En av två!

Fick just en lägesrapport från Blunder via mailen:

De vill träffa mig igen för ett lite längre samtal.
De tyckte jag gjorde ett bra jobb på arbetsprovet + bra på intervjun.
Det står mellan mig och en annan.
Vi bestämde att vi ska träffas måndag morgon, 8:00.

Nervöst!

Denna väntan, vilken lidelse..
Håller tummarna för min darling!♥

Zzzzzz...

Dags att sova nu. Ikväll har vi fixat och planerat inför grillpartyt som vi bjudit in till på fredag. Kommer garanterat att bli supertrevligt! Med bästa vännerna blir allting MYS:) Men nu är kroppen trött och måste få lite vila så att inte jobbet blir lidande imorgon..


In motion

Det är en spännande tid just nu, både för mig och Blunder. Saker och ting börjar röra på sig, jag känner det i hela kroppen!:) Igår var Blunder på en andra intervju med sin framtida (?) arbetsgivare och det gick riktigt bra! Förhoppningsvis får han ett besked denna veckan. Denna väntan..vilken lidelse och med skräckblandad förtjusning!:)

Det är som sagt inte bara i Blunders liv det händer grejer..Jag fick ett väldigt spännande och intressant mail idag som också kan visa sig vara avgörande för min framtid. Vill inte säga mer förrän jag vet mer men mycket kan hända i maj månad.. Patience my dear Watson, patience..:)

Vad har Du för drömmar? Hur vill Du att din framtid ska se ut?
Stora frågor men bra att stanna upp och fundera kring ibland.
Happiness lies in your own hand..
Bekännelser

Från och med idag förtjänar jag titeln som Världens sämsta vän:(

Jag har en knapp handfull bästa vänner och Du är en av dom. Du är en av fyra som jag skulle plocka ner himlen till om jag bara kunde. Du är avgörande för min existens. Utan våra dejter hade jag gått under, det är så. Och nu har jag svikit dig:( Jag skriver kanske i klyschor men jag menar vartenda ord och hade jag bara varit starkare och inte så förbannat feg så hade verkligheten inte sett ut som den gör idag. Men jag kommer att gottgöra dig, Miss Dion. Det har du mitt ord på.

Vi ses på fredag
All min kärlek till Dig

En svensk tiger..

Anledningen till att jag inte inte bloggat i helgen är enkel, jag har inte haft något roligt att dela med mig av. Vi har mer eller mindre ägnat oss åt utrensning och grovstädning av lägenheten, vilket visade sig vara mycket välbehövligt och urtråkigt men nu när det är gjort känns det sjukt bra! Jag har bott här i drygt ett och ett halvt år nu, Blunder flyttade började flytta in så smått med sina grejer i somras och under denna tid har vi bara samlat på oss och inte rensat ut. Inte konstigt att förvaringsutrymmena, främst garderoberna i sovrummet, har känts som en tickande bomb då och då:) Men nu är det ordning och reda och plats igen. Får se hur länge det varar.:)

Har såklart inte missat veckans snackis som kulminerade nu i helgen. Och vill bara säga bra gjort av Madde som tog av sig ringen igår och därmed visar att hon inte tar någon skit! Måste ha varit ett tufft beslut, särskilt när föräldrarna står på Jonas sida in i det sista, hur rimligt det nu är.. Sessan har allt att vinna i och med uppbrottet och Jonas har ingenting kvar. Så kan det gå när man inte kan behålla byxorna på! Är så sjukt less på, och att läsa om, Tiger Woods-syndromet som cirkulerar som värsta trenden just nu, inte minst bland våra celebriteter.
Vad är det för fel på dessa män, vad är det som saknas?


