Love Julian

Magkänslan har verkligen inte rätt alla gånger. Det blev vi varse idag:) Alla drömmar jag drömt. Alla drömmar som alla andra drömt. Allt har pekat på en liten tjej i min mage. Men icke! Därinne gömmer det sig en liten pojke ♥ Och trots att allt blev lite upp och ner i mitt huvud där för ett tag så känns det lika självklart som glasklart nu. Klart det är en kille. Kanske en liten Love eller en liten Julian. Kanske en Love Julian. Det får tiden utvisa. Det är inget som är helt säkert än.
Men ett som är säkert är att han är väldigt, väldigt, väldigt välkommen ♥
Och ja, första Cheap Monday tishan införskaffades sådär ca 15 minuter efter ultraljudsbesöket. Helt plötsligt fanns det ingen anledning att vänta längre:)

Vårens första dag

Man ska inte längta bort sin tid. Men just nu kan jag inte låta bli. Jag bara längtar och längtar till lördag och till Halmstad teater och Lalehs konsert!
Så fort Laleh entrar scenen kommer jag att börja gråta. Jag är så fånig men jag gör alltid det när det kommer till henne.. Det är som att återse en kär vän som man varit borta från alldeles för länge.

Jag har största förväntningarna inför lördagens konsert och jag förväntar mig magi. Jag är övertygad om att jag inte kommer att bli besviken.HSP - Highly sensitive person

Idag upptäckte jag att det verkar som att det finns en bokstavsdiagnos för mig med, HSP. Känner igen mig i så mycket i den här artikeln som man finner i dagens SvD. Fascinerande!
Hela mitt liv har i princip alltid känts som en berg- och dalbana, fyllt av toppar och dalar. Antingen är jag högst upp bland molnen eller så långt ner man kan komma, rent känslomässigt talat. Jag blir lätt jätteglad men jag är samtidigt väldigt känslig och sårbar och har ibland löjligt lätt för att bli ledsen också.. Det finns liksom inget mellanläge.
Och jag är helt okej med det.
Hellre överkänslig än oförmögen att känna överhuvudtaget.

Det är okej att känna

Hur mår ni en söndag som denna?
Jag har haft en helt fantastisk helg hittills. I fredags var det bio, god mat och gott snack med finaste Frida och Johan. Frida och Johan kan allt om att föda barn och renovera hus, känns det som iallafall:) Känns bra för oss gröngölingar att ha någon att ventilera med och skulle vi, mot all förmodan, någonsin bli intresserade av att köpa hus så vet vi garanterat vem vi ska prata med:)
Igår tog jag igen en hel del förlorad tid med Carin. Vi strosade på stan och tog en fika på Ebbas. Jag älskar Ebbas fik men fikar alltför sällan. Ska bli bättre på det. Det var supermysigt. Efter regnet kändes det nästan som vår. Men man vågar ju knappt hoppas.. Gott tecken att jag dock var tvungen att ta av mig sjalen när jag promenerade hem. Det kändes varmt! Skön känsla.
Idag finns jag bara. Det är skönt det med. Jag spelar lite rumble, unnade mig en sen frukost. Räddat blommorna så gott jag kan på balkongen. De fryser de små stackarna, men det blir bättre.
Och när det kommer till Det är okej att känna och Ung cancer så är jag förmodligen den sista som ser den här filmen. Men jag har inte varit redo innan. Jag har vetat att jag skulle gråta. Jag har vetat att den skulle vara fantastiskt bra. Och jag vet hur viktig den är. Men cancer är cancer. De flesta kan idag relatera till det på något sätt. Och det kan riva upp starka minnen.
Igår tog jag mig mod och kraft att se den. Det tycker jag att du också ska göra om du inte redan sett den.
Och sprid den till alla du känner, för det är verkligen helt okej att känna.

Att vara eller inte vara, gravid.

