She was like the moon - part of her was always hidden away

Familj

Dagar då man ägnar extra många tankar åt att fundera kring vad som är viktigt i livet och vem och vilka som har någon betydelse. Idag är en sådan dag, och idag har jag tänkt på er alla ♥
Ännu en fantastisk helg har passerat med schlager, familj, vänner, sol och bad (nåväl ett snabbt dopp i poolen iallafall!). Precis som det ska vara när det är sommar. Som jag har längtat efter den här sommaren. Kommer att njuta och ta vara på varenda ledig sekund. Det har jag lovat mig själv.

Somrarna i kolonin

Går och drömmer om en (lättskött) kolonilott i närheten av Råådalen och Råå hamn och känner mig helt plötsligt väldigt gammal. Fast egentligen handlar det nog mer om nostalgi och vad jag älskade som liten. När jag tänker på mormor och morfars kolonistuga och somrarna vi spenderade där så är det bara ren och skär kärlek som kommer tillbaka till mig.
Självklart vill jag att Lillfisen ska få uppleva samma så småningom.
Kanske kan det bli verklighet om en sommar eller två ♥

Den här hade jag kunnat lägga ett bud på vilken dag som helst..


Balkonghäng vol.2 2012

Helt utan tålamod, som vanligt, var jag för snabb med att fixa i ordning balkongen i påskas. Värmen brukar ju komma med påsken litegrann iallafall, men inte i år. Det hindrade dock inte mig från att fixa nya balkonglådor och plantera massa blommor. Blir sur bara jag tänker på hur många slantar jag slängde rakt i sjön. Kylan dödade mina stackars blommor ganska så fort..
Men nu när vi helt plötsligt fått tropisk hetta i Hbg gör jag ett nytt försök med mitt balkonghäng! Det fina är ju att man faktiskt kan sitta därute nu också och verkligen bara njuta och finnas. Kanske ta en öl om man inte är gravid eller mysa med kvällsmat. Älskar att vår balkong är i västerläge. Kvällssolen och solnedgången som vi skymtar bakom träden varje kväll är helt amazing.

Fest, förlossning och sommarens första strandbesök

I natt drömde om jag om min förlossning. Och oj vilken drömförlossning på några vis. Vattnet gick tre månader för tidigt. Vi åkte in, och Lillfisen var ute på en timme. Jag hann knappt reagera, än mindre känna någon smärta.  Han föddes tre månader för tidigt och vägde 3,4 kg. Jag var lättad att han kom så tidigt för hur stor hade han annars varit när det väl skulle vara dags??
Och han var så söt!!!!!! Jättefin ♥ Undrar om han kommer att se ut så som jag minns honom från drömmen..
Direkt togs han från oss för att fotograferas och läggas upp på webbisar (!) Vi fick inte en chans att hålla honom och när sköterskan, innan hon rusade iväg med honom, frågade vad de skulle skriva för namn så var vi iallafall båda överens om Love.
Det var en så himla bra dröm ändå, fastän den var konstig.
Och igår var vi såhär glada när vi drog iväg på After-wedding-party. Jag som såklart höll mig till mina fruktdrinkar hela natten lång var lika glad när jag vaknade imorse. Kan inte säga detsamma om Micke men jag fick iallafall med honom till stranden. En brassestol, senaste numret av Mama och en slushice med colasmak. Det behövs inte mycket mer för att förgylla en redan strålande söndag.

Vecka 21

I vecka 21 + 1 dag mår jag bra. Bättre än på länge. Jag kan äta i princip vad jag vill. Tröttheten är inte lika påtaglig. Jag orkar göra saker efter jobb! Och mitt hår har fått en helt annan lyster och mjukhet. Jag älskar mitt hår just nu och min hy börjar så sakta repa sig och bli fri från finnar och kvisslor igen. Halleluja..
Nu går jag bara och väntar på att vår Baby Love ska börja sparka lite också så vi får lära känna honom lite bättre. Idag har vi köpt två fina farfarströjor till honom, en vit och en ljusgrå. The boy will be dressed, det är ett som är säkert:)
Fastnar ju inte nåt vidare på bild för tillfället så bjuder på en favorit från förra sommaren. En fin sommarkväll var det, Tivoli i Köpenhamn och i väntan på Roxette.