Vad hände med egenskaper som ärlighet och respekt?
Ja du Jonas, den kan du gott fundera på.
Loser..
10 år för sent

Ibland känns det som att jag är född 10 år för sent, särskilt när det kommer till musik. Jag vet att många hånar och förkastar det glättiga och färgglada 80-talet men jag är inte en av dom. Jag fullkomligt älskar det. Jag älskar musiken från denna era,  främst popen och pudelrocken. Många av våra kungar och drotttningar var som bäst då. Madonna, Bon Jovi, Kylie, MJ, Janet, Roxette, Bangles, Kiss. Vi snackar även en tid med stjärnor som Paula Abdul, Samantha Fox, Aha, Alphaville, Belinda Carlisle, Eurythmics, Neneh Cherry etc. etc.  Underbara och bästa high school-filmerna och skräckisarna kommer från denna tid. Det var hårspray, axelvaddar, Hubba Bubba, Freddy Krueger, Dirty dancing och lyftet (!) och färger i pastell..ja färger överhuvudtaget. Begrepp som less is more fanns inte på kartan. Visst jag var med, jag ÄR ju född på 80-talet men hade mycket hellre genomlevt dessa år som trotsig tonåring än som den barnunge jag var. Då hade min crush på Patrick Swayze varit mer befogad och ok (eller..?:) och jag hade FÖRMODLIGEN varit en av de lyckliga som såg Madonna på hennes bästa turné ever i Göteborg 1990.

Men nu är det som det är. Jag fick uppleva mina tonår under ett desto svårmodigare och mindre glatt 90-tal. Inte lönt att gräma sig över det och visst 90-talet var inte helt ofruktbart och värdelöst. Även om många av de större stjärnorna från "mitt" 80-tal fadade upptäcktes nya talanger. Var sak har sin tid antar jag men jag kan inte låta bli att fundera, var det inte mer kärlek och positiv anda under 80-talet, i allt? Ibland upplever jag det som att det musikmässigt mörkare och svåra 90-talet har satt så djupa spår i min själ att det inte går att tänka i några andra termer än krossade hjärtan, tårar, svek och ensamhet. Och allt är självklart Jocke Bergs fel...och Skunk Anansies...och Alanis Morissettes. Snacka om helt rätt timing när The Ark slog igenom år 2000 och erbjöd något som då kändes väldigt nytänkande, uppfriskande och befriande. En välbehövlig brytpunkt helt enkelt. 10 år senare och med ännu mer perspektiv på tillvaron erkänner jag idag att jag självklart älskar dem allihop och behöver dem ALLA i mitt musikhjärta för att jag ska känna mig hel. MEN för att avrunda detta alltför långa inlägg, 80-talet kommer alltid att ha sin speciella plats i mitt hjärta. Förmodligen för att jag aldrig fick chansen att uppleva det så som jag egentligen hade önskat..

Här kommer en pampig powerballad från min barndom och era.
Oh yes, more is more..Det är bara så det är.


Father of a daughter

Ola Salo har nu blivit pappa till en flicka som ska heta Judith. Fint namn tycker jag.
Grattis Ola och Anneli:)


Lägger upp senaste videon och första singeln från nya Ark-skivan.
Inte så tokig faktiskt. Den växer.


25 januari 2004

Ur "Kära Dagbok":

25 januari, 2004

Jag är rädd men samtidigt inte.
Jag håller på att falla, djupt..
Riktigt djupt..
För första gången känner jag mig underlägsen.
Är det bra eller dåligt?
Jag har ingen kontroll..alls.
Och jag bara går och väntar och väntar
på att han ska höra av sig känns det som.
Men det kommer han aldrig att få veta.
Han säger så underbara saker.
Men varför vill han inte säga att vi är tillsammans?
Det krossar mitt hjärta.

Kan inte N få bli det sista kapitlet i den här boken,
i mitt sökande, förvirrande liv? Snälla..

Kram Lucy

Konst i våra hjärtan

Tänkte i detta inlägg ägna mig åt den senaste konsten i våra hjärtan. Mina älskade hästar har fått sina platser i vårt vardagsrum och hem. Nu vill jag dock bara ha fler..:) I Köpenhamn bestämde vi oss för att köpa en poster av Andy Warhol och rama in och var rörande överens om att den klockrena postern med det självklara budskapet är "In the future everybody will be world famous for fifteen minutes". Så tidigt som 1968 myntades detta begrepp av Warhol. Han var ju inte helt fel på det om man säger så..Älskar färgerna i kombination med budskapet "Jag vill inte tävla".
Säger så mycket mer om min nuvarande
livssituation än vad man kan tro..Ramade även in vykortet på den blå hästen som jag köpte hos Kerstin Wellbro.
Warhol ska hänga i hallen jämte vår hylla med LP-skivorna. Dock sprack glaset när Blunder
höll på att rama in postern så får göra ett nytt försök imorgon...med en ny ram..

