♥ Onsdagsmys ♥

I all reklam och tv pratas det hela tiden om fredagsmys. Vad är det för fel på onsdagsmys?
Jag vet, jag är egentligen inte mycket bättre..från det att måndagen är här går jag också och längtar efter fredagen. Men så kan man ju inte ha det..man kan ju inte hela tiden längta efter och se framemot en dag i veckan när den består av sju... Tänk så mycket man missar då.. Ikväll har vi infört onsdagsmys i vår lilla familj, och onsdagsmys är från och med nu MINST lika mycket värt som fredagsmys. Låt stå!

Ett exempel på onsdagsmys hos oss:
Lucy stjäler pussar från Vinnie


It's a rainy day, and the sun won't shine

En bra (och snygg...) gummistövel är ett måste nu när det nalkas höst och vädret kan vara lite oberäkneligt. Fast egentligen gäller ju det inte bara för hösten utan även övriga året också.. Så jag omformulerar mig, det är viktigt att ha en stövel som funkar hela året om:) Tretorn har massor av stövlar att välja mellan (lustigt att jag nämner det va..?:) och själv är det Ballena som gäller för min del i höst. En stabil stövel som sitter bra och som funkar såväl som vid blöta skogspromenader som när man är i city av en eller annan anledning.. detta just för att den är så SNYGG och flexibel. Det känns inte som att det är en gummistövel man har på sig, ser nästan ut som en "vanlig" stövel.. Det fina är att man kan dressa upp den och ner den hur man vill!  En ganska så unik egenskap hos en gummistövel..Ballena funkar både utanpå jeansen, som till leggings och till kjol eller klänning.
We like, eller hur?♥






Flowers in September

Blunder är så bra på allt det där...som man gärna vill att en pojkvän ska vara bra på..kanske för att han är en lika nördig romantiker som jag. Trots min romantiska läggning är jag kanske inte så bra alla gånger på att visa det i praktiken. Men Blunder... han skriver små söta lappar, som jag hittar först när han gått till jobbet. Han skickar gulliga mail på jobb när jag minst anar det, ibland bara för att berätta att Jag, Lucy..är BÄST:) Han ger mig alltid komplimanger och säger bra saker..när jag ALLRA MEST behöver höra det. När mitt självförtroende sviktar, är han alltid där för att lyfta mig igen. Det låter hur sliskigt som helst, och smörigare än det största Lättapaket.

Men det är verkligen allt annat än smörigt..Det är inte konstlat eller forcerat på något sätt, det kommer direkt från hjärtat. Det är KÄRLEK helt enkelt kombinerat med en stor portion SPONTANITET..ni förstår vad jag talar om? Jag som är den största planeraren, organisatören, alltid-ha-koll typen lyckas också trilla dit. Blunders spontanitet smittar lätt av sig och det är så inspirerande och härligt:) Numera kommer jag också på mig själv med att skriva små meddelanden på baksidan av gamla kvitton.. Det är verkligen de små sakerna som gör det.

Som igår, när Blunder kom hem från jobb... så hade han med sig ett stort fång liljor till mig, bara sådär, utan någon särskild anledning.

Visst är dom vackra? Nästan lika vackra som gesten i sig..


 

Liljor i september får mig att tänka på "Flowers in December" med Mazzy Star..
Fråga mig inte varför, just listen..

 


Idol 2010..?

Japp, så var som sagt gitarren och mikronstativet på plats.. och skapandet av ljuva toner är i full gång:)


..Eller sikte mot Eurovision kanske? :)


Själv blir det inte mycket mer gjort ikväll för min del. Tänkte börja på Linda Skugges "Lindas bästa värsta" som jag köpte på bokmässan i helgen..Läste hennes dagbok för några år sedan och den fångade mig verkligen. Den är säkerligen mer eller mindre fiktiv på sina ställen men underhållningsvärdet blir inte mindre för det. Skugge som person och krönikör kan man ju ha sina åsikter om, och jag tror att de flesta har det också.. Just därför blir hon intressant för mig. Hon ÄR, hon har ÅSIKTER om saker och ting men framförallt KÄNNER hon något. Konsten att känna, beröra eller uppröra bör aldrig underskattas.

