Hissen

Huset som pojken bor i ligger mitt i stan. Ett sexvåningshus med hiss. På tredje våningen bor han med sin mamma och pappa. Mamma säger att det finns ingen anledning att använda hissen när man bor på tredje våningen. Hon menar att hissen är till för gamla människor och för de som har krämpor av något slag. Eventuellt om man bor högre upp i huset. Ovanför tredje våningen. Då kan det vara ursäktat att ta hissen. Men själv föredrar hon att gå i trapporna. Hon föredrar även att pappa och pojken går i trapporna.

Just därför älskar pojken att åka i hissen. Han kan åka upp. Och ner. Och upp. Och så ner igen. Sådär håller han på ganska länge, eller åtminstone till någon kommer som verkligen behöver använda hissen. Ibland när han är på bottenplan åker han bara till första våningen och stiger av. Mamma skulle få andnöd om hon såg honom göra det. En våning! Man använder inte hissen för att åka en våning. Det går snabbare att gå skulle mamma säga, något irriterad och med en djup suck.

Just därför trycker pojken på knappen till första våningen när han befinner sig på bottenplan. Några sekunder senare kliver han av och tar sedan trapporna upp till tredje våningen där han bor.
Denna hisslek förekommer självklart endast när pojken är ensam hemma, vilket han oftast är efter skolan och även nu när det är sommarlov. Mamma och pappa vill inte ta ut så mycket semester på sommaren. Mamma säger att allt roligt som man kan hitta på är så mycket dyrare på sommaren. Därför jobbar de hellre och sparar sina dagar till senare vilket leder till att det aldrig blir av att de hittar på något roligt tillsammans för senare inträffar aldrig. Pojken går fortfarande och väntar på att senare ska komma. Det har han gjort så många sommarlov tillbaka som han kan minnas.

Väntat.
På att någonting ska hända.

Pojken har just tryckt på våning 4 för att åka en tur när det kommer över honom att snart flyttar Charlie in på fjärde våningen. Våningen ovanpå hans. Den som det är okej att åka hiss till. Iallafall enligt mammas lagbok.

Och kanske, tänker pojken.

Kanske kommer han för första gången i sitt liv i det där huset att ha en bra anledning att använda hissen.

På riktigt.


Kommentarer
Postat av: Lotta

Spännande!

2013-03-27 @ 22:08:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0