Sadness is my boyfriend. Oh, sadness I'm your girl.

Snygg video som vanligt från Lykke Li. Kul också att Stellan Skarsgård får vara med på ett hörn.
Dom matchar varandra, på något konstigt vis.


Konstrundan 2011

Underbart väder och söndagsutflykt klingar väldigt bra tillsammans.
Och så Konstrundan på det..härligt!:)
My life is not a game that I play to entertain you

I'm not gonna waste my time correcting myths and rumours.
You believe what you want to believe.


Starstruck

Hur glad blev inte jag när jag loggade in på min blogg tidigare idag och fann en kommentar från min favoritförfattare ANN ROSMAN:

TACK! Vad roligt att höra att du gillar mina böcker. Hoppas du kommer tycka om Porto Francos väktare som kommer i slutet av maj!
GLADA hälsningar!
Ann


Underbart!:)))
Inlägget som hon kommenterade handlar förstås om hennes fängslande deckare. Kolla in här.
Vincents måndag

Efter en god natts sömn unnar sig Vincent frukost på sängen

Efter frukosten kollar han sin mail och FB på Papis mac


Vid lunchtid hör Milton av sig via mms och skriver att han är på väg
för lite marsvinshäng

So many adventures couldn't happen today. So many songs we forgot to play. So many dreams are swinging out of the blue. We let them come true.

Åh, jag bara älskar den här bilden! Vi ser så sjukt UNGA och oskuldsfulla ut haha!
Jenny, how's the world behind your glasses?:)
Den här bilden framkallar också en del minnen..
Här ser JAG desto dräggigare ut! Men det blev en bra kväll ändå;)


När hela staden är som ett minfält

Jag har sagt det förut och jag kommer säkerligen att säga det ännu fler gånger. Michaela Forni är min favoritbloggerska och när det kommer till pennan, språket och det skrivna ordet så har hon fått en gåva som inte är av denna värld. Jag dog lite när jag läste hennes senaste inlägg om att vara stark. Herregud vad den kvinnan kommer att gå långt..

Utdrag ur Mickis senaste inlägg, Om att vara stark:

Det var två månader sedan som jag tog ett djupt andetag och bestämde mig för att vara stark. Det betyder inte att det inte är synd om mig. Det betyder inte att jag inte har varit med om något jobbigt. Det betyder inte att jag har det lätt. Det betyder inte att jag inte har brytt mig. Att jag är stark betyder inte att jag inte har några känslor. Det betyder att jag har alla känslor i världen.

Folk tror nog alltid att man klarar sig så bra själv när man visar sig stark. Att man tar all skit. Att ryktena inte biter eller kommentarerna inte känns. Att det man får höra inte gör ont eller att hans namn inte fortfarande är en kniv. Ingen som förstår att hela staden fortfarande är ett minfält.

You grow on me each day. The past I know. But the past don't know the smell of your neck.

Finaste rosorna fick jag igår


Today is where your book begins. The rest is still unwritten!

Och så tog jag mig igenom den här dagen också. Känns rätt bra nu! Lite ryggsmärta, desto mer magsmärta och en stor dos trötthet kommer över mig just nu. Men va fan, jag klagar inte. Nu är det förhoppningsvis över och min oro ska väl äntligen få gå till sängs nu. Jag vågar faktiskt tro på det!

All omtanke som mina nära och kära har visat mig idag värmer i hjärtat ♥
Tänk att så många bryr sig:) Jag blir så glad och rörd. Stort tack till världens bästa mamma som höll min hand idag och som underhöll mig resten av dagen. Jag är så bortskämd med kärlek.

När jag kom hem ikväll fanns ett paket med posten som verkligen förgyllde den här dagen. Min fina vän Carolina är nu klar med sin doktorsavhandling "Att plantera ett barn" och har skickat ett ex till mig!

Jag är så grymt stolt över dig Carro! Här ska det läsas!:)
När alla lyssnar på dig. Kan du beskydda mig då?

Har haft en underbar helg med massa aktivitet. Allt för att förtränga kommande tisdag och dess prövningar. Men nu går det snart inte att förneka verkligheten längre. Det är väl bara att ta tjuren vid hornen och göra det som måste göras. Bara tanken gör mig livrädd.
Jag är livrädd.
Traktörsgatan 16