♦ Express yourself, don´t repress yourself ♦


♥ These boots are made for walking! ♥

Jag tycker att jag gjorde ett klipp idag:) Det blev mid cut bootsen. Passar som handen i handsken till mina jeansleggings. Perfekt att ha under den här "mellanperioden" innan det blir riktigt kallt. Gillar verkligen detaljerna och det rockiga stuket, många spännen men inte too much. Ska man matcha sin rockstjärna gäller det att man anstränger sig;)


 

De här stövlarna, provade jag också idag när jag köpte de andra. Enkla, varmfodrade (vitt mjukt ludd)
och ÄNNU billigare än bootsen jag köpte (!)
Får nog plocka dem på webbshopen i veckan, de var även snygga i brunt..:)

 



Try walking in my shoes

Känner att det börjar bli dags för ett par nya stövlar eller boots. Säsongen är ju i full gång och skobutikerna är fyllda med en massa olika varianter att spana in. Jag har funderat fram och tillbaka och bestämt mig för att börja med ett par boots. Väntar nog en månad till med höga stövlar. Surfade runt lite igår och hittade ett bra budgetalternativ på dinsko.se

Ska kolla in dessa i butik på lunchen idag:


ska köpas

Mid cut boots.. kostar under 500-lappen
Prisvärt!

Moving in

Nu skapas det musik på högvarv i sovrummet vill jag lova!:) Blunder har varit i sin lägenhet och hämtat hit ännu mer prylar. Idag tog han med sig sin musikutrustning och allt vad det innebär..Eftersom detta är hans käraste ägodelar så kan man nog konstatera att vi mer eller mindre bor ihop på allvar nu. Detta är helt nytt för mig, och även om jag haft några månader på mig att "vänja mig" vid tanken så känns det som ett stort steg. Att flytta ihop alltså.

Jag vet, jag är ganska sen på det. Snart 30 och aldrig varit sambo med någon.. Inte på heltid iallafall. Mer särbo isåfall. Det låter ju så vuxet också...SAMBO. Vänta då tills man blir MAKE och MAKA eller MAN och HUSTRU, där snackar vi väl ändå träiga termer?? Om/när jag får en ring på fingret kommer jag fortsätta att kalla min Blunder för baby, bebe, sötis och lover. "Min MAN Blunder" känns iallafall väldigt avlägset just nu..Men så är jag ju också livrädd för allt som har med vuxenpoäng att göra:) Att jag låter Blunder flytta in i både min själ, mitt hjärta OCH min lägenhet är väl ett gott tecken på att jag håller på att släppa mitt ego (delvis iallafall..:) och växa som människa? Allt som hör vuxenvärlden till behöver ju inte vara träigt eller tråkigt..

Jag lär mig hela tiden:)

♥Och jag känner mig otroligt lyckligt lottad över att få ha Blunder vid min sida när det händer.♥


This time I´ll be brave, along the clouds
but it takes time to say
Here You Are


Rusar iväg...

..på dejt med Miss Dion nu. Får INTE glömma presenten:)



Får kanske bjuda födelsedagsgrisen på en bit tårta..?:)


Coco Before Chanel

Måndag igen och jag drömmer mig bort i filmens värld. Höst för mig är ofta synonymt med biobesök. Finns det något mysigare än att, en grå oktober- eller novemberdag, krypa ner i biostolen och se en riktigt bra film?:) Denna höst verkar väldigt lovande också vad gäller utbudet på biograferna. Har tidigare nämnt "Tidsresenärens hustru" som har premiär någon gång i höst och så "New moon"...uppföljaren till "Twilight" som går upp i november.

Just nu är jag dock mest nyfiken på "Coco Before Chanel" med ljuva Audrey Tautou i huvudrollen.
Någon som sett den? Är den värd ett biobesök?



They Call Me The Wild Rose

Har avslutat en ♥perfekt♥ helg med ett besök på Sofiero. Många träd har nu börjat skifta i olika gula och röda nyanser, men när man går i trädgårdarna på Sofiero kan man inte tro att hösten snart är här.. Även om hösten är min favoritårstid är det härligt, om så bara för en sekund, att kunna drömma sig bort och låtsas att sommaren fortfarande dröjer sig kvar.

 

 

När jag sitter och funderar över allt vackert vi sett idag, i form av blommor och färger kombinerat med en höst som gör sig allt mer påtaglig kommer jag att tänka på "Where the wild roses grow" med Kylie och Nick Cave. En grym låt med en stämningsfull video, och kul att se en något mer alternativ sida av Kylie.

Se här:

 

 

 

...but my name was Elisa Day

 


Le Tour du Monde de Mouk

Mycket bokmässa den här helgen, jag vet:) Men det är ju så stort.. Kan verkligen rekommendera ALLA att göra ett besök där nästa år. Du behöver varken vara värsta bokslukaren eller kulturfilosofen för att få ut nånting på mässan. Visst, de finns också där, men det är det som är så roligt..det finns verkligen alla typer, och alla åldrar. Det finns något för alla:)

På Barntorget hittar jag alltid inspiration. I år fick "Moki" följa med mig hem. En charmig liten björn som bestämmer sig för att cykla jorden runt. Så otroligt fina färger och söta figurer! Med hjälp av Moki och hans vänner kanske jag kan finna gnistan igen och jobba vidare på mitt eget barnboksmaterial.