;)

Bröllopsbestyr

Jag och Blunder är mitt uppe i det, The Wedding. Dock inte vårt eget, sakta i backarna;) Miss Dion och hennes darling är först ut. Bara dryga månaden kvar nu, kan inte fatta det! Blunder har hittat snyggaste Filippa K-kostymen och jag blev väldigt kär i den här klänningen idag. Tänk, här åker man Köpenhamn runt och så visar det sig att "min" klänning finns i min egen lilla hemstad. Så kan det vara ibland. Jag blir lätt hemmablind. Hittade en bolero till som jag provade separat utan klänningen och just där och då kändes den klockren men när jag testade plaggen ihop kändes det inte lika rätt längre. Klänningen stannar och en ny överdel får införskaffas. Jag har en väldig förmåga att stressa upp mig och bli nojig inför sådana här grejer men det brukar alltid bli hur bra som helst till slut.
:)Blunder är så fin när han poserar..
;)

11 oktober 2000

Ur "Kära Dagbok":

11 oktober, 2000

Vad ska jag känna?
Vad är rätt?
Jag vet bara att jag blir jätteglad,
som ett lyckorus som strömmar genom hela mig.
Inte trodde jag att du skulle höra av dig efter nästan två månader.
Jag har inte slutat tänka på dig, jag har inte kunnat.
Mitt hjärta.
Mitt envisa, alltid lika starka hjärta tillåter mig inte. Att sluta.
Jag tänker aldrig glömma den tid vi fick tillsammans.
Jag var så lycklig då.
Det var precis som på film. Allting stannade upp.
Vad händer nu då? Jag vet inte.
Kanske hör du aldrig mer av dig,
kanske svarar du på mitt mail.
Tiden får utvisa.
Känslorna får bestämma.
Jag saknar/har saknat dig så oändligt mycket, R.

Lucy


I ♥ Monki

Jag är så arg på mig själv. Har nu landat hemma i lägenheten igen efter en härlig helg i Köpenhamn. Som vi har fönstershoppat, bokstavligt talat..Igår sprang jag och Blunder i butiker hela dagen lång. Provade en massa schyssta kläder, tog en lunch på Ströget och hade det allmänt mysigt. Vet inte vad jag ska skylla på..tillfällig förvirring eller slarvighet, men jag var helt övertygad om att butikerna i Köpenhamn hade öppet även idag, söndag. Helt bombsäker på det var jag. Blunder hittade inte något som han helhjärtat fastnade för men jag hade hittat en del som jag ville fundera på tills idag, allt för att undvika impulsköp.. Till min stora förtjusning upptäckte jag även på seneftermiddagen igår att Monki, en av mina absoluta favoritbutiker, har öppnat i Köpenhamn. Där hade jag planerat min första shoppingtur söndagen till ära. Här ska det minsann spenderas pengar (!) trodde jag, iallafall fram till lunchtid idag.. När vi i förmiddags avnjutit en helt underbar frukostbuffé på hotellet var vi redo för bästa och värsta shoppingen..så närmar vi oss Ströget vilket är oroväckande folktomt och tyst. Första stoppet var tänkt att bli Urban outfitters (och därefter Monki!) så möts vi av en nedsläckt butik med en skylt vars öppettider krossar alla mina shoppingdrömmar. Det visar sig att samtliga butiker har söndagsöppet, FÖRSTA SÖNDAGEN I MÅNADEN. Hur kunde vi ha missat denna information? Ingen aning, men jag är sjukt besviken på mig själv för att jag åtminstone inte gjorde mina inköp på Monki igår. Som sagt, impulsköpen slapp jag. Har dock aldrig någonsin känt mig så rik och fattig på en samma gång när jag lämnat shoppingmekkat Köpenhamn, ever..