Som om tiden stått still, men inte jag.

Jag vansköter stackars bloggen riktigt mycket för tillfället. En underbar vecka på Rhodos har passerat. Inga bilder har jag på gång än. Vi landade igårkväll och det var direkt upp och jobba imorse. Kom tillbaka till ett skrivbord fullt av högar som jag inte vet hur jag ska hinna igenom den här korta veckan på jobb. Men å andra sidan, det kommer ju alltid en ny måndag och en ny vecka och det som inte hinner göras nu får helt enkelt vänta. Något jag kan och alltid har varit mer än bra på är att planera, organisera, strukturera och prioritera. Så det är så jag jobbar under tidspress, jag prioriterar och det brukar alltid bli lyckliga slut när jag gör så.
Och Rhodos i mitt hjärta. Jag kan åka till Skiathos och tycka att det är Greklands vackraste och mest romantiska ö. Jag kan åka till Santorini och uppleva världens vackraste solnedgång. Jag kan åka till Samos och bli förälskad i de små mysiga gränderna och det turkosa vattnet. Jag kan åka till Kreta och vada i rosa vatten och långgrunda stränder under svajande olivträd. Jag älskar mitt Grekland och varenda plats jag hittills upplevt men det är bara en ö som har en själ, och det är Rhodos. Helt subjektivt talat.
Såklart att det känns att återvända till en plats som man besökt så många gånger i sitt förflutna. 10 år kan passera och en del hinner man glömma. Men många minnen kan också vara så djupt förankrade i en plats och dess byggnader och gator att det bara kommer tillbaka till en, som om det var igår, fastän det var flera år sedan. Som om tiden stått still, men inte jag. En Shellmack, en bargata, en telefonkiosk, en blick och ett leende från en söt liten dam som aldrig skulle känna igen mig men som jag minns såväl från alla de sena nätterna vi sprang och köpte hennes fantastiskt goda Pita Gyros. Hennes mathak finns kvar. Som om det var igår och inte 2001.
Såklart har Rhodos en själ för mig, allt annat vore konstigt. Och det känns fortfarande som att jag kommer hem på något vis när jag åker till Rhodos. Jag känner mig hemma när jag är där. Skönt att Micke också trillade dit så att vi kan åka tillbaka tillsammans igen, och med en liten lillfis nästa gång ♥
Jag hoppas att det inte kommer att dröja alltför länge innan det blir av.

Rhodos 10 år senare

Tre hektiska jobbdagar avklarade och nu är det äntligen semester!
Imorgon drar jag och baby till Ixia och Rhodos. Vi ska bo på ett stort poolkomplex ca 3 km utanför Rhodos stad och mina planer den kommande veckan är att göra absolut ingenting..:) Softa, läsa, bada, promenera, äta tzatziki...

Det är ca 10 år sedan jag var på Rhodos sist. Vet inte hur många vändor jag och min vapendragare Sabina gjorde till Rhodos där runt år 2000 nånting, men herregud så kul vi hade:) På den tiden bodde vi praktiskt taget på Bargatan, släpade oss upp på förmiddagarna för att jobba på brännan och lunchade allt som oftast på Mac Donald's.
Jag har så sjukt roliga minnen från den tiden. En fantastiskt bra tid ♥

Och idag blir det att fylla resväskan, göra lite ärenden, en promenad i det fina vädret och sådär:) Men allra först ska jag på ansiktsbehandling hos Pillan. Lite frukost först bara!

Nu börjas det..

En liten kille börjar ta form och bli verklighet i mitt huvud.
Såhär ser han ut idag!
Med inspiration från converse.com, geggamoja.com & kappahl.com

RSS 2.0