Moki besöker både Indien...                                                          ...och Japan på sin resa

Strage vs Gynning

Gårdagen var som sagt full av roliga incidenter och händelser! Jag som inte var ute efter något speciellt egentligen har ändå lyckats införskaffa DEN PERFEKTA JULKLAPPEN, signerad och allt:) Kan inte säga mer för tillfället för vet inte riktigt om personen ifråga som julklappen är ämnad för kanske tittar in här ibland. Så får suga på den karamellen sådär..3 månader till..:)

En annan småkul situation på Bokmässan var mötet med musikjournalisten Fredrik Strage. För Blunder, som mest läser biografier, var det verkligen julafton igår:) Fanns ju hur mycket som helst att hämta i den genren! Under snackets gång frågar Strage: "Har du hittat något annat intressant här på mässan idag då?" Varav Blunder svarar att han just köpt Carolina Gynnings bok. Detta resulterade i signeringen nedan:)

Vilken bok föredrar du? Strages eller Gynnings?

 

 

 


Blunders möte med Gynning

Vilken dag, har haft grymt kul på Bokmässan!:) Blunder gick på foto- och signeringsjakt. Och vilket material han fick ihop sen. Vi snackar Agneta Sjödin, Skavlan, Jonas Gardell, Mark Levengood, Jan Guillou, Alex Schulman med flera..med flera. Många gamla rävar som man brukar återse på mässan från år till år..

Charmigast var tveklöst Carolina Gynning. Blunder går fram till henne vid signeringsbordet, tar upp ett ex. av hennes nya bok "Ego Woman" och frågar om hon vill signera den. Carolina utbrister: "Självklart! Och gud vad kul att en KILLE för en gångs skull vill köpa min bok!". Därefter poserar hon gladeligen när jag frågar om det är ok att få ett foto på de båda. Jag tycker att Gynning är hur cool som helst: Too much, hård som sten, färgstark och full av ustrålning.

WE LIKE!:)


Strike a pose

Göteborg Book Fair

Idag är jag på Bokmässan i Göteborg och minglar bland celebriteter som Carolina Gynning och Alexander Schulman.

Vad gör ni idag?

 


Idol 2009

Jaha, Calle eller Piotr till kvalet? Ställer mig fullständigt likgiltig i frågan. För min del kan bägge ryka samtidigt. Årets idol-säsong har inte bjudit på något nämnvärt hittills..ingen som sticker ut. Ingen starquality, bara ett gäng medelmåttor som inte vågar ta för sig.



Calle eller Piotr?...Pest eller kolera?
The choice is yours!



Friday night bites †

Myskvällen är räddad.. Tredje avsnittet av Vampire Diaries finns tillgängligt på nätet nu, och avsnittet heter passande nog "Friday night bites". Grym serie, som jag tidigare påpekat. Lite trist bara att ♥the love birds♥ som hela serien kretsar kring (jämför med Bella och Edward i Twilight..) utgörs av Stefan och Elena. Inget ont om Elena, hon är SUPERHET! Men Stefan är allt annat än het, präktigare vampyr får man leta efter...
Jag kommer att vänta på en twist som resulterar i att Elena upptäcker att Stefans bror,"den elake" Damon, är så mycket hetare och mer spännande att hon därför väljer att dumpa Stefan.

Jag vet, jag kan vänta i en evighet på den vändningen...Vi snackar tv-produktion från USA. Där vinner ALDRIG the bad guy över the good guy. Inte i slutändan iallafall.



Damon, Elena & Stefan




Det är fredag!

Fredagen är här, och jag är lycklig ♥
Återupptäckte denna skatt igår, och bara måste dela med mig. "Falling from grace" med The Gentle Waves är en historia som fyller 10 år nästa år..känns inte som att det är så längesen som jag hörde den första gången. "Falling from grace" är så vacker och så fylld av poesi.

Lyssna bara..

I´m always looking for the sun..


♦ The night turns silver when you breathe ♦

Min dejt med Miss Dion blev inställd idag. Vi avviker från vår torsdagstrend och gör ett nytt försök på måndag efter jobb. Hoppas att hon gillar presenten.. Börjar bli lite tveksam nu, men äh...det blir nog bra:)

Om jag skulle få VÄLJA en present just nu, vet iallafall jag vad jag skulle vilja ha.
Är sjukt svag för Efva Attlings smycken och drömmer mig bort på hennes sida flera gånger i veckan..:)



De runda örhängena hade ju varit superfina till halsbandet som jag har från samma kollektion. Fast de kantiga, hjärtformade plopparna hade INTE varit fel heller..