Well, vi fick iallafall en helt underbar helg tillsammans med massor av kärlek.
Och jag vet, i slutändan är det det enda som betyder någonting.
Men fan alltså..vi snackar Monki..
Ah!!
:)


Next time my love, I promise you
Next time..A penny for my thoughts

Jag hittade den här bilden när jag snokade runt bland mina vänner på Facebook. Den är tagen i somras när jag var på Marcus och Christians bröllop. Det är så mycket liv och rörelse i den här bilden. Alla ser så glada och förväntansfulla ut utom just jag. Marcus är mitt uppe i en diskussion med en annan gäst. Mamma beundrar nyfiket Christians ring. Tänk om man kunde vrida tillbaka klockan och få reda på vad som snurrade i mitt huvud just där och då. Varför ser jag så olycklig ut? Nåväl, det var ett vackert bröllop med massor av kärlek. Jag har bara fina minnen från den dagen och kvällen.
Weekend i Köpenhamn

Helgen kommer vi att spendera i Köpenhamn! Kommer garanterat att bli en massa shopping, god mat, dricka och KÄRLEK såklart:) ..Och så fick vi just reda på att Blunder har gått vidare till en andra jobbintervju! Nu håller vi alla tummar och tår för att det går vägen så att jobbet blir hans!:)

Vad ska Du göra i helgen?Här ska vi bo i Köpenhamn


Likheter

Har just kommit hem från en supertrevlig middag med min pappa. Det är spännande med gener och anlag. En del saker har varken med tid eller rum att göra. En del egenskaper går igen eller "ärver" man från sina biologiska föräldrar oavsett vilken miljö man växer upp i. Jag fortsätter att upptäcka drag och intressen som är gemensamma för oss varje gång vi ses. Det är intressant och framförallt underhållande. Vi är båda lika snackiga, skrattar åt samma saker, hånar samma sorts idioter,  är stormförtjusta i Lady gaga för att inte tala om Melodifestivalen, uppskattar mer än gärna en charterresa till solen (skidsemester..vad är det?? Är det ens semester..?:). Vi är båda helt fast i the Hills och undrar hur vi framöver ska klara oss utan Heidi och Spencer i tv-rutan. Vi ser bägge värdet i såväl en schysst musikal som senaste Twilight-filmen. Vi är dock båda rörande överens om att den första filmen är avsevärt bättre än uppföljaren. Etc. etc..
Vi lär oss hela tiden.
:)
..Och så har han lagt på minnet att orkidé är min favoritblomma
:)

22 september 2000

Ur "Kära Dagbok":

22 september, 2000

Jag saknar..Gud, vad jag saknar.
Tänker på dig, på oss, förenade.
Känslor. Tankar.
Så lätt faller jag för dig, för lätt.

Undrar vad han gör just nu.
Upplever kärlek?
Kanske det. Han måste ha krossat hur många hjärtan som helst.
Även mitt? Jag vet inte.
Jag visste ju redan då att han skulle dra vidare,
traveller som han är.
Men ändå tänkte jag tanken att kanske..
kanske kan jag få honom att stanna hos mig.
Nä, jag är inte så speciell som jag av hela mitt hjärta önskar att jag var.
Jag vill gråta.
Så kär, jag var så kär.
Han kände något också.
Det måste vara så.
Jag ber för att det var så.

Lucy


Klassiker

Kan inte fatta att detta klippet är 20 år gammalt nu. Säger som vanligt mer om min ålder än vad jag egentligen vill erkänna;) Madonna. Express Yourself. Blonde Ambition tour 1990.
Timeless and flawless..♥


16 månader

Den 13 december 2008 blev Blunder och jag officiellt ett par vilket innebär att det är vår månadsdag idag. 16 underbara månader har jag hittills delat med min älskling. Vet att jag sagt det förut, men det är inte klokt vad fort tiden går. Tänk att det är nästan ett och ett halvt år sedan jag trillade dit och drunknade i de där bruna ögonen. Aldrig någonsin har jag velat vända tillbaka. Trots att vi redan stött på en del hinder och motgångar vet jag att Blunder är "the one" och som den 16-åriga poeten i mig en gång skrev: Det är fel att förneka en kärlek så stor, som rymmer både själ och hjärta, där alla känslor gror. Inte för att jag riktigt förstod innebörden av det då, men tänk så rätt jag hade.

Jag skulle aldrig förneka Blunder eller mina känslor för honom.
Aldrig.


Tack för de fina blommorna Älskling
Ser framemot en mysig weekend med dig i Köpenhamn


Jag behöver Din röst

Världens sötaste Elsa har utsett mig till en av finalisterna i hennes Veckans blogg-tävling! Självklart gör du min dag om du går in på http://mestelsah.blogg.se och lägger din röst på mig:)

Tack och puss!