I lördags efter att vi hämtat ut biljetterna hade Micke och jag ungefär en timme att slå ihjäl innan bion började. Vi bestämde oss för att köra en sväng. Filmstaden och Söder är inte alltför långt från mina gamla hoods och helt plötsligt var vi på min barndomsgata. Traktörsgatan 16 är min gata. Där och i området runtomkring hände allt när jag växte upp. Det var där jag formades. Det var där jag odlade mina intressen som kommit att bestå än idag. Det var i mitt barndomsområde som jag lärde känna några av mina allra bästa vänner. Jenny och hennes familj flyttade in i lägenheten under vår i slutet av lågstadiet. Tänk om jag hade vetat då. Att vår vänskap skulle sträcka sig längre och förbi grundskolan. Att den skulle överleva de första vilsna tonåren när vi gled isär ett par år för att sedan hitta tillbaka till varandra i samband med att gymnasietiden tog vid och därefter aldrig mer gå förlorad. Och Carin som bodde på Viskgatan, varje morgon traskade jag iväg för att möta henne halvvägs och ha följe till skolan tillsammans. Bara det att vi möttes aldrig halvvägs. Det hände liksom inte. Jag hann i princip alltid ända fram till hennes dörr och fick knacka på. Ofta hade Carin inte ens fått på sig skorna när jag steg in. Ofta hade hon ett fruktansvärt dåligt morgonhumör och var inte alls sugen på att gå till skolan. Men det brukade ordna upp sig lagom tills vi var framme. På lekplatsen ovanför vår gård och de blå stängerna (som tyvärr inte finns kvar) kunde jag och mina vänner hänga och slänga i alla möjliga varianter tills våra handflator var helt ömma av blåsor. Vid Stenen (som inte alls kan liknas vid en jättesten längre, den är faktiskt ganska liten) viskades hemligheter. Det slöts pakter och det svors evig vänskap. Det snackades skit. Vi var osams i omgångar, men aldrig några längre perioder. Vi var barn, vi testade gränser men vi visste alltid var vi hade varandra. Precis som nu. Innerlig vänskap. Allt hände på vår gård och vi var kungar då! Åtminstone när min bror och hans vänner höll sig borta.. Vi gick hem på rasterna för att spana på killarna i 9:an (med kikare från mitt fönster!) som hängde på gården och rökte. På Traktörsgatan 16 upplevde jag min första kärlek. Mitt första lyckorus. Blygt och i smyg och helt harmlöst såklart. För inte vågade någon ta första steget. Istället satt vi i trappen utanför min lägenhet sena kvällar under sommarlovet och pratade och skojade och gud vet vad. På Traktörsgatan 16 skrevs alltför många dikter och dagböcker om min brors snygga kompisar, obesvarad kärlek och krossade hjärtan. Jag trodde jag visste vad kärlek var. Och det kanske jag gjorde också. Åtminstone ser jag tillbaka på mina barndomskärlekar med viss charm, naivitet och glädje. Den vuxna kärleken sliter mer på hjärtat och hjärnan och lämnar djupare sår. Det är iallafall min erfarenhet.

Det finns egentligen inga avstånd i min stad, ändå är jag aldrig eller väldigt sällan i mina gamla trakter. Som om jag är rädd för att min barndom och minnena jag har ska förstöras när jag återvänder. Tillträde förbjudet ungefär. Konstigt det där. Och jag kände mig lite vemodig när vi cruisade genom gatorna i lördags. Varför? Vet inte, men kanske för att jag då och då saknar min barndom så mycket att det gör ont i mig. Snälla gamla spöken radades upp längs trottoarerna, på gården och i fönstren i hyreshusen när vi gled förbi. Det var precis som om de ville höja händerna och vinka till mig. Jag blev nervös, slog ner blicken och lät ögonblicket gå förbi. Men jag log iallafall.1995 flyttade jag och min familj från Traktörsgatan 16. Även fast jag väldigt sällan
återvänder så glömmer jag aldrig var jag kommer ifrån.

You breathe new life into my broken heart

Igår chillade jag med Minnah:) Herregud vilken känsla. Att hålla detta lilla knytte i mina armar. Är livrädd för att hon ska gå sönder. Varenda rörelse jag gör, gör jag så försiktigt som jag bara kan. Vill ju inte störa henne när hon ser så lugn och rofylld ut i min famn. Jag vet att hon inte är så känslig och bräcklig egentligen, men jag är försiktig ändå. Hon är ju verkligen det dyrbaraste som finns i hela universum. Jag hoppas att vi kommer att bli bra vänner och att hon kommer att acceptera mig och tycka om mig. Jag önskar att tiden inte ska gå alltför fort utan att alla vi som finns i Minnahs omgivning ska få chans och tid att hinna njuta av henne som liten knatte. Jag kommer att skämma bort henne med så mycket kärlek som bara Jenny och Håkan tillåter och kanske lite till..♥


1 april, kl. 15.01

Äntligen har det underbara lilla sockret tittat ut:)
Välkommen till världen Minnah!
Imorgon ska jag äntligen få träffa dig. Är lite nervös inför det. Du är den första bebis som jag får chansen att lära känna, på riktigt. Vill så innerligt att du ska tycka om mig. Hoppas att jag kommer att göra ett gott intryck.Jenny + Håkan = Minnah


RSS 2.0