Ni tror väl inte att jag har en baktanke med detta inlägg?:)
Skulle aaaaldrig falla mig in!♥:)


Blunder sussar nu hör jag...tror att jag ska joina honom.


Ansiktslyft

Det är snart ett år sedan jag bytte min mysiga lilla 1:a till en ännu mysigare 2-rumslägenhet. Det var egentligen inget fel på 1:an i sig, hyran var schysst och planlösningen helt ok. Väldigt ljus och fin. Men, på något vis är det som att jag kände hur jag mer och mer växte ur den..eller växte ifrån den. Som att alla gamla minnen verkligen sitter i väggarna, trots att man själv går vidare med sitt liv. Jag kände mig låst, och kvävd. Därför började jag se mig om efter annat boende, och gärna större. Man samlar ju inte på sig mindre prylar med åren..:)

Så en dag när jag kollade mailen hade jag fått svar på en bytesannons som jag tidigare skrivit till. Just då kände jag mig ganska sval. Visst, 2:an verkade förvisso intressant..den låg i samma område som jag redan bodde och trivdes i och den hade både badkar och balkong, något som min 1:a saknade. Men jag hade ändå inga särskilda förhoppningar när jag gick och tittade på den....TILLS jag kom innanför dörren. Sen var jag såld.. En lång ljus hall uppenbarade sig med ett STORT fräscht badrum följt av köket på vänster sida. KÄR blev jag först när jag därefter såg sovrummet och en HEL VÄGG fylld med vita garderober! (Förvaringsutrymmena i min 1:a var med tanke på dess storlek minst sagt begränsade:) Sedan trillade jag dit rejält när jag efter drömsovrummet upptäcker ett stort ljust vardagsrum OCH förstår att lägenheten är genomgående!:) Jag inser alltså nu att jag är spekulant på en hörnlägenhet med fönster åt alla håll, och en balkong mot en mysig grön innergård. Det kändes som att jag svävade på moln, och i tanken hade jag redan flyttat in..:) Enligt kontraktet fick jag dock vänta tills den 1 november med att flytta in i verkligheten..:) Yes, bytet gick igenom! Och ungefär en månad senare kom Blunder in i mitt liv.. Tänk hur fort vissa saker kan vända...Nästan som över en natt, inte riktigt men nästan:)

Trots att lägenheten i grund och botten var och är helt fantastisk så finns det ju alltid små justeringar och förbättringar som kan göra drömmen ännu härligare. Sovrummet behövde ett litet ansiktslyft (var lugn..inte garderoberna:). Jag vill gärna ha det ljust i sovrummet..då kan en klarröd fondvägg bli ett ganska så stort störningsmoment.. Misstolka mig inte, jag gillar starka färger! Men föredrar att hålla accessoarerna med färg, och väggarna vita. Sedan hade jag med mig mitt IKEA köksset i antikbets från min förra lägenhet, vilket inte matchar så bra med en mörkgrå fondvägg som det nya köket har. Dessa projekt satte jag och Blunder igång med på allvar i somras. Den röda väggen blev vit:) Köksbordet i antikbets åkte ut. Vi fyndade ett nygammalt bord på loppis, där vi behöll bordsskivan vit men målade benen och ramen i svart. Likaså fixade vi till mina gamla IKEA-stolar så att de skulle matcha köksbordet. Det blev som ett helt nytt möbelset!

Resultatet ser ni nedan.. Tyvärr har jag inga före och efter bilder att visa..Bara "efter" bilderna. Tänk vad lite svart och vit färg kan göra..:)

 


The world needs bigger heroes

För ett par veckor sedan var vi och såg G-Force på bio och kan absolut rekommendera denna Disney-produktion! Huvudrollerna utgörs av supercoola, specialtränade marsvinsagenter med olika karaktärsdrag och egenskaper.

Vinnie skulle lätt kunnat spela agent Darwin om han bara blivit tillfrågad.
Varför blev han inte det?




Vad är det i paketet?

Jag var ju på presentjakt till Miss Dion igår. Med god inspiration från önskelistan tror jag faktiskt att det här blev en riktigt bra present:)

Kan ni gissa vad det är?

Kanske en skruvdragare..?