Lucy

Måndag

Känns inte allting lite lättare nu? Visst, det var ännu en måndag och därmed början på en lååång arbetsvecka imorse när klockan ringde. Men är det inte lite mer ok, nu när det är ljusare och inte lika kallt? Jag gick iallafall med något mindre tunga steg till bussen imorse. Har faktiskt haft en rätt klurig dag på jobbet men idag väljer jag att inte sucka och klaga över det. Idag väljer jag att le istället:)25 augusti 2000

Ur "Kära Dagbok":

25 augusti, 2000

Du ska veta att känslorna tar inte slut även om vi inte är tillsammans.
Känslorna tar inte slut för att du åker hem till London eller för att
jag flyttar till Växjö.
Minnena dör aldrig.
Vi dör aldrig.
Jag tänker på dig än och jag vet att du tänker på mig också.
Du ska veta att ingenting är omöjligt och har man bara viljan
kan man övervinna allt.
Det är fel att förneka känslor som finns och som lever.
Att förtränga eller kväva dem är som att förstöra sig själv,
delar av sig själv.
Skriv till mig, snälla..
Du känner.
Jag vet att du känner.

Lucy
En del av mitt hjärta blev kvar i Torekov

Idag besökte vi Kerstin Wellbro igen för att hämta hem min tavla. Så fort jag sätter min fot i hennes ateljé får jag så mycket energi och inspiration, det är helt galet. Tänk att vara så begåvad, vilken lycka. Hennes konst är helt fantastisk. Jag blir så glad när jag är där, bara av att gå runt och titta. Som ett barn på julafton:) Köpte även ett vykort som jag också ramat in. Har inte riktigt bestämt mig hur och var i vardagsrummet mina hästar ska hänga än men kommer foto på det när jag tänkt klart. Vi passade på att andas in lite havsluft när vi var där. Så vackra omgivningar. Jag kände mig så positiv, hoppfull och fylld av energi när vi lämnade Torekov och på vägen tillbaka sa jag det till Blunder. Allting kommer att ordna sig och jag tror att vi har en underbar tid framför oss.
Jag tror verkligen det.


Balkongen behöver också kärlek

Plusgrader, fågelkvitter och ljusare kvällar ger vårkänslor. Detta är vår nr.2 som jag bor i den här lägenheten och ungefär vid samma tid förra året upptäckte jag friheten och fördelen med att ha balkong. Så många goda frukostar, förmiddagar och kvällar spenderades förra våren och sommaren just på min balkong. Helt plötsligt har man ett extrarum att mysa i. Våren är verkligen på gång nu och idag har jag så smått börjat arrangera för ännu en härlig tid på balkongen. Det saknas fortfarande både konstgräs och nya utemöbler men känns ändå som att de nyplanterade blommorna med alla dess färger har gett nytt liv åt vårt extrarum. Åh vad jag längtar efter första frukosten utomhus..♥
Guess who's back

3 månaders längtan är äntligen över. Tysta januari smög sig fram, kalla och snöiga februari passerade också. Det har firats födelsedagar på olika håll. Blunder och jag åkte till solen och Egypten en vecka. Dancing Queen firade sin dag hos er, i Thailand. Väl inne i mars kändes det som att ni varit borta en evighet, men ändå inte. Livet rullade ju på härhemma och för er därnere. Man vänjer sig fast man inte vill vänja sig. Vi gör alla vårt bästa för att hitta lösningar och aktiviteter att fördriva tiden med. Det går hyfsat bra,  dock görs allting med blicken framåt, mot april och er hemresa. Missföstå mig inte. Jag missunnar er inte den här upplevelsen, den här once in a lifetime resan som ni äntligen fick tillfälle att göra. Det är bara det att jag saknat er, inget annat. Mars fick också sitt slut, och övergick till april och påskfirande. Vid det här laget har det börjat snurra ordentligt i mitt huvud då jag t.o.m. drömmer om er på natten. I min dröm åker jag ner till Thailand och hämtar hem er. Galet ja, men nu är det så nära tills ni kommer hem och jag ser uppenbarligen framemot det även i mitt ovakna tillstånd. Det har som sagt gått fort, det har gått långsamt. Tur att vi har Facebook (!) Där har jag tillsammans med många andra kunnat ge uttryck för hur mycket jag saknat er. Ni spelar en väldigt viktig roll i våra liv.
Ni är efterlängtade. Ni är älskade.