Ok. Det jag kommer att skriva nu kan nog uppfattas som både provocerande och obehagligt för många. Men jag har hållt inne med det så länge nu att jag snart spricker. Jag går här som en tickande bomb och försöker vara tålmodig och vänta på bättre tider. Men tålamodet har nu tagit slut.

Det handlar såklart om det här med att vara gravid. Såklart.
Förmodligen är det mig det är fel på. Naturligtvis är det så. Förlåt mig för mina hemska tankar och jag ber om ursäkt på förhand om det jag skriver uppfattas som stötande eller till och med sjukt. Kanske kan man till och med tycka att jag inte är lämpad att få bli mamma. Må så vara isåfall. För jag orkar inte tiga längre.

Jag är så långt ifrån alla de kvinnor som har en romantiserad bild och upplevelse av att vara gravid. Jag avundas dem. Om de nu finns på riktigt. Jo det är klart att de gör. Det är som sagt bara jag som är avundsjuk. Det största lyckoruset jag upplevt i samband med min graviditet var när vi plussade på gravtestet. Det rusade igenom mig som en stor våg och jag har sällan varit så lycklig. Vid varje ultraljud har känslan av lycka kommit tillbaka. När jag får bekräftelse på vårt hjärta som finns därinne. För min del är det den enda positiva bekräftelsen jag fått hittills och det är helt fantastiskt. Det slår allt. Men i övrigt. Förutom de sammanlagt ca 10 minuterna av lycka som jag upplevt de senaste 18 veckorna har jag ingenting positivt att säga om mitt tillstånd. Att vara gravid. Och lägg då till att jag har inte ens kräkts (jo en gång i vecka 14 efter att jag ätit flingor och banan, men jag räknar inte det). Det finns de som mår dåligt och inte får behålla maten. Jag tillhör inte dem. Men jag lider med dem för jag förstår inte hur de orkar. Jag beundrar dem. Hade jag varit en av dem hade jag förmodligen inte fullföljt min graviditet. I vecka 5, två veckor efter att jag plussat, stod jag på en flygplats i Rom och fick ett psykbryt och ville göra abort. Jag var så less på det. Jag var less på allt. Och än en gång, betänk då att jag inte mått illa en enda gång eller kräkts. Jag kan inte förklara varför. Jag kan inte sätta fingret på vad det är. Men. Jag tror det handlar om att jag saknar mitt forna jag på något vis. Sedan jag blev gravid har jag inte känt igen mig själv. Jag har varit begränsad sedan dag ett. Jag har inte kunnat äta ordentligt för jag har inte haft någon matlust. Jag har inte mått illa, men jag har heller inte velat äta. Jag är trött. Konstant trött. Jag har inte orkat träna sedan jag plussat. Jag tvingar mig ut på promenader för att få någon form av luft och motion. Men helst hade jag bara legat under en filt och fått sova mig igenom det här tills det är dags i september. Allt kan liksom kvitta. Jag är totalt osocial. Likgiltig. Har inget behov av att träffa andra människor. Jag måste be om ursäkt till alla mina vänner för det här. För jag har varit en väldigt dålig vän de senaste månaderna. Jag är så medveten om det. Och jag är så ledsen för det. Förlåt till er alla ♥ För att inte tala om vilken hemsk fru och flickvän jag har blivit. Jag är ett monster. Jag tänker på det varje dag, varje sekund och jag skäms. Skäms för att jag är så oförmögen att göra något åt det just nu. Det var ju det här med likgiltighet igen.. Likgiltigheten lever i mig, som ett monster. Man skulle kunna skratta bort allt det jag skriver med ett enkelt: Jamen det är ju dina gravidhormoner som spökar och spelar dig ett spratt. Inga konstigheter alls.
Och kanske är det så. Men det spelar ingen roll. Fuck hormoner säger jag. De kan dra åt helvete isåfall. Jag vill ha tillbaka mitt riktiga jag. Jag längtar efter den där tjejen som älskar att umgås, träffa människor, kela och mysa och hitta på grejer. Den där tjejen som alltid är i farten och har något på gång. Jag saknar henne. Jag saknar mitt liv. Så enkelt är det. Det här, som jag går igenom just nu, det är inget liv. Och betänk än en gång, att då har jag inte ens kräkts eller varit illamående under min graviditet..
Jag borde inte ens ha rätt att klaga.