Stuck in the 80's

Ja, så illa är det nog. Eller illa och illa.. Jag erkänner det, jag är sjukt svag för "Touch me" med Samantha Fox. Har älskat den här låten så långt tillbaka att jag knappt själv minns när allt en gång började. Jo självklart kommer jag ihåg..Min karriär (?) och dröm (ja..iallafall dåvarande dröm) om att bli POPSTJÄRNA skiljer sig inte märkvärt från andra småtjejers. Framför hallspegeln sjöng jag, i bästa fall mimade, för kung och fosterland, klädd i pyjamas såklart kombinerat med mammas på tok för stora (!) svarta högklackade stövlar och kände mig som en stjärna..Mina "bästa vänner" och förebilder hette Madonna, Kylie Minogue, Belinda Carlisle och så självklart Samantha Fox.

Allt snack om Sam´s stora bröst och huruvida de var äkta eller inte, bekom mig inte ett dugg. Det intresserade mig inte överhuvudtaget. Men som barn "ser" och söker man väl efter andra saker. (Tänk om vuxna människor ibland också hade förmågan att inte se vissa saker..) För mig var hon bara en cool popstjärna med snygg pudelfrissa och chockrosa läppstift..Det var nog snarare dessa attribut som jag var ute efter:) Snacket kring Sam´s bröst var dock verkligen ett hett ämne back in the days. Ja, praktiskt taget så stort att lite uppmärksamhet ägnades åt musiken. TRÅKIGT!

Det kanske jag är ensam om att tycka, men det gör inget:)




Like a tramp in the night, I was begging for you..

Ah, så snyggt. Såna fraser och låttexter skrivs ju inte längre!:)

Blunder är så mysig också. Han flirtar med texten till "Touch me" i sin låt "The touch" som jag la upp här igår.. Allt gör han för sin Lucy.. och jag älskar honom för det ♥

Min vardag med Miss Dion

Miss Dion har fyllt år i helgen, vilket innebär att jag måste ut på presentjakt efter jobb idag. Imorgon är det ju torsdag och torsdagar har kommit att bli "vår" dag, då vi träffas efter jobb..tar en fika och sitter och skvallrar lite om den gångna veckans äventyr och händelser. Mysigt:) Hon föredrar att dricka sitt kaffe svart medan jag, som inte kommit dit än.. brukar hålla mig till någon form av kyld dryck, gärna kolsyrad.

Miss Dion är bra på att ge önskelistor när det nalkas jul eller födelsedag. Hon brukar ha massor med förslag på vad man kan köpa. Det kanske kan låta girigt, men det är absolut inte på det sättet. Jag ser bara fördelar i att ha lite att välja på så man slipper hamna i en sits där man panikshoppar något som personen ifråga kanske egentligen inte alls är intresserad av. Så just nu har jag dessa alternativ att välja mellan:

♥ En mindre necessär som får plats i väskan
♥ Läppglans med lite mörkare färg (fast inte för mörk)
♥ Ögonskugga i någon ljus färg
♥ Basic top/toppar (stl. S el. M)
♥ Ett längre halsband med söta detaljer

Roliga grejer att gå på jakt efter..så får väl se vad det blir:)


Undrar hur denna Mrs. Dion föredrar sitt kaffe..?



For 27 years I´ve been trying..

..to believe and confide in, different people I´ve found.

Åh, börjar denna dag i en något nostalgisk anda. "Communication" är en grymt vacker och sorglig
historia, från The Cardigans fullängdare Long Gone Before Daylight från 2003.

En del sånger kommer och går genom åren, vissa minns man.. andra sorterar man bort. "Communication" har några år på nacken men glöms aldrig bort hos mig. Den påminner mig om stunder när det inte fanns någon egentlig rätsida på någonting i mitt liv.

Kanske borde jag kommunicerat mera?



I don´t know how to connect..so I disconnect

Soon I´ll be dreaming my dreams

Tänk, imorgon är vi halvvägs till fredagsmys.   
Någon som längtar lika mycket som jag..?:)

Nu är det Zzzzzzz som gäller..


And there´s no other place

That I´d lay down my face
I´ll be dreaming my dreams with you

♦♦♦

Sometimes love could kill you †

Ibland lyssnar Blunder för mycket på vad jag säger. Det är ju egentligen inte något dåligt i sig, men jag är en ganska pratglad individ. Jag snackar på om allt och inget och virrar då och då in mig i samtal och funderingar utan något egentligt syfte eller eftertanke. Min käre Blunder pysslar ju med musik så ibland resulterar mina tankar och ord också i musik, har jag lärt mig att förstå:)

Som den gången när vi pratade om KÄRLEK...stark, passionerad kärlek som inte alltid är lycklig kärlek trots att känslorna finns där från bägge parter. Jag menade då och nu att ibland räcker kärleken inte till...trots att man älskar varandra in i döden, så är det inte en garanti för att man är lyckliga tillsammans ändå. Så många yttre faktorer kan tränga sig på och söndra allt det som egentligen ÄR underbart. Ett exempel på det är när man älskar varandra på avstånd. Bara själva avståndet kan sakta men säkert döda den kärlek som egentligen och ALLTID finns där bara man är tillsammans. Det kan verka motsägelsefullt för egentligen tror inte jag att den sanna kärleken har med geografi och fysiska avstånd att göra. Den finns där oavsett. Men kanske orkar man inte kämpa lika mycket för det som man inte har inom räckhåll... Kanske ger man upp till slut...