Välkomna hem,
Jovigirl & Mr. Strong

Vi ses ikväll..:)


Dreams will happen..

--if you let them happen they will come to you!

Så var min fredag fulländad. Har just fått bekräftat att jag har biljetter till Lady Gaga i Stockholm i maj!:) Jag har inte landat i den tanken än. Jag har inte fattat att jag ska få se och höra bitterljuva "Speechless" live, skaka loss till "Pokerface" and sing my heart out i "Bad romance". Lady Gaga är inte en artist, hon är ett fenomen och få uppleva henne live känns som största lyckan just nu. Det här är för mycket kärlek att ta in på en och samma gång men det kommer att bli så bra, det är jag övertygad om:)

Ses vi där?Michaela Forni

Att blogga är kul:) Att läsa andras bloggar är både roligt och inspirerande. Det finns dock en blogg som jag fastnat särskilt mycket för på senare tid och som jag klickar in hos dagligen. Jag pratar om Michaela Fornis blogg. Hon är inte bara en kärlekskrank groda precis som jag, hon är väldigt mycket vän med språket. Bokstäverna blir levande när hon leker med dem, vet inte hur Michaela bär sig åt men hennes kärlekstexter är magiska. Så har du en minut över kan jag varmt rekommendera ett besök hos Michaela.


28 juni 2000

Ur "Kära Dagbok":

28 juni, 2000:

Rhodos, Rhodos,
mitt älskade Rhodos..
Jag och Dancing Queen återvände till vårt hjärta den 4 juni.
Allt underbart är dock verkligen kort, en vecka går så fort.
Jag trodde att jag träffade kärleken där.
Gjorde jag det?
Jag vet inte svaret själv.
Kanske har jag kärleken här hemma, vem vet..
Jag tänker iallafall ta reda på det.
Dancing Queen och jag återvänder till Rhodos den 29 juli.
Jag räknar nästan sekunderna..
Det känns inte som att jag har någonting kvar här.
Mitt hjärta drömmer sig bort till Spanien i höst.
Jag ska försöka förverkliga mina drömmar.
Undrar bara vilken roll J spelar i mitt liv och hur det kommer att
påverka mig och honom att vara ifrån varandra så länge?
Nu ringde han..

Lucy

Amor vincit omnia

Efter en påfrestande påskhelg med många tårar och dispyter och en långsam och ineffektiv dag på jobbet kommer jag hem till det här och jag kan äntligen le en smula igen. Det finns hopp.

:)

Goodbye to innocence

Enough is enough. Men dom ska inte få sin vilja igenom..Framförallt ska dom inte få förstöra mer än dom redan gjort. Det räcker nu.


There are some who believe that I owe them something
But they're wrong, I owe nothing to no one but myself
And there are some who say they created me
But only my parents will have that acclaim
I took it from there, I am to blame

Say goodbye to anonymity
I have to say goodbye
To privacy, but most of all
To innocence

My life is not a game that I play to entertain you
And if you can do it better, then you're welcome to my fame
I'm not gonna waste my time correcting myths and rumors
You believe what you wanna believe


I don't wanna say goodbye
I don't need a reason to cry
Kinda makes me want to
Kinda makes me have to

Stop and think about it
Do I want to?

Listen up
It always comes down to this

Some people have a snake at the base of their spine
That would suck out your life, that would take all your time
They're called feeders
They're not believers but you must not fear it
They're takers

You know you better stop and think about it

Your innocence

21 februari 1999

Ur "Kära Dagbok":

21 februari, 1999

Värmen, närheten.
Känslan av att vi två hör ihop är lika självklar som omöjlig.
Det finns där mellan oss. Det har alltid funnits där.
Beröringen från hans sida, från min sida, ett måste.
Något vi båda är beroende av och vill ha men som vi aldrig
kommer att uppleva under accepterade förhållanden.
Han tillhör någon annan men jag kan känna att hans hjärta tillhör mig.
Min instinkt säger mig det och jag måste lita på den.
Det är det enda jag har.
Vetskapen, att jag aldrig kommer att höra honom säga de
tre allra viktigaste orden som finns, skär i mig.
Det får mig att vilja dö här och nu.
Jag varken vill eller kan leva utan honom.