Varsågod och döm mig nu. Alla ni mammor, pappor, systrar och bröder. Ni som har barn och ni som kämpar för att bli gravida. Ni har all rätt till det. Jag är bara gnällig och överanalyserande när det kommer till mig själv. Men jag är åtminstone ärlig. Jag skulle ljuga om jag sa att jag tycker att det här är helt fantastiskt och det bästa jag varit med om. Jag skulle ljuga mig själv och alla jag känner rakt upp i huvudet. Jag tar hellre risken och blir lämnad missförstådd, oförstådd, störd och underlig i andras ögon. Men jag är iallafall ärlig. Mycket kan jag romantisera och överdriva. Herregud, det är ju mina andranamn. Men inte det här. Jag kommer aldrig att i efterhand vara en av dem som beskriver min graviditet som den bästa tiden i mitt liv och att jag aldrig känt mig så kvinnlig som då. Herregud, jag har faktiskt aldrig känt mig så okvinnlig som just nu. Hej då utseende och smickrande former och hej då sexlust. Hoppas att vi ses snart igen. Där är jag. Typ.

Jag trivs inte. Med mig själv just nu. Så är det.

Men.
Jag vill även tillägga att jag längtar som bara den till september.
Jag längtar ihjäl mig tills det här är över och vi får träffa vårt hjärta. På riktigt. Jag ser framemot att bli tre mer än någon någonsin kan ana. Jag vet vilken underbar pappa Micke kommer att bli. Jag längtar så efter att få se honom hålla vår bebis. Vår lilla kärlek. Allt som Micke kommer att kunna lära. Han är den bästa förebilden jag kan tänka mig till vårt knytte. Manlig och mjuk på en och samma gång. Ödmjuk och kärleksfull. Tålmodig. Pedagogisk. Alla goda egenskaper kommer vår bebis få av Micke. Jag är kanske inte lika mjuk. Men jag kommer att kunna lära om rättvisa. Om skinn på näsan. Om självkänsla och respekt. Om att förstå sitt och andras värde. Om att det inte är ok med mobbning och att alla ska få vara med. När det blir dags, kommer jag att kunna sitta uppe nätter om han/hon så vill och läsa läxor som är för svåra. Vi kommer att kunna prata om allt och inget. Närsomhelst. Ingenting är tabu eller konstigt. Jag hoppas att vårt hjärta kommer att känna att han/hon kan komma till mig och oss med vad som helst och närsomhelst. Jag hoppas att vårt hem kommer att bli alla vänners hem och att alla den lilles kompisar känner sig välkomna hos oss. Jag hoppas att jag kommer att vara den mamma man ringer när det krisar av en eller annan anledning som förmodligen inte är ok. Man kommer alltid att finna kärlek hos oss, om man nu skulle ha svårighet att finna det någon annanstans. Så ja, jag längtar. Jag längtar till oss tre och till vår framtid tillsammans. Det är det största som jag och Micke någonsin kommer att åstadkomma tillsammans. Livet.

Men att vara gravid, är allt annat än min grej. Det skulle jag gärna överlåta till någon annan.
Typ en stork eller nåt. Och tänk, då har jag inte ens mått illa eller kräkts under min graviditet.
Inte en enda gång..


My Valentine

Snyggaste videon och snyggaste låten.
Man vill bara äta upp Natalie Portman. Inget fel på Johnny såklart men Natalie alltså. Awww!
Vackra skönhet.