Som sagt, stora tankar att fundera kring...och som min Blunder uppenbarligen fortsatte att resonera över
även efter den där gången när vi pratade om Kärleken..

Kort därefter hade han skrivit ännu en låt till mig.
Lyssna/klicka här:

♥ Blunderhead - The Touch ♥

You say love is not enough..Sometimes love could kill you..

Vinnie the Guinea...Pig

Vinnie är inte som andra marsvin. Han är ett mirakelmarsvin. Vinnie har överlevt både en stukad fot och en tarminfektion. Han har en livsvilja som inte är av denna värld. En gång i månaden besöker Vinnie Djurriket för att få sin regelbundna pedikyr och för att gosa lite med tjejerna som jobbar i djuraffären. Vinnie är ett skilsmässomarsvin men han har hanterat det bra, kommit starkare ur det, och han älskar sin nye plastpappa Blunder, more than words can say.. Vinnie har ett hjärta av guld och han tror starkt på att kärleken övervinner allt och att ingenting är omöjligt.
Det gör honom till en god förebild tycker jag och han är min lille skatt ♥


Vinnie- en drömmare, precis som jag..

Tzatziki + Mythos = ♥ ♥ ♥

Ok, ikväll saknar jag Skiathos mest..


Särskilt tzatzikin...                                                  Ok, ölen gör sitt till också..:)



Blunder säger att det är dags att sova nu: "Come to bed Lucy"

Ok då:)

Och glöm aldrig...

Dreams will happen. If you let them happen, they will come to you




No power and no man could go to history when there's no time

På tal om det här med tid.. Jag vet att jag har snurrat in mig rejält på det där..Att tiden aldrig räcker till, att man inte hinner med allt man ska. Effektiv arbetstid kontra kvalitetstid..kan kännas som ett ständigt dilemma ibland. Och man behöver ju faktiskt rimliga doser av båda för att må bra. Talar förstås inte för alla, men jag behöver iallafall det. Vardagar..helger...veckor utan någon inskjuten arbetstid ger ju ingen kvalitetstid...Antingen blir det bara ett stort flytande blurr av alltihop som kanske resulterar i en massa onödig tid att slå ihjäl eller så är vi inne på det som kallas SEMESTER, men det är ju inte riktigt det jag pratar om:)

Det är en svår balansgång, och ibland känner jag det som att mitt liv är en ständig kamp mot klockan. Det är så mycket jag vill hinna göra och uppleva på så kort tid...så tänker mitt huvud hela tiden. När jag fastnar i sådana tankar önskar jag att tidsbegreppet inte fanns, att ordet TID och innebörden av det överhuvudtaget inte existerade..

No power and no man could go to history when there's no time..

Laleh och Ace, ni har så rätt:) Det ÄR vi som bestämmer och det här ÄR INTE allt som finns..
Jag behöver bara påminna mig själv om det ibland.

Speaking of Time...
Två andra personer som kämpar med/mot tiden fast under helt andra omständigheter är Henry och Clare i Audrey Niffeneggers roman "Tidsresenärens hustru".. De båda möts för första gången när Henry är 36 och Clare 6 år. Henry är dock tidsresenär och kastas ofrivilligt fram och tillbaka i tiden..Vill du läsa en sjukt vacker och omöjlig kärlekshistoria så är detta boken för dig. Det var mer än 3 år sedan jag själv läste boken och jag minns fortfarande hur jag kunde gråta till vissa sidor.. En typisk pocket som jag bara inte kan förmå mig att slänga:)
Att jag tar upp den nu igen har mycket att göra med att boken blivit film och "The Time Traveler´s Wife" har premiär på bio nu i höst.


Jag lär återkomma med mina åsikter om filmen så fort jag sett den.
I väntan på det har jag som sagt ett hett tips, läs boken:)




Finns bara en låt i mitt huvud just nu

Då var halva dagen gjord...dags för lunch:)
Finns en låt som P3 spelar väldigt flitigt för tillfället, "Run to you" med Fibes, Oh Fibes! och Kim Wilde. Den sitter som klister i mitt huvud just nu, fast inte på ett dåligt sätt:) Det är ganska behagligt faktiskt..