Lucy

Allt för Fröken C

Och på Fröken C:s begäran: Här kommer ditt favoritmotiv från Kerstins ateljé!  Kanske kan bli en 30-års present om du är tillräckligt snäll..?;)


"Myror-ko och blad"Jag vill inte tävla

Vilken rolig roadtrip vi varit ute på!:) Har sett en massa rolig, underlig, färgstark, menlös, tråkig, fin och ful konst idag. Så inspirerande! Önskar av hela mitt hjärta att jag själv var begåvad nog att färgsätta mina känslor på en vit duk, men det är jag inte. Härligt och häftigt att det finns dom som är det så att sådana som jag får lov att upptäcka andras motiv att bli kär i. Jag trillade verkligen dit idag och har köpt en tavla som jag ska hämta nästa vecka. Mot slutet på vår roadtrip landade vi nästan ända nere vid havet, någonstans i närheten av Torekov i Kerstin Wellbros ateljé. Där fanns väldigt mycket som tilltalade mig och jag ångrar nu att jag inte tog några bilder. Särskilt mycket föll jag för detta motiv som heter "Jag vill inte tävla". Det här låter flummigt men det kändes som att motivet talade direkt till mig. När Kerstin berättade om motivet och dess innebörd kunde jag inte göra annat än ta det personligt. Väldigt sällan fattar jag tycke för materiella ting, men det här är en dyrgrip som jag bara måste ha, mervärdet som jag upplever är för stort för att låta bli. Om en vecka, när konstrundan är över, blir den min på riktigt. Längtar:)


"jag vill inte tävla"

Mycket av Kerstins konst hade funkat i vår hemmiljö. Motivet nedan hade jag inte heller tackat nej till:


"kär-lek"

Eller den här...:)


"balansgång"

Konstrundan 2010

Fick ett ryck imorse, gick upp redan vid 8 (!). Drog fram dammsugaren, skurade av spisen.. Blunder var inte sen att hänga på. Han har fixat med all dammtorkning av hyllor och bord, schysst. Klockan är inte ens halv tio och vi är redan klara med en uppfräschning av lägenheten:) Nu blir det frukost och sedan ett besök hos min farmor. Därefter ska vi ut på jakt efter konst till vardagsrummet, Fröken C följer med som smakråd. Blev sjukt inspirerad när jag var inne på Gynnings sida igår och klickade igenom hennes konst. Hon ställer ut i Ystad nu under konstrundan, men känner att det är lite långt att åka så kommer att ta en sväng i hemmatrakterna istället. Har blivit småkär i detta crazy objekt som ställs ut av en konstnär i Båstad. Får se, om vi slår till när vi är där..?:)


Gynning i vårt vardagsrum

Den här tavlan hade jag inte tackat nej till, no way! Hade gärna hängt Gynning ovanför soffan i vårt vardagsrum. Vi behöver något färgstarkt i kontrast mot det ljusa..Vårtecken

Jag och Blunder inledde påskhelgen med en långpromenad. Skönt att få se bevis på att våren äntligen är på intåg..Nu dricker jag citronte samtidigt som jag fortsätter med Hypnotisören,  har ca 100 sidor kvar nu.

Vad gör du denna långfredag?


Vårblommor

17 november 1998

Ur "Kära Dagbok":

17 november, 1998

Min längtan efter ett svar är oändlig.
Min hunger efter en mening med allt är omättlig.
Jag ser dig och tänker kärlek.
Jag hör dig och känner rädsla.
Ångesten över den vetskap att allting går åt helvete hela tiden är outhärdlig.
När vi kramas vill jag aldrig släppa. Tystnaden stillar oss.
När vi kommunicerar vill jag inget hellre än fly.
Jag flyr från dig hela tiden.
När kommer jag att sluta springa tillbaka?
När kommer du att sluta dina armar och säga nej?
Jag längtar efter äkta kärlek så det skriker inombords.

♥ I yearn to say goodbye ♥

Lucy
I think she's a bitch!

2 timmar kvar..Sen firar jag påsk!:)

Kate Nash är en pingla med attityd, älskar hennes senaste:RSS 2.0