske anses vara bekvämt. Men hur kan man inte bli personlig i den här frågan?

Fragments

Och jag fortsätter att läsa trots det faktum att semestern är slut. Näst ut är Fragments. Har alltid varit väldigt, väldigt fascinerad av den här donnan. Marilyns ledsna blick har trollbundit mig i åratal. Längtar efter att få förkovra mig i hennes dagboksanteckningar..
Hon går genom tavlan ut ur bilden

Det kommer mera...:) skrev Lisa Wikstrand till mig i ett mail i fredags.
Och så fann vi en cd med alla våra bröllopsbilder med posten idag.
Lyckan är total.
Jag hittar nya guldkorn hela tiden när jag tittar igenom dem.
Känsla!

Honeymoon


Vardagsrum 2.0

Här var det snabba ryck igår. Vi har pratat länge om att byta ut våra bruna soffor till ljusgrå och i veckan gjorde vi slag i saken och la ut vår soffgrupp på Blocket. Igår eftermiddag dök det upp en tjej med släp och grejer och ville ha dem på studs så det var ju bara att sälja! Önskvärt är ju knappast att sitta på varsin stol en fredagkväll så vi drog ut till IKEA och köpte de nya sofforna direkt. Och det blev hur bra som helst.


Lonely hearts

Sugen på sträckläsning? Här har du ett litet ljus i höstmörkret. Läste den under semestern och oj som jag skrattade och grät om vartannat. Kärlek, djur, vänskap. Mys!


Santorini

Såklart kommer det ett bildspel snart från vår himmelska smekvecka i Santorini. Har upplevt ganska så mycket av den grekiska övärlden vid det här laget och kan till viss del tycka att några av öarna är same-same, vilken man än åker till. Men Santorini med Calderan och solnedgången, det är verkligen något speciellt. Vi tog bussen till Fira nästan varje dag för att gå i de mysiga och trånga gatorna och kvarteren med alla utställare, konstnärer och designers. Vi kunde gå och beundra i flera timmar. Och så var det ju det här med solnedgången.. Så romantiskt att jag tror att den mest luttrade hade trillat dit.
Det går inte att inte vara kär, i Santorini.Åh

Jag vet inte hur många gånger jag varit inne på Lisas blogg och tittat på våra bröllopsbilder nu.
Jag säger bara Åh och tröttnar aldrig ♥

www.lisawikstrand.com


Crazy for you

Allt och inget har hÄnt de senaste dagarna. Du Är annorlunda nu. Jag ser dig pÅ ett sÄtt som jag inte gjort fÖrut. Med nya Ögon. Hur mycket kan man Älska en annan mÄnniska? Kan man Älska sÅhÄr mycket? GrÄnslÖst?
Jag kan.

RSS 2.0