Lyssna själva så får ni höra:








♥ The Vampire Diaries ♥

Är som vanligt lite stressigt såhär på måndagsmorgonen, men måste bara berätta att jag är helt såld på den nya Vampyr-serien..  (och då talar jag INTE om True Blood, har fortfarande inte förstått hypen kring den!)

Från 80-talet minns vi (?) söte Rutger i "Den lille vampyren", en charmig tv-serie av tyskt ursprung.  Idag följer vi ju Bella och Edwards bittersöta kärlekshistoria i Twilight-sagan.. Ser verkligen framemot uppföljaren!

I väntan på den kan jag varmt rekommendera The Vampire Diaries, en ny tv-produktion från US som innehåller ungefär samma story som Twilight..

Check it out!


Love sucks

Vad längtar jag mest efter just nu?


Inget ont om hösten...Me Like, och jag är så redo. Har ju haft en helt underbar sommar både härhemma och utomlands. Men om jag måste välja just här och nu, vad längtar jag mest tillbaka till?



En ljuv sommardag i Ystad eller en härlig dag på stranden i Skiathos?

Så lika men ändå så olika..


Aja, nu blir det andra avsnittet av Vampire Diaries innan det är dags för zzzzzz...
Ny arbetsvecka imorgon, nya möjligheter!;)

What to do on a lazy Sunday afternoon..?

Åh vilken härligt slapp söndag det är.. Känner att jag verkligen fått tillfälle att återhämta mig från all vardagsstress denna helgen, och förkylningen är snart ett minne blott:) Överlag så är mitt jobb super och det är roligt att få jobba för ett varumärke med så lång historia och som jag själv tror på så starkt och kan identifiera mig med.

MEN ibland blir det bara för mycket och jag känner då att jag inte kan andas riktigt..NÄR DET INTE FINNS TILLRÄCKLIGT MED TID. När jag inte klarar att prestera fullt ut, när jag vet att jag kan göra så mycket bättre ifrån mig än vad jag gör...då får jag inte luft. När jag känner att jag är på väg att drunkna och sugas ner i mitt dåliga självförtroende som då och då kommer och knackar på.. Då är det skönt att veta att det finns små energikällor lite varstans att tillgå.

Eftersom jag inte klarar av att andas på jobbet just nu, gjorde vi en liten mysig söndagsutflykt till Pålsjö idag. Det är lustigt, men där finns det gott om allting som jag inte hittar i min vardag just nu. Tid för mig själv, tid för att reflektera, tid för VARANDRA, tid för att andas..
Pålsjö är magiskt:)



Än finns det tid!:) Det är vi som bestämmer..


I didn´t realize that you were lefthanded...

Har just börjat vakna till liv, härliga söndag..? Blunder ligger fortfarande och sussar så sött bredvid..
Han gnyr så gulligt emellanåt.. Och frågar efter mig...:) "Lucy?" "Lucy? Var är du? Vad gör du?" Sen försvinner han djupare in i sömnen igen..
Tänk, för ett år sedan fanns han inte i mitt liv. För ett år sedan kände vi inte till varandras existens..
Och nu, kan jag inte tänka mig ett liv utan honom. Underligt det där...
Vi hade inte träffats i mer än drygt två veckor när jag fick min första sång av honom. Det var en kväll i december förra året, han kom till mig efter jobb..Förväntansfull. Han hade något han ville visa mig.. och satte på mig sina stora hörlurar, kopplade till sin I-pod och ville att jag skulle lyssna. Medan jag lyssnade tog han en cigg, gick ut på balkongen och väntade...och kikade in på mig där jag satt...och lyssnade på "Too Soon":



Vad svarar man på en sådan kärleksförklaring?:)



♥♥♥Jump for my love♥♥♥

Har just sett Noomi leka med elden

Mm, kunde inte hålla mig längre än så. Andra filmen i Stieg Larsson-trilogin hade premiär igår och trots att jag tyckte att första filmen, "Män som hatar kvinnor" var allt annat än övertygande så var jag nyfiken på hur andra filmen skulle bli.. Tyvärr måste jag erkänna att "Flickan som lekte med elden" lämnade mig med samma känslor igen och igen...
Trist, mainstream och väldigt väldigt svensk... Den innehåller allt annat än vad boken erbjuder! Det som fick mig att fastna för Larssons böcker från start var just det storslagna, att de stack ut. Larsson-trilogin lanserades verkligen i helt rätt tid och kändes som en frisk fläkt i ett övermättat DeckarSverige där alla pocketlistor bestod av Läckberg och Marklund och där Beckfilmerna visades i repris på repris på Tv4. Jag vet, det sorgliga är att det fortfarande ser ut så i SvenssonSverige. Men just därför upplevde iaf jag dessa tre böcker som väldigt befriande..nästintill smått övernaturliga på sina ställen..men aldrig så att det blev fånigt. Tyvärr är det så jag upplever filmerna dock...smått löjliga på sina ställen. Och det kanske inte är så konstigt... Den beskrivning man får av Salander och hennes fysiska utspel i boken funkar kanske inte riktigt på film?

  • Kanske är det för storslaget för att funka rent visuellt?
  • Kanske är Sverige alltför mycket Lätt&Lagom för denna typ av film?
  • Kanske har Brad Pitt helt andra förutsättningar att göra en bättre Kalle Blomkvist i en mer övertygande fysisk miljö?
Jag har inget ont att säga om Noomi Rapaces skådespelarinsatser för hade det inte varit för henne  tror jag att de här filmerna hade blivit rejält kalkonstämplade.. Men det gör sig inte riktigt på bioduken... Det funkar bättre i fantasin, där man inte har några givna ansikten eller karaktärer.
Så är det.




Lisbeth Salander - En halvmänniska?

Lisbeth Salander - En halvmänniska?

Long live the King

Har fortfarande inte kommit igång med den här dagen.. Fastnade framför VMA 2009, var dock en avkortad version verkar det som. Framträdandet med Janet Jackson var bortklippt, likaså Madonnas superba tal till Michael.
Varför...?

Tur att det finns andra medium att tillgå..





Sjukt vackert!

No sleep

Jag som skulle sova ut idag... Blev inget med det. Min täppta näsa som ställer till det.. Aja, satsar på en mysig lördagsfrukost istället. Blunder är och köper frallor och annat gott:) Vad gör man annars med en lördagsförmiddag som denna? Strålande sol och klarblå himmel...känns verkligen som att hösten är på ingång. Härligt:)
Varma färger och löv som prasslar.. Kanske en promenad i Pålsjö efter frukost? Om förkylningen tillåter..


©Lisa Wikstrand

Pålsjö...vilken skatt..Me like..:)








At Kellerman´s

Sitter och tittar på the ONE and ONLY Johnny Castle och Miss Frances Houseman på svt.. Som om man inte redan sett Dirty Dancing x antal gånger på DVD för att inte tala om den sönderspelade VHS-versionen med dansk textning..:)

Charmigt.. Men det är något med den filmen, som gör att man inte kan slita sig, oavsett fast man har sett den flera gånger, oavsett fast man har den inspelad. Förmodligen är det en generationsfråga, de flesta kids födda under 70- och 80-talet har nog någon koppling eller relation till Dirty Dancing. Antingen älskade eller hatade man den. Killarna ville vara coola som Johnny. Som tjej ville man inte vara någon annan än fulsöta Baby..
Ja det var tider det.. Och när Kissie får frågan på The Voice om hur hon reagerade på Patrick Swayze´s död svarar hon, helt enkelt: "Vem är det?" Men så är ju Kissie född på 90-talet också.
Själv kan jag inte föreställa mig min egen historia och bakgrund utan Johnny och Baby.
Men det är som sagt en generationsfråga...inget annat.
Natti natt.




I guess you do the dirty now, and I do the dancing..

LucyVida enters the room..

Så har man skapat sig en identitet i Bloggsfären.. Frågan är väl om det finns plats för en till? Jag är ganska sen på det, jag vet. Har ju haft tankar på att joina länge, men det har alltid kommit något annat emellan.
Nu är jag iallafall här, och kommer att göra mitt yttersta för att fylla denna blogg med liv och kärlek.
Det bör inte bli alltför svårt..

- Är man tillsammans med universums gulligaste rockstjärna så är man..
- Har man världens bästa vänner så..ja..då har man det:)
- En supertrygg (!) familjekonstellation som i alla lägen stöttar
- Ett jobb för ett varumärke som är guld (och blått...) värt !
- Sist och kanske minst till storleken...men med världens största hjärta: Vinnie -  the Guinea,
min lilla älskling som inspirerar mig dagligen och som ser till att jag aldrig ger upp drömmen
om en framtid som barnboksförfattare. Aldrig..

Nope, det går inte att ta miste på att jag trivs ganska bra med tillvaron just nu. Men nöjd...blir jag aldrig. Blir någon någonsin det? Det finns ett par saker som jag går och väntar på...men jag återkommer till det.

Nu, ska jag bädda ner mig och försöka sova bort den här förkylningen/ inbillade svininfluensan (!?)
så gott det går. Förhoppningsvis kommer Blunderhead hem snart och pysslar om sin lilla sjukling..
















RSS 2.0