Bloggar jag läser

Åh. När jag själv är för dålig på att blogga så kan jag ju tipsa om andra bra inlägg just nu. Som alla vet så läser jag dagligen Fornis blogg (devote.se/forni). Och det enbart för hennes vackra, sorgliga, sanna och många gånger lättrelaterade inlägg om kärleken och vad den gör med en. En annan bloggare som fått till det med sitt senaste inlägg och då menar jag verkligen fått till det är Anna Hibbs, ännu en blogg som jag följer slaviskt, och hennes senaste inlägg om hur det är att bl.a. älska någon för mycket finns här.
Man kan se en tydlig röd tråd i de bloggar jag väljer att klicka in på varje dag. Det är unga tjejer i början på sina twenties, karriärsugna, målmedvetna, smarta med självförtroende och självkänsla, utrustade med en gåva när det kommer till det skrivna ordet.
Jag vet inte varför jag dras till dessa tjejer riktigt. Förmodligen för att de är så levande och för att de är så otroligt duktiga på att beskriva den där första underbara och samtidigt jävliga kärleken som man bara kan uppleva när man är precis där de är i livet. När allting rör sig och kärleken mitt i alltihop ter sig allt annat än möjlig. Dessa tjejer får mig att känna mig ung. Den känslan vill jag aldrig förlora. Så enkelt är det.
Det jag absolut inte läser och som jag kanske egentligen borde intressera mig för med tanke på mitt nuvarande tillstånd är mammabloggar. Finns det något tråkigare? Jag blir trött bara jag ens försöker..
Vad är det för fel på mig?

Going back to my roots

Mycket konstigt händer ju med min kropp och knopp just nu. Den senaste upptäckten är min återvunna Kelly-lugg.
Man skulle kunna tro att jag avsiktligt lekt med saxen för att få till den här fina tunna luggen som Kelly i 90210 var först med på 90-talet och som jag och många andra fjortisar inte var sena med att apa efter.
Men icke. Den här luggen har under de senaste veckorna växt fram som en gammal, passé och väldigt oinbjuden vän. Vad gör man?
Ska jag köra 90-tals grejen fullt ut eller bara ignorera?

Everybody else is doing it, so why can't we?

Idag har 90-talet snurrat hett i min Spotify på jobb. Först Cranberries samlade verk, följt av Alanis Morissette och som fin avslutning strax efter 15-fikan körde jag igång Counting Crows.

Ni vet, Mr. Jones and me...sha la la la la la..

Inte konstigt man blir sugen på att se Reality Bites nu eller någon annan klassiker med Winona Ryder.
Vad som helst funkar med Winona.Narniaskåp

Mentalt har vi redan börjat inreda Lillfisens rum så smått.. Med betoning på mentalt.
Vågar ju inte ta ut något i förskott än.
Men något som vi är rörande överens om är att rummet bara måste ha ett Narniaskåp. Såklart. Det borde vara varenda unges rättighet. Så nu blir det att finkamma alla loppisar vi bara kan framöver. Och den som vill får gärna hjälpa till! Vi söker ett skåp i vitt. Men det går ju bra att måla också så alla träslag och färger är av intresse.
Typ i stil med det här.

Annandag påsk

Den här veckan har varit en enda stor känslostorm. Jag har känt allt och inget. Pendlat mellan tvivel i min omgivning och hopp inför framtiden. Känt mig besviken och lycklig på en och samma gång. Gjort en kortare resa tillbaka till mitt 90-tal samtidigt som jag aldrig varit så närvarande i mitt nuet som jag är just nu. Hjärnan och hjärtat hänger inte riktigt med alltid men det är helt ok. Det får nog vara så ett tag. Det känns som att halva jag står med en fot i mitt gamla liv för något annat känner jag inte till, än. Den andra halvan är på väg in i en framtid som är helt obevandrad och lite läskig, faktiskt. Men som sagt, det är helt ok.
Och vilken kylig påskledighet det har varit. Jag längtar och längtar efter en varmare vår och så småningom sommar. Det är väl därför kylan och regnet som nu är känns så himla tungt. Varmt har det dock varit i hjärtat de dagar som nu passerat. Påsken har spenderats med familj och vänner. Precis som det ska vara.
Och nu har jag ägnat den senaste timmen åt att snyfta till sista avsnittet av 30 grader i februari. Kommer att sakna dem allihop!
Och nu är vi redo för en ny arbetsvecka (?)

I guess you do the dirty now and I do the dancing, and once we were Baby and Johnny. In a small boring town where the winters were long and our real names were Frida and Jimmy.

I väntan på Frida Hyvönens To the soul lyssnar jag på det här..

The love of my life when I was a kid
Came by my house this morning
We used to dance the afternoons away with Kylie
Back when the nineties were dawning

The love of my life when I was a kid
Used to write me the sweetest letters
And one night he shot a couple of birds in a pool
Thought it was to impress me

He was my older brother’s friend and had a light around him
that would chase off any winter
He had no father and his mother seemed younger than ours
And he was a dancer

He had the keys to a place where we could practice
It felt almost like Dirty Dancing
Minus the United States and instead of a resort
it was the Folkets Hus basement

Well then I became a singer and he became a chimney sweep
And a hunter and a father of two so far
I got a grand piano and a house with a chimney
And this morning he came by to sweep it

And we sat on the steps to the house listening
To the birds of the coming spring singing
He said “get up on the roof and put up a net,
or they will build a nest in your chimney”

And when I touched his sweepers arm with my piano fingers
He said “watch Frida, your hands will get dirty”
And I felt like I had a fever

The dark powers, the mayflowers
The roads on which we travel
How he told me no and how my young heart broke
And how a cold new world unravelled

I guess you do the dirty now and I do the dancing
And once we were Baby and Johnny
In a small boring town where the winters were long
And our real names were Frida and Jimmy


18 år senare

Påsklov. Herregud så skönt! Försökte mig på en hetsshoppingrunda efter jobb. Men lyckas inte ens impulsshoppa något som kan vara värt att lämna tillbaka om några dagar. Antingen är det jag som blivit för ful och oformlig eller så är det utbudet det är fel på. Kanske en kombination av de båda. Tycker förvisso att kläderna är fina där de hänger, särskilt allt i mint. Älskar verkligen allt jag ser i mint just nu! Men på mig ser det bara tråkigt och konstigt ut.
Tur att min färglösa och svarta garderob åtminstone harmonierar med kvällens aktivitet. Den 5 april 1994 är Kurt Cobains dödsdag och 18 år senare står Von Benzo på scen med Jay Smith i täten för att hylla Nirvana på The Tivoli. Jag förväntar mig en innerlig kväll med hjärta, smärta och kanske en och annan tår. Och så hoppas jag att jag kommer att lära mig något också. Lär mig om Nirvana och lär mig om Kurt Cobain. Mitt hjärta har nämligen aldrig riktigt förstått.
Hoppas att alla njuter av en härlig påskledighet.
Själv ska jag sannerligen göra mitt bästa!

If you're flawless, then you'll win my love.

Jag har så många anledningar att längta efter mitt nya liv som stundar och idag har jag väl längtat lite extra mycket. När något känns tungt och jobbigt är det skönt att ha så mycket att se framemot. Så mycket nytt. Nya upplevelser som tvingar en att bryta invanda mönster, vanor och rutiner. Ibland måste man bli tvingad för att saker och ting ska hända. Det händer inte av sig själv.
Idag har jag haft en riktigt dålig dag. Kanske eller förmodligen är jag extra känslig pga. mina gravidhormoner. Men det spelar ingen roll. Det som gör mig ledsen och upprörd är när jag får anledning att tvivla på delar av min omgivning. Men jag antar att mänskligheten fungerar så. Den kan vara full av missunnsamhet, illvilja och avundsjuka. Det äcklar mig. Riktigt mycket.

Födelsedagsgrisar

Den här helgen firar vi de här två grisarna! Micke och Minnah:) Först ut var Micke i fredags och idag är det Minnahs första födelsedag. Vi har en liten överraskning på gång som jag tror att hela familjen kan komma att gilla:)
Nu drar vi på 1-års party!!!

RSS